Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate
Suflul sistolic
07.04.2003 10:18
Suflul sistolic
Aurica
Locatie: Canada
Poate ma lamuriti si pe mine cum e cu suflul asta sistolic. La bebele meu care face imediat un an i s-a depistat un suflu sistolic de grad foarte mic, dar care totusi ma ingrijoreaza. Poate voi stiti mai multe. Mie mi s-au spus foarte putine lucruri. Ce trebuie facut? E grav? Necesita operatie?
Va multumesc!

08.04.2003 2:30
Cora
http://www.healthatoz.com/healthatoz/At...rmurs.html
http://www.rchc.rush.edu/rmawebfiles/htmurmurs.htm

Aurica, detalii despre suflu sistolic la copii si modul in care se pune diagnosticul ai sa gasesti pe cele 2 link-uri de mai sus. In engleza, daca vrei sa cauti pe net mai multe informatii, il gasesti ca Systolic Heart Murmurs.

Cum au pus insa diagnosticul? doar prin ascultare cu stetoscopul? Daca DA, atunci nu-i deajuns. Si nepotelului meu de 3 luni i-au pus acest diagnostic, si pt. siguranta l-au trimis la Bucuresti la ecocardiograma. Nu are nimic. trag cu ochiul Deci mai intii fii sigura ca si copilul tau are acest suflu sistolic.
Si uite si un citat care probabil te intereseaza cel mai mult (luat de pe primul link):
Treatment

Innocent heart murmurs do not affect the patient's health and require no treatment. Heart murmurs due to septal defects may require surgery. Those due to valvular defects may require antibiotics to prevent infection during certain surgical or dental procedures. Severely damaged or diseased valves can be repaired or replaced through surgery.

08.04.2003 9:43
Aurica
Locatie: Canada
Da Cora, l-a consultat o doctorita pediatra specializata pe probleme respiratorii si si-a dat cu parerea ca ar fi un suflu sistolic de grad mic. Mi-a recomandat sa facem o ecografie si radiografie?!? Eu stiu ca nu e voie sa faci radiografie la copii sub 3 ani.
O sa mergem sa facem o ecografie sa vedem despre ce e vorba de fapt.
Iti multumesc pentru raspunsurile tale promte!

08.04.2003 11:46
Cora
----------
Aurica a scris:
... Mi-a recomandat sa facem o ecografie si radiografie?!? Eu stiu ca nu e voie sa faci radiografie la copii sub 3 ani....
----------


Aurica, interdictii in privinta radiografiilor nu au decit gravidele pina in 4 luni. Modul de protectie actual, cu sorturi de plumb sanatoase impiedica trecerea radiatiilor in cantitati uriase, si chiar si la gravide se pot face radiografii dentare (cel putin in US).
Fara radiografie nu poti diagnostica la un bebe o displazie de sold, o minuta rupta, sau un umar sarit, sau chiar o pneumonie. Alex a facut prima radiografie aici la 18 luni. Cantitatea de radiatii este relativ mica si expunerea de scurta durata, dar e bine totusi ca nr. radiografiilor pe an sa fie cit mai redus. Dar in rest stai linistita ca nu se intimpla nimic.

Tu probabil vei merge la ecocardiograma, cum au mers si cu nepotelul meu.

Sanatate multa si sa dea Dumnezeu sa fie doar o alarma "falsa".

09.04.2003 9:18
Aurica
Locatie: Canada
Multumesc din nou Cora, sper sa fie o alarma falsa asa cum spui si tu!
Poate ca aparatele care se folosesc acum sunt mai sofisticate si mai putin nocive. Da sigur ma gandesc ca e necesar sa se faca o radiografie pt a depista de ex. o displazie.
Apropo, asta e cumva luxatie congenitala de sold? Pot sa fiu sigura pe ceea ce imi spune doctorita pediatru ca nu e cazul de asa ceva la noi? Ar trebui oare sa-i fac lui bebe o radiografie ca sa fiu sigura? Am o prietena care la sfatul alteia i-a facut copilului o radiografie si a constatat ca acesta are asa ceva. Chiar e asa de greu de depistat?
Te pup si merci inca o data!

10.04.2003 3:02
Cora
Aurica, mamicile cu fetite discutau acum ceva vreme despre displazie, asa am aflat si eu ca apare in general la fetite. trag cu ochiul . Vezi ca a deschis aici Mumulina, parca, un subiect despre asta. Poate te lamureste careva ca despre asta nu stiu nimic. jenat
15.04.2003 9:56
dani29
Locatie: Brasov
Draga Aurica, eu nu vreau sa te sperii, dar iti spun sa faci repede o radiografie si ecografie!
Eu am trecut prin asa ceva si s-a terminat tragic, totul a inceput cu suflu sistolic care s-a dovedit a fi ceva mult mai grav, si anume o malformatiie de cord.
Cazul tau nu e cu nimic asemanator cu al meu dar fiind vorba de acet suflu chiar si mic eu zic sa te asiguri ca nu e nimic grav si sa faci investigatii!
Tine-ne la curent!

16.04.2003 10:41
Aurica
Locatie: Canada
Da, Dana, sigur vom face mai multe investigatii. Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva. Sper ca totul s-a rezolvat cu bine.
O sa facem tot ce se poate ca sa nu se iveasca complicatii! sarut zambet

17.04.2003 3:15
dani29
Locatie: Brasov
Draga mea, din pacate la noi nu s-a terminat cu bine si fetita noastra este acum ingeras. A trait numai 3 luni. Dar la ea a fost complicat, a avut trilogia Fallot, o malformatie a inimii.
Astept vesti bune de la tine.

25.04.2003 12:49
po
buna,

copilul meu a fost diagnosticat cu un suflu sistolic inocent; la sfatul pediatrei i-am facut si o ecografie a inimii (ne-a fost recomandat un cardiolog specializat in pediatrie). Aceasta ecografie a confirmat faptul ca suflul respectiv nu este urmarea unei malformatii congenitale.

Ref la radiografie: a facut o radiografie la 3 luni, pentru protectie i s-a pus un sort de plumb, eu am putut intra cu el in camera fara probleme.


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=1044
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.