Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Educatie
bebelusii si inotul
09.04.2003 1:48
bebelusii si inotul
vulpita
Locatie: Canada
Fetita mea are 1 an si doua saptamani si ma gandesc ca ar fi benefic pentru dezvoltarea ei sa incepem cat de curand cursuri de inot. Totusi, nu cunosc pe nimeni care sa fi inceput atat de devreme. Mi-ar placea sa aflu din experienta altor parinti cum anume au fost influentati bebelusii lor de inot. Sper ca nu asa plang sau sunt foarte trist plang sau sunt foarte trist plang sau sunt foarte trist
09.04.2003 2:16
AdinaA
Locatie: Auckland, New Zealand
Eu am inceput inotul de putin timp, cind Matei era aproape de 3 ani, adica acum citeva saptamini. Cred ca e bine sa incepi cit mai devreme, nu o sa invete sa inoate pina mai tirziu, la 4-5 ani probabil, dar incepind devreme bebelusii invata sa nu le fie teama de apa, sa se simta in largul lor.
Motivul pentru care l-am dat numai acum la inot e pentru ca il duceam mereu la piscina si la mare, aproape in fiecare saptamina. Iarna (aici in Noua Zeelanda nu e frig iarna dar nu e nici cald de plaja) il duceam la piscina sa il obisnuiesc cu apa.
Acum are 3 ani si 2 luni, la inot merge o data pe saptamina cite 20 de minute, uneori nu are rabdare caci vrea sa se joace cum vrea el nu cum ii spune instructorul. Dar eu zic ca e folositor. Sint 3 copii la un instructor , uneori sint chiar 2 instructori, ii invata diferite miscari, cum sa sara in apa, un inceput de pluta, totul e prin joaca insa. Nimic fortat. Copiii sint singuri in apa acum, fara mamici dar daca sint mai mici de 3 ani, mama sta cu ei in apa.

Cred ca merita cit de devreme inceput (eu vroiam sa incep de la 6 luni) dar sa nu iti imaginezi ca vor inota prea curind.

09.04.2003 6:35
Cora
La gradinita la Alex se ofera in fiecare vineri dimineata un program gratuit ce include exercitii in sala de sport si lectii de inot. Acest program nu se ofera insa copiilor mai mici de 4 ani si Alex, pt. ca era pe o lista mai lunga a inceput de la 4 ani si 1/2 pt. (ma are si pe mine insotitor). Tot ce am inteles de la profesoara lui de inot este ca mai devreme de 4 ani copiii nu fac decit sa zburde aiurea in piscina si sint foarte greu de controlat. De aceea ea recomanda inot incepind cu minim 4 ani, cind copilul intra fara frica in apa, cind intelege ce i se spune si cind stie sa spuna clar ce-l deranjeaza.
Desi Alex a inceput aceste lectii din februarie, pina acum nu au facut miscari clare, sint inca in proces de acomodare sub apa, la sarituri in apa ,si mentinut la suprafata apei agatati de un bord, sau de partenerul adult.

09.04.2003 10:00
mamaluieric
Locatie: germania
ai citit Inotul pentru bebelusi?
vrei sa stii si altceva?

09.04.2003 11:22
vulpita
Locatie: Canada
Multumesc pentru raspuns. Am inteles ca desi copilul nu devine campion la inot, este totusi foarte bine sa inceapa cat mai devreme. Eu cred ca are consecinte asupra bunei lui dezvoltari fizice si psihice. Multumesc si am sa tin cont de ce mi-ati spus. Ma surprinde totusi ca sunt putine persoane care imi pot impartasi din experienta lor in aceasta privinta.
10.04.2003 3:09
Cora
Eu am raspuns strict legat de lectii de inot si invatarea lor, atit.

Pe Alex insa de la aproape 2 ani l-am dus la piscina si invatat sa dea din picioare si cam atit, in rest a fost teribil ca sa-l pot tine sub control si m-a doborit de spate ca el sa "inoate" si eu sa merg prin apa incolo si incoace.

Deci Vulpita, tu du-l la piscina, dar pregateste-te psihic sa-l cari, mai ales ca in US nu ai voie decit cu veste de salvare aprobate de Coast Guard (nu-s prea scumpe, 14-15$ la walmart sau shopko), sau acele bucati lungi de foam, colorate, (astea costa in jur la 2$) pe care le poti inoda in jurul copilului ca sa-l tina la suprafata apei.
Tot ce se umfla este interzis la piscina publica. exclamatie

10.04.2003 11:08
SMOKY
...nu iti dau un raspuns pt ca nu mi-am pus problema...noi avem o spa..si fata mea sta cu colacul in ea...nu ii este frica de apa (i-a fost cind era sub 9 luni)..are fun....se impinge in picioare..da din minute..ride..vorbeste de ale ei..deci nu-i musai sa duci bb la inot ca sa nu-i fie frica de apa...poti doar sa-l scalzi undeva..sa aiba colacul lui...sau ma rog boardurile alea de care zicea cora..vestute si alte minuni..vezi si tu..

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=1051
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.