Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Casnicie, familie
cum gasesc prieteni?
03.09.2002 8:54
cum gasesc prieteni?
christinam
Nu am stiut unde sa postez subiectul, dar am o intrebare. Vorbeam cu unele dintre fete mai demult ca vroiam sa intalnesc familii romane care locuiesc in imprejurimi. Mai mult pentru mine ca sa am pe cineva cu minte si suflet de roman, dar si pentru baietelul meu, as vrea sa aibe si el prieteni romani cu care sa se joace si care vorebsc limba lui.
Am incercat prin ICQ,Yahoo, MSN si altele... dar ultimul rezort este cartea de telefoane, sa caut un nume care pare romanesc si sa sun. Nu stiu daca or sa creada ca sunt nebuna, insa, iar sansele de a gasi pe cineva nu sunt asa de bune, pentru ca sunt o gramada de romance ca si mine casatorite cu americani si care si-au schimbat numele.
Poate cineva sa imi mai dea ideii? Sau daca stiti pe cineva care locuieste in regiunea Kansas City sa pot lua legatura cu ei.
Multumesc anticipat! zambet

03.09.2002 9:33
Aducut
Draga Cristina
nu cred ca faza cu numele tine, cum ai spus si tu ori si-au schimbat numele, ori s-au casatorit, presupun ca si copii lor au tot nume americane...
Din cate am inteles eu de cand sunt pe aici, intr-un singur loc se intalnesc romanii...Stiu ca tu esti baptista, insa nu-i nimic, iti spun sa cauti bisericile ortodoxe romanesti si vei vedea ca acolo se aduna romanii... Cred ca-i face sa se simta mai...ca acasa... Chiar daca unii nu sunt credinciosi, merg acolo tocmai pentru a stabili contacte... Cel putin asa e aici la noi, in New York.

Un alt mod in care ai putea sa cauti romani este la Consulatul Roman din zona ta: stiu ca ei de obicei organizeaza anumite expozitii sau alte evenimente romanesti, poti sa afli din ziare, si acolo daca mergi iar poti sa dai de romani. Spun asta pentru ca aici sunt multe astfel de evenimente...cine stie, poate la tine s-ar putea sa nu fie asa.

Ca site-uri iti recomand sa cauti la www.colegi.ro... Eu am avut surpriza sa-mi gasesc o colega de liceu in Dallas:D... Mai e si www.matchingmoms.org, dar cred ca-l stii deja..

Iti doresc bafta, sa culegi cat mai multi romani rad, e bine ca vrei ca baietelul tau sa cunoasca si romani.
Insa din ce am inteles eu aici, cu tristete, trist e faptul ca nu prea o sa mai gasesti romani ca la noi acasa... Multi dintre ei nici nu mai vor sa vorbeasca romaneste cu copii lor, si intre ei vorbesc engleza (daca se intampla sa fie sot si sotie amandoi romani)...

Ma rog, fiecare cu decizia lui...

Hihi rad hai ca arunc iar un sambure mic de polemica... trag cu ochiul


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=203
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.