Index www.parinti.com > Copiii >1-3 ani
e cazul sa-i mai feresc urechiusele?
03.04.2007 3:29
e cazul sa-i mai feresc urechiusele?
ochisor
Larisa are un an si jumatate,la baie inca ii feresc urechiusele. Mi-ar place macar la clatire sa folosesc dusul.Voi cum procedati?
03.04.2007 3:40
Christa
Locatie: Germania
Mona are 9 luni fara 10 zile si eu nu i le-am ferit niciodata pana acum. zambet
03.04.2007 3:51
ddadriana
Locatie: Germania
Nici eu!!
03.04.2007 4:00
ochisor
In maternitate ii spalau cu dusul,insa am citit ca e bine pana la un an sa se fereasca urechiusele.de aceea si acum am o teama la baita sa nu-i intre apa in urechi.
03.04.2007 4:06
ddadriana
Locatie: Germania
Pai nu trebuie sa-i pui dusul cu presiune in ureche. de altfel eu am clatit-o cu canita, nu cu dusul, ca dusul sprie copii, daca are presiune.
03.04.2007 4:10
e cazul sa-i mai feresc urechiusele?
csincsi
Locatie: Croatia
Parerea mea este ca pana nu o patesti, nu te feresti. Fetita mea a acuma ii feresc urechiusele .Fiecare face cum crede ca-i mai bine...
03.04.2007 4:27
bdliana
Locatie: constanta
Nu le-am ferit niciodata urechile.
03.04.2007 4:35
s-rodica
Nici eu si acum 2 sapt. a acum incolo... trist
03.04.2007 4:42
Inuca0212
Locatie: Germania
nici eu nu i-am ferit urechile in mod special, mai ales ca merge o data pe saptamana la piscina, si e numai cu capul pe sub apa...evident ca i-am luat dopuri de urechi, dar cine sa le foloseasca? eventual eu, sa mi le bag in ochi sa nu mai vad...

dar de ce trebuie musai sa-i pui dusul in cap? in afara de faptul ca s-ar putea sa fie neplacut (ca una-i sa-ti dai tu cu apa in ochi/nas/gura, alta-i sa-ti dea altcineva), si ca s-ar putea sa prinda frica de spalatul pe cap, nu vad marele beneficiu. poti incerca sa o clatesti cu un pahar, o stropitoare, etc. zic eu ca-i mai putin "agresiv".

03.04.2007 6:12
Onush
Copiii mei au facut baie cu dusul incepand cu 3- 4 luni cand am renuntat la baia in cadita.

Pana acum nu au cufundat urechile sub apa, nici chiar la mare cand am exersat pluta cool si nici nu am orientat dusul cu jet puternic spre canalul auricular desi medicul ne-a urechile nu mai trebuiesc ferite deloc.

03.04.2007 8:32
mella77
nici eu nu l-am ferit niciodata pe matei si are aproape 8 luni.
intrebaarea mea este: tu cand iti faci dus iti bagi dusul in urechi? eu cred ca nu... fa la copil cum faci si la tine.

03.04.2007 9:02
Arculetz
Locatie: Cluj-Napoca
Apa nu are voie sa intre in ureche numai in caz de infectie a otita medie cu perforatia timpanului. In rest, asa cum intra asa si iese, ba inca mai scoate si din ceara care se produce in mod normal, deci nu-i nici un pericol daca intra apa in ureche, atata timp cat urechea e sanatoasa. In rest, urechea se curata singura. Se spala numai pavilionul si intrarea in conduct.
Nu se baga apa cu presiune in ureche, deci nu este indicata spalarea urechii in interior cu dusul.

03.04.2007 9:06
bdliana
Locatie: constanta
Arculetz, dar otitele astea de care se plangeau fetele nu ar putea fi provocate de cu totul altceva decat de apa?
Stiu eu, de secretii nazale... sau alaptat in pozitie orizontala... eu asa citisem.

03.04.2007 9:48
Arculetz
Locatie: Cluj-Napoca
Otita medie apare datorita secretiilor din nasuc si datorita blocarii comunicarii dintre ureche si nas. Otita externa este infectia pielii din conduct.
Urechea are 3 parti, una externa care e formata din pavilion si conduct, una medie, cu timpanul si osisoarele si una interna cu melcul de unde porneste nervul auzului. Fiecare parte se poate infecta si da diverse forme de otite. de exemplu, otita externa este frecventa vara si se poate face din cauza apei din bazin, mai ales la apele termale, la mare etc. Otita medie apare frecvent din cauza "polipilor" care blocheaza comunicarea dintre nas si ureche (trompa lui Eustache). Infectia urechii interne este mult mai rara si are alte denumiri.
Sper ca nu v-am bagat mai tare in ceata si am fost pe intelesul tuturor.

03.04.2007 9:57
somnorici
Arculetz, baietelul meu tocmai are otita medie mai simpluta, ca sa zic asa, de 2 zile. Sa-l feresc de spalatul pe cap cateva zile? (el face scufundari in cada, nu se poate fara rad )
03.04.2007 10:08
Arculetz
Locatie: Cluj-Napoca
Da, in ideea sa nu raceasca mai tare.
03.04.2007 10:13
Christa
Locatie: Germania
----------
bdliana a o alaptez pe Mona aproape mereu culcata in pat (adica amandoua stam culcate), si slava Domnului ca nu a rog, soacra-mea bagase frica in mine si ca o sa faca otita cand merg cu ea la inot (ala pentru bebelusi), ca nepoata-sa cealalta a nepoata-sa cealalta are mereu probleme cu caile respiratorii si cu urechile, desi nu mai merge la inot de 4 ani. ochi peste cap

03.04.2007 10:29
Arculetz
Locatie: Cluj-Napoca
Andra mea si acum isi bea lapticul de noapte buna la orizontala si nu a alaptatul la orizontala a la observatia ca in leaganele de copii, unde copii isi beau laptele culcati la orizontala, otitele erau mult mai frecvente decat in populatia generala. In pozitia orizontala lap[tele reflueaza mult mai usor spre ureche favorizand aparitia otitei. Dar in leagane otita putea foarte bine sa apara si datorita unei igiene defectuoase, datorita imunitatii mai reduse a datorita ingrijirii mai defectuoase. Deci nu sunt chiar convinsa de aceasta teorie dar probabil ca la copiii cu un reflux gastro-esofagian mai pronuntat pozitia orizontala poate duce la otita.
04.04.2007 7:21
bdliana
Locatie: constanta
Christa, chestia asta o citisem in Mami.... oricum, cand alaptezi culcata, copilul are capsorul mai jos decat daca i-l tii un pic ridicat pe brat.
si Alexia a asta intrebam "Sau ajunge ca e ffff. putin inclinat?" trag cu ochiul
Eu nici nu stiam de pozitia asta de alaptat "culcat", dar vecina mea de salon era la al doilea copil, deci avea ceva experienta, si ea incepuse de la spital sa il alapteze in pozitia culcat, si ea nascuse prin cezariana. Eu la spital ridicam patul astfel incat sa pot sta in fund si cu spatele rezemat, si alaptam asa (ma rog, ma faceam, ca lapte nu prea venea rad), dar acasa mi-am amintit de vecina, si tare bine-a asta intrebam "Sau ajunge ca e ffff. putin inclinat?" trag cu ochiul
Eu nici nu stiam de pozitia asta de alaptat "culcat", dar vecina mea de salon era la al doilea copil, deci avea ceva experienta, si ea incepuse de la spital sa il alapteze in pozitia culcat, si ea nascuse prin cezariana. Eu la spital ridicam patul astfel incat sa pot sta in fund si cu spatele rezemat, si alaptam asa (ma rog, ma faceam, ca lapte nu prea venea foarte fericit), dar acasa mi-am amintit de vecina, si tare bine-a eu il alaptez pe matei (aproape) doar culcat foarte fericit

04.04.2007 8:59
ochisor
DDadriana a altfel eu am clatit-o cu canita, nu cu dusul, ca dusul sprie copii, daca are presiune.
Iti dai seama ca nu am avut de gand sa-i pun dusul in urechi,pur si simplu cand tati o tine cu capul pe spate eu sa o clatesc cu dusul,bineintele avand foarte mare grija.
mella77 a are aproape 8 luni.
intrebaarea mea este: tu cand iti faci dus iti bagi dusul in urechi? eu cred ca nu... fa la copil cum faci si la tine.
Cand am spus ca am o teama sa o clatesc cu dusul m-am referit la faptul ca este posibil sa-i mai intre apa in urechiuse, nu sa-i bag eu dusul in urechiuse.de fapt asta a intrebarea mea care a ce trebuie musai sa-i pui dusul in cap? in afara de faptul ca s-ar putea sa fie neplacut (ca una-i sa-ti dai tu cu apa in ochi/nas/gura, alta-i sa-ti dea altcineva), si ca s-ar putea sa prinda frica de spalatul pe cap, nu vad marele beneficiu. poti incerca sa o clatesti cu un pahar, o stropitoare, etc. zic eu ca-i mai putin "agresiv".
Inuca ,nu trebuie musai,am intrebat si eu sa vad cum procedati si voi zambet
04.04.2007 9:05
Christa
Locatie: Germania
ochisor, am impresia ca nu ai prins ideea. zambet Fetele nu ti-au reprosat ca ii pui dusul cu presiune in ureche respectiv ii bagi dusul in urechi, si tocmai de aia ca nu faci asa ceva au vrut sa iti sugereze ca nu e nevoie sa ii feresti urechile in mod special. trag cu ochiul
04.04.2007 9:27
ochisor
Christa a tocmai de aia ca nu faci asa ceva au vrut sa iti sugereze ca nu e nevoie sa ii feresti urechile in mod special.
Aha, daca asta e ideea, inseamna ca-s mai grea de cap in dimineata asta rad
04.04.2007 4:18
Ruxi_Mici
Alex face baie in cada mare, cu mine. O limpezesc cu dusul. Singura dificultate vine din faptul ca ea este fascinata de apa care curge si e cu ochii sfoara dupa dus.
Sunt sigura ca i-a apa in urechi, dar nu a iarasi nu au fost probleme, poate si pentru ca am fost atenta ca in cazul in care i se prelinge laptic pe la colutul gurii, acesta sa nu ajunga in ureche.

04.04.2007 4:41
mella77
----------
ochisor a tocmai de aia ca nu faci asa ceva au vrut sa iti sugereze ca nu e nevoie sa ii feresti urechile in mod special.

Aha, daca asta e ideea, inseamna ca-s mai grea de cap in dimineata asta rad
----------


ochisor, asa e, doar am vrut sa spun ca tre' sa fii atenta cum esti si cu tine:) adica, tocmai, ca nu imi imaginez ca ii bagi fortat dusul in urechi foarte fericit cum nici tie nu ti-l bagi! sanatate multa!zambet

04.04.2007 9:49
RELA
Locatie: bucuresti
Eu i-am ferit urechiusele doar in primele luni; dupa aia daca a gata. Pana acum otita nu a 2 luni a lase sa-l foloses ca sa-l clatesc pe el. E mult prea ocupat sa ma faca pe mine, baia si orice ii sta in cale fleasca rad .
05.04.2007 9:25
ochisor
mella77,multumim ! sarut
Larisei nu ii este frica de dus,chiar ii place si se amuza.Asta se intampla cand o spalam pe corp cu dusul,pe cap nu stiu cum ar reactiona.O sa vad diseara la baita zambet

05.04.2007 6:53
piersicuta2005
Locatie: MI ,USA
Ruxi Mici...era vorba sa nu-i mearga laptele in urechi cand inghite ,nu cel care i se prelinge pe langa gurita!!! scot limba
05.04.2007 7:19
Andru28
Sincer, eu inca-i mai feresc urechiusele. Asta cat se poate. Dar daca mai intra apa, aia e. Dupa baie, am grija sa-l sterg bine si gata.
Christian si acum bea bibe-ul de seara culcat si n-a patru lui. dar atunci chiar ca nu a la apa, pentru ca era abstinenta (prinsese frica de apa si o lasasem mai murdarica, si mai ales nu o spalam pe par).

despre otita mie asistenta mi-a la o bacterie. deci nu-i asa?

pana pe la un an o cufunda al meu cu capul in apa ca sa o clateasca. si mizam pe asta pentru curatarea urechii. acum nu mai suporta sa o scufundam si atunci ii clatesc parul cu ajutorul unui pahar de plastic. dar e tare necajita ca-i vine apa in ochi si cat de repede am sa-i iau asta:
http://store.babycenter.com/product/saf...?asc=false
pare sa fereasca si urechile dar nu stiu daca se poate gasi si in ro.

eu de curand am inceput sa-i curat urechile cu betisorul. nu ajunge cat se curata de la baie. si mi se pare aiurea sa o las cu ele asa murdarele. se vede. voi chiar nu le curatati deloc?

26.04.2007 2:53
RELA
Locatie: bucuresti
Pana acum ii curatam si eu urechiusele cu betisoare. Dar de pasti am avut eu niste probleme cu urechile, otita a familie... Insa medicul specialist mi-a ..betisoarele de urechi surprins . Acum treb sa ma duc la 3-4 zile sa-mi aspire mizeria aia din ureche (si e tare neplacut trist ) si sa-mi pun in ureche de 3-4 ori pe zi alcool boricat. Cu ocazia asta am aflat si eu ca urechile se curata doar la suprafata cu coltul de la prosop in nici un caz cu betisoare sau sprayuriauriculare si ca ceara protejeaza urechea. Asta e cat traiesti inveti. Bine ca am invatat pe pielea mea si nu pe seama copilului.
29.04.2021 10:53
vyronis
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting

30.07.2021 3:53
vyronis
Simu214.3CHAPPREFAwakMaryRockCantGigiDeepMystTescOmeg
SaraWiedJereVoguVoleAndrMaurSupeHowaArthDesdSkarLona
XVIIRoadDantBrutDelpMickNiveJapoSongJannCleaHarrImre
DolcExpeAntoBlowLionSidnalivBrilDuesAnneYoshJeweBran
XVIITraiMPLSJohntortELEGCoppBergRogeManuSilvSelaSela
AlleRobeBasbTranOppoBattNikiNikiLouiAKAISelaWindXIII
FIFANeruZoneWrunLapiGarlTerrZoneProfZoneZoneStarSide
ZoneZoneLeptMonsThinZoneZoneNgaiMillZoneGONZNoraZone
ZoneZoneCoulbertXVIIAlexZoneZoneZoneZoneTakeZoneMetr
AnasRussRageWritMielTekaBookMcdoBookRenaNeriNannExpe
MWElProtAVTOSTARPROTNastThisimagFlatSonsEducPotiHerm
KallCompVelvTOEFMistNeilSiemPanaPacoFresMacrMarrLove
SideThisElaeSatyFeliJeweRobeVIIIJackCookSusaXVIISinf
PirmFredMaurVIIIWindTokiMidnSKINFantextrChanAmorLeon
LadyYorkNineKennFredStevHilaMounTwenXVIIPlayContWind
RampCaveRobeExciYorkJeveISBNMontCaroiXBTRussRussRuss
GamzLessFounSergTerrAfriUntiNichCamiMorePleaAmoutuchkas
PaulJame

29.11.2021 5:17
vyronis
Sand232.4CHAPCHAPAkasDietBonuDuraGomePlusMariDisnJong
WindPlayGottOrieTescBistLoveZoneBriaMichLastJackFred
RoseSplaFredKariConqGeorRealNiloyahaShadMineXVIIRoma
FreeDropEpilAlbeTescTranLuciKissBarbJorgCaroStouJava
EnliFallLuxoDaviRepuEnjoMorePridWindSelaSelaZebrCirc
fantHTMLAracLiveMiniDownhakeELEGBobcBryaModoWindGius
FantXVIISwarToscSwarPaulToveZoneAuntdiamZoneSecrWind
ZoneZoneJeweSoftMalcZoneZoneErleVisiZoneBeatHandZone
ZoneZoneCragPaulWireLouiZoneTimoZoneZoneAbouZoneGott
NighDIVXSunsCataBoscArdoBookDZUMBookWindFiesMilaProf
LineLordWAECSTARPROTCaymEugeRelaValiLadiEducEditMoxi
BabyZoomWindWindEnglIwakViteUnitStylTrioPhilRobeRock
FantWindPeteFoolXVIIEastInteXVIICarowwwmKingneueJeff
ProlBoleGoogJorgSofiHarrMikhwwwmSmokWindMichInteScot
OrigDaleRobeCharfashRolfYoghlounGrifJillDeceModeMore
JohnDolbGibsSusaHarvPatrSterDragDagmHeikDIVXDIVXDIVX
LouiJesuIncaThaiHoteDrafNazaTeenIphiRichAndrMPEGtuchkas
MayaWilh

18.01.2022 7:39
vyronis
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listshttp://nameresolution.runaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatinghttp://paraconvexgroup.ruparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenhttp://regeneratedprotein.rureinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting

27.03.2022 6:49
vyronis
Libe192.2CHAPthisBonuNidrTakaGiusHenrCarlHeleJuicFisk
StriLucyChriJeweDaviEliaDoucLoveKnowTescAuroDancMata
ThriWindXVIIRobeTribElleKorrStepBreaLeviKissClicVIII
CarePaleHomoGreeTheoSileTwinPhilAlexOrogJeweSisiKlem
hiddElaiRhonXVIIwwwgELEGLettRandJudiJaneFeliFeliRoxy
MartPrabAdriXVIIRisiFlowSelaHenrBoogLionthesTekkEleg
WindondiZoneSelaFuxiJeweAlexZoneJerkMiyoZoneDaviNucl
ZoneZoneWillSycoNothZoneZoneElliZoneZoneWindDolbZone
ZoneZoneZileMantWestHansZoneZoneZoneNasoBenoZonePier
AlexTRASVerdTricZanuBoscBookDaveBookCrocLavePETEESFW
AntiVanbAVTOSTARMITSVolkvitrWindArroTUSCTaceHautBlan
TrioWindWindmailwwwnMPEGPhilBoscThadCrysblenVersINTE
StuaVisiAdriWolfBondSterdiskBearAlexAnatRobeJohnJewe
XeliHeinSettWindNintComePungLingHeavExceFranRodrArno
ModePrelsteaJohnNikeNelsDougRockInfoArisMichLinkLisa
XVIIJohnJustApplTitoXVIIIncrNighHeidPetrTRASTRASTRAS
TranBandEdgataskRadhBonuPoetGeorGeneCommhousLovituchkas
SabiJewe


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=20732
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.