Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Dintisori
dinti de lapte intarziati
28.05.2010 9:32
dinti de lapte intarziati
vioelena
Fetelor, am o problema. Pana acum nu am luat-o in seama, dar deja am inceput sa ma gandesc din ce in ce mai mult la chestia asta...
Sa va explic: primul dintisor i-a aparut Timeei in jur de 9 luni si ceva...apoi, imediat inca 3 tot jos plus un incisiv lateral stanga. De atunci, adik de pe la 11 luni nu i-a mai aparut nimic. Acum are 1 an si 5 luni aproape si sus doar incisivul lateral. Atat.
Am fost cu ea la medic si mi-a spus ca e posibil sa aiba o lipsa de vitamina D. Mi-a recomandat si calciu. Plus sa maresc doza de vigantol. Nu stiu ce sa fac. Calciul asta se prescrie asa pur si simplu?
Chiar e o problema ca nu i-au mai dat si alti dintisori?

28.05.2010 10:06
Christa
Locatie: Germania
De ce nu ii face pur si simplu analize ca sa vada daca ii lipseste ceva?
29.05.2010 10:56
gogolea
Locatie: bucuresti
vioelena,
Ariana are doar 2 dintisori acum, la 1 an. in aprilie ne-a recomandat pediatra sa ia calciu natural sirop 10 zile; si-am observat ca dupa aproximativ o saptamana i-au iesit cei de jos. cand a venit saptamana trecuta pediatra i-am zis ce-am observat , si mi-a spus ca asa e, calciul ajuta uneori sa iasa mai repede dintii.
acum ne-a recomandat vigantolette 500, 1 pastila pe zi(pisata bine'nteles) si mi-a spus ca daca luna iunie e mai racoros sa reiau calciul 10zile, ca sa o ajute putin la dintisori.
vitamina D se fixeaza si prin expunerea la soare, dar tot ea mi-a spus ca nu poti fi sigur ca expunerea la soare e totdeauna eficienta datorita faptului ca soarele e ecranat de poluare de multe ori.
medicii isi mai dau seama de lipsa calciului sau a altor elemente si din aspectul copilului, sunt anumite semne si poate de-aia nici nu-ti recomanda analize.
pe ce perioada ti-a recomandat tratamentul?

29.05.2010 2:21
vioelena
Multumesc, Gogolea.
Medicul meu oricum recomanda la fiecare vizita calciu...la orice copil..nu cred ca se uita neaparat la aspectul copilului...ea o tine una si buna "da calciu la copil si fier"
Nu mi-a specificat nici o perioada pt tratament...dar azi ma duc la un alt medic..la Budimex..sa vedem ce spune si acesta.
Nici nu stiu ce fel de calciu sa ii cumpar..oricum astept si parerea medicului de astazi.

Iar de analize ce sa spun...Ed face 3 anisori si la insistentele mele i-am facut acum cateva luni primele analize...sa vad si eu cum sta...dar ea nu recomanda...

29.05.2010 2:29
Christa
Locatie: Germania
----------
vioelena a scris:
Iar de analize ce sa spun...Ed face 3 anisori si la insistentele mele i-am facut acum cateva luni primele analize...sa vad si eu cum sta...dar ea nu recomanda...
----------


Si daca nu recomanda ea poti cere tu. Lipsa vitaminei D si a calciului de ex. se pot constata ambele la analize, si daca ea de parere ca fetita are lipsa de ceva, atunci cel mai sigur e sa vada ce si in ce masura, ca si daca e sa fie lipsa, poate fi una mai mare sau mai mica. De ex. se spune ca depozitele de fier pe care le are bebelusul se "termina" pe la 6 luni, eu i-am facut Monei analize pe la 10.5 luni, fierul era la limita inferioara (dar in limite inca!) si depozitul de fier in sine era bine merci. In Romania i-ar fi dat medicul "preventiv" fier deja de dupa nastere probabil, dar cel tarziu la 6 luni. prostit

Eu una nu am deloc incredere in ochiul medicului care "vede" lipsa de calciu sau de fier. Poate avea o prezumtie pe baza unor simptome, da, dar aia se verifica prin analize, fie si doar pentru dozarea corecta a calciului si/sau fierului!

29.05.2010 3:36
gogolea
Locatie: bucuresti
vio, bafta multa la medic astazi sarut
01.06.2010 9:02
gogolea
Locatie: bucuresti
vio, ce ati facut la medic? ce ti-a spus?
01.06.2010 2:13
vioelena
Am fost sambata la dr si a spus sa nu imi fac probleme ca nu inseamna neaparat ca ar avea lipsa de calciu/vitamina D. Asta-i evolutia dintilor ei...oricum saptamana asta urmeaza sa ii fac un set de analize...pana atunci raman la 2 picaturi de vigantol/zi.
Vreau sa va spun ca azi dimineata am vazut ca i-a spart gingia sus zambet zambet plus o masea zambet. Asa ca am inceput sa ma mai linistesc..
La ea toti dintii ies anapoda:D

01.06.2010 2:55
gogolea
Locatie: bucuresti
foarte bine ca te-a linistit medicul
eu cred ca oricum ar fi trebuit sa stai linistita trag cu ochiul

09.07.2013 1:07
alessia_ionescu
Salutare parinti!
Sunt mama a 2 copii (un baiat 5 ani si o fata 7 ani) si ii duc de 2-3 ori pe ani la dentist. Va sfatuiesc sa faceti si voi la fel. Insa cred ca cel mai important este unde il duceti, pentru ca pe viitor copiii sa nu aiba traume cand aud de dentist.
Noi mergem la o clinica stomatologica unde au cabinet special pentru copii, cu sala de asteptare destinata lor, unde pot sa se joace si sa coloreze pana sunt luati pe scaun, pentru a nu le mai fi teama. Cabinetul pentru copii este frumos colorat, cu o tematica pentru copii, iar aparatura are anumite denumirii (ii ziceau la turbina aceea bondarel, pentru ca bazaie ca un bondarel). In felul asta mi-am invatat copiii sa nu le fie frica de dentist. Clinica este in Bucuresti, pe Titulescu (la iesirea din pasajul de la Victoriei), au si site. www.clinica32.ro .
Pupici la toti! Sa avem grija de dantura copiilor nostri!


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=37561
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.