Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice
E normal sa platim intretinere pentru nou nascut ?
NUUU
62%
 62%  [ 22 ]
Da
37%
 37%  [ 13 ]
voturi totale : 35

Nou nascut trecut ca si persoana la asociatia de bloc
01.09.2004 6:16
Nou nascut trecut ca si persoana la asociatia de bloc
temper
Salut zambet
Sunt fericitul tata al unui nou nascut si o intrebare pentru dumneavoastra:
Vi se pare normal ca un nou nascut sa fie luat in evidentele asociatiei de
proprietari (si pus la plata) la fel ca o persoana adulta ? Asta mai ales
ca in orice alta imprejurare copiii beneficiaza de gratuitati sau reduceri
?

Precizez ca am montata centrala termica de apartament, si cu toate
acestea, am de plata la asociatie 750.000 lei pentru luna iulie pentru 2
persoane + 1 bebelus ... plang sau sunt foarte trist

In masura in care aveti disponibile, va rog sa-mi trimiteti informatii
oficiale care reglementeaza aceasta problema, sau de alta natura, in cazul
in care aceasta problema specifica nu este reglementata legal.

Daca sunt victima unui abuz din partea asociatiei, cui trebuie sa ma
adresez ?
Va multumesc anticipat.

01.09.2004 6:44
roxanica-mamica
Locatie: Romania
nu stiu nimic oficial , dar si la noi a fost trecut bebeul la fel ca o persoana adulta . ochi peste cap
01.09.2004 6:49
temper
Nu zic ca nu au trecut si la altii ... ca doar daca nu zice nimeni nimic ...
01.09.2004 7:14
Carmella
Sa-ti traiasca bebeul!
Nu stiu daca e normal sau nu sa fie trecut la intretinere un nou nascut, dar tare m-a amuzat sondajul tau ... cica raspunsuri la sondaj -> NUUU sau Da ... un da mic si amarit pe-acolo rad rad
Probabil ca-l speli si pe bebe si consumi apa, asa ca se justifica intr-un fel chestia asta. Zi merci ca nu patesti ca noi, care plateam in doua locuri intretinerea pentru ca statea copilul cam 3 zile pe saptamina intr-un loc, 3 intr-altul ... nu am putut sa ne intelegem altfel cu nici o asociatie prostit [/u]

01.09.2004 7:29
Cora
Nu-mi amintesc nr. de lege sau cum era ea formulata, dar nou-nascutul se trece in maxim 15 zile de la nastere la numarul ocupantilor unui apartament (probabil stii ca acest lucru este valabil si in cazul unor vizitatori care depasesc 15 zile de stat).
Nou-nascutul face parte acum din familia voastra... SA VA TRAIASCA!... asa ca este normal sa apara si la intretinere, ca asa zic tovarasii.
Ca legile romane is timpite stim cu totii... eu stateam la ai mei si m-am maritat spre sfirsitul lunii iulie acum vreo 9 ani, ap. nostru era pe alta scara si acolo am stat 1 zi pina am plecat in saptamina de "miere"... cind a venit intretinerea, desi am facut un scandal monstru, nu am avut cu cine discuta, asa ca am platit pe luna iulie in ambele parti... de parca ma puteam imparti in 2.

Pe Alex ca nou-nascut mi l-au trecut imediat la intretinere... daca nu ma-nsel si daca ti se face control, poti fi amendat cind nu declari un nou membru al familiei... evidenta populatiei parca ii spunea... odata nascut exista, deci locuieste undeva, deci este trecut la intretinere. prostit
Ce nu-nteleg eu insa este de ce este asa de scumpa intretinerea desi omul isi pune centrala termica... gazele cumva, lumina pe scara, plata femeii de servici? Gata ca ma depaseste problema...

01.09.2004 10:37
temper
Nu se pune problema de consum de apa, pentru ca am ca tot omu' apometre ... Oricum, eu nu mai platesc intretinerea pina nu-mi arata negru pe alb conform carei reglementari. In lege se refera la persoane, si daca-mi zic ca bebel = persoana o sa-i trimit la dictionar.
Vizavi de cheltuielile comune:
1) Bebelul nu se plimba singur cu liftul
2) Nu solicita sistemul de canalizare fata de un adult sau copil mai mare
3) Nu beneficiaza in nici un fel de iluminatul de pa casa scarii ...
4) Nu face mizerie pe casa scarii ca sa "cotizeze" la salariul femeii de servici
5) Ei da vs. Salubritate ... ar fi pampersii ...

Acestea fiind spuse ... daca ma adresez Protectiei Consumatorului ? Ca orice om care e pus sa plateasca pentru ceva ce nu consuma/utilizeaza ?
Apropo, reducerile la transport sau la cazari sunt numai prin bunavointa "patronilor" sau sunt "incurajate" si prin ceva reglementari ?

01.09.2004 11:15
ina_nz
Locatie: auckland, new zealand
Chiar daca reclami tot nu o sa realizezi nimic.....e persoana deci plateshte.
Argumentele tale pot fi combatute foarte ushor:

1) Bebelul nu se plimba singur cu liftul ------doar nu-l urcatzi pe scari?? Ba chiar urcatzi shi carutzul!!!

2) Nu solicita sistemul de canalizare fata de un adult sau copil mai mare--------nu il spalatzi? Aruncatzi apa pe fereastra sau in canalizare? O solicita! Mult-putzin asta e de vzut!

3) Nu beneficiaza in nici un fel de iluminatul de pa casa scarii ... Aprindetzi lumina doar cand suntetzi fara el?

4) Nu face mizerie pe casa scarii ca sa "cotizeze" la salariul femeii de servici------daca intratzi cu carutzu in casa scarii e imposibil sa nu aducetzi shi ceva noroi.

5) Ei da vs. Salubritate ... ar fi pampersii ...


Eu nu sunt pensionara de la asociatzie dar parca in cazul asta le-ash da dreptate. E drept ca in multe privintze sunt aberantzi......dar cu asta parca nu......... mai logic ar fi sa fie la jumatate......

01.09.2004 11:45
roxanica-mamica
Locatie: Romania
corect , Ina !
02.09.2004 6:58
Onush
Sunt de acord cu Ina exclamatie ...si inca cateva...
1. Liftul ... sa fereasca sfantul sa nu mearga si sa trebuiasca sa coborati cu carucirul sau cu bebe pe scari prostit dupa criteriul asta bunicul meu care nu a mai iesit din casa de 2 ani jumatate nu ar trebui sa cotizeze. confuz
2.Canalizare... nu il speli doar pe el mai speli mult mai multe hainute decat pentru un copil mare sau un adult.
3. Iluminatul pe casa scarii nu are scop doar sa nu iti rupi picioarele tu ci sa sa asigure si un minim de siguranta pentru TOTI locatarii blocului ca altfel am umbla cu lanterne toti.
4. Maama si ce mizerie faci cu carutul jenat si pentru sanatatea copilului tau nu iti doresti decat sa fie totul luna in casa... pe scara blucului si pe oriunde treci cu el.
5. Salubritate la pempersi inainte de 1 an se vor adauga si alte gunoaie menajere
Cat despre posibilitatea de a trece jumatate de persoana la cota de intretinere as fi de acord insa se ridica problema dupa ce criterii si cand devine copilul "intreg" din "jumatate" prostit

02.09.2004 11:09
lumi12a
temper, sa stii ca si cainii trebuie trecuti la intretinere. Vorbesc foarte serios. E si o lege, dar nu o stiu acum exact care. Asta-i cea mai mare aberatie pe care am auzit-o. La fel, musafirii care stau mai multe de 3 zile (parca 3 zile era).

Eu una zic ca atata vreme cat bebe a devenit membru al famiilei, e normal sa fie trecut la intretinere si subscriu celor spuse de Ina si Onush.

02.09.2004 12:12
nightwish
Locatie: Bucuresti/constanteanca naturalizata:)
si io zic ca este fair sa platim intretinere pentru pitic din motivele enumerate de fete... trag cu ochiul ...oricum exista destui administratori de bloc(si ajutoarele voluntare ale acestuia - a se citi moshi fara ocupatie) care au idei absurde...de ex. io cica trebuia(eram in studentie) sa platesc mai mult la lift ca la mine veneau musafiri mai des foarte fericit
07.09.2004 7:43
Desi nu sint avocat...
desire
...pot sa-ti raspund ca in cazul nostru (adica la noi LA BLOC) se procedeaza in felul urmator: bebelusul primeste cadou din partea asociatiei (condusa tot de moshi) scutirea de la plata intretinerii pentru luna in curs si luna urmatoare.
Carmella, ceea ce ti s-a intimplat tie se poate eticheta drept ABERATIE: nu trebuia sa va 'intelegeti' cu una din asociatii: exista inca legi, aplicabile, si in Romania! Una dintre asociatii, la preferinta ta, era obligata sa il scuteasca pe bebelus de la plata cu conditia de a-i furniza dovada ca platiti la cealalta asociatie!

07.09.2004 8:08
antoanelam
Mie mi se pare corect sa platesti la asociatie pentru bb. Dupa ce s-a nascut copilul nostru, sotul s-a dus sa-l treaca si pe el, dar tipa de acolo a fost asa de draguta, si n-a vrut. Nici acum, dupa aproape 5 luni, nu platim si pentru Matei. Ma bucur ca mai sunt si oameni draguti pe lumea asta.
Dar, parerea mea e ca oricat scandal vei face, tot vei plati.

07.09.2004 8:20
Re: Desi nu sint avocat...
Carmella
----------
desire a scris:
... Carmella, ceea ce ti s-a intimplat tie se poate eticheta drept ABERATIE: nu trebuia sa va 'intelegeti' cu una din asociatii: exista inca legi, aplicabile, si in Romania! Una dintre asociatii, la preferinta ta, era obligata sa il scuteasca pe bebelus de la plata cu conditia de a-i furniza dovada ca platiti la cealalta asociatie!
----------


Ha zambet , pai am dus intii chitanta de la o asociatie unde scria ca se plateste pentru 3 persoane: problema era daca a treia persoana e chiar copilul si nu cumva e altcineva. Am pus incasatoarea sa scrie pe chitanta si numele celor trei persoane prostit Pentru ca aia de dincolo vroiau specificatiile astea pe chitanta luna de luna, iar eu plateam intretinerea cind aveam eu chef, adica cam pe la trei - patru luni, am decis sa-l las si-acolo si-acolo, ca devenise obositoare si stresanta discutia asta ... si multe altele ...

07.09.2004 9:41
Roxana_G
Si la noi a fost trecut copilul si eu mi-am pus aceeasi intrebare. Apoi am realizat ca pana la urma, cea mai multa apa se consuma ptr BB si hainele ei, liftul il folosim de cateva ori pe zi cu carut cu tot, de gatit folosim gaze la greu numai ptr ea (noi mai mancam si porcarele) si lista ar mai continua. Daca vezi lucrurile asa...
08.09.2004 7:57
Re: Desi nu sint avocat...
lumi12a
----------
desire a scris:
...pot sa-ti raspund ca in cazul nostru (adica la noi LA BLOC) se procedeaza in felul urmator: bebelusul primeste cadou din partea asociatiei (condusa tot de moshi) scutirea de la plata intretinerii pentru luna in curs si luna urmatoare.
----------zambet Si la noi este la fel. Am avut surpriza ca atunci cand am mers sa o inscriu pe Alexa in cartea de imobil sa imi zica ca primeste cadou din partea asociatiei... 2 luni de sedere gratuita.
zambet

11.09.2004 7:47
temper
Ar trebui schimbat titul topic-ului in "Parintii intreaba, cine poate raspunde", dat fiind ca nu am obtinut aici nici un raspuns a unui avocat ...
Opiniile exprimatate observ ca sunt in majoritate pe considerentul: si eu am patit la fel, deci si tu trebuie sa patesti la fel (cam ca la armata)

Extras din Norma Metodologica din 2 aprilie 2003 privind organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari (din anexa la Hotarirea numarul 400 din 2 aprilie 2003)
Art. 6 aliniatul 2:
c) aducerea la cunoștință tuturor persoanelor care locuiesc în clădire despre condițiile generale de funcționare a instalațiilor și dotărilor clădirii, precum și despre regulile de folosire a instalațiilor și dotărilor care se utilizează în comun;
e) aducerea la cunoștință, prin afișare la loc vizibil, tuturor persoanelor care locuiesc în clădire despre modul de stabilire a cheltuielilor curente pentru funcționarea și întreținerea clădirii, precum și a cheltuielilor ce decurg din alte plăți efectuate, inclusiv cele pentru reparația capitală a clădirii - construcții și instalații.

Din articolul 35 aliniatul 4:
(4) În funcție de modul de calcul și de criteriile de repartizare a cheltuielilor pentru fiecare proprietate din condominiu, acestea se clasifică în:
A. cheltuieli pe persoană;
B. cheltuieli pe cotă-parte de proprietate deținută în condominiu;
C. cheltuieli pe consumatori tehnici și de altă natură.


In spiritul hotaririi mentionate, asociatia de proprietari se face vinovata de neindeplinirea obligatiilor care fac obiectul articolului. 6 aliniatul 2, in privinta minorului nou nascut pentru care reprezentantii asociatiei au calculat cheltuieli de intretinere identice valoric cu a unei persoane adulte.
Atita timp cit personalul responsabil cu administrarea administratiei de proprietari nu pot face dovada indeplinirii tuturor obligatiilor stabilite prin lege fata de o persoana careia i se solicita participarea la cheltuielile de intretinere, aceasta din urma este indicat sa incerce o rezolvare amiabila a situatiei, iar in caz de esec, aceasta sau tutorele acesteia este indreptatita sa apeleze la forurile in drept apte pentru solutionarea acesteia.


In 2 cuvinte: pentru unii, un mititel e persoana cind e vorba de platit, dar nu e persoana cind e vorba de obligatii ale asociatiei !!!

Ar mai fi un argument zic eu de bun simt: DICTIONARUL. Vedeti definitia de la PERSOANA. Apoi comparati cu definitia de NOU NASCUT. Veti vedea diferenta "suptila".

Oameni buni, vi se fac nedreptati pentru ca acceptati sa vi se faca !
Daca vreti ca mititeii vostru sa creasca intr-o lume mai buna, NU MAI ACCEPTATI SA VI SE FACA MIZERII de catre batrineii astia care din spatele biroului de administrator sau mai stiu eu ce, au una din ultimele ocazii sa se dea sefi. Din nefericire am fost crescuti sa ascultam si sa facem ce zice nenea fara sa ne gindim ...
Amenintatii ca dati in judecata asociatia, ca o sa cereti despagubiri mari, o sa cistigati, si lumea o sa-i linseze cind or sa mai vada o rubrica (de plata) cu cheltuieli si despagubiri de judecata ... Daca nu e suficient, spuneti-le ca unchiu-i judecator si cumnatu avocat, si se rezolva repede treaba in procedura de urgenta ...

Si inca ceva:

DIE IN HELL PSD !!! Cu alegeri interne si PUR cu tot.

11.09.2004 8:46
Onush
Faptul ca nu raspunde cineva care sa aiba nick "Avocatul" nu inseamna ca nu stim despre ce vorbim. prostit
Ceea ce ti s-a raspuns este de bun simt fara sa fie copiat din nici o lege.

Definitii din DEX :
Persoana: Individ al speciei umane, fiinta omeneasca.
Nou nascut: copil care abia s-a nascut
Parerea mea este ca diferenta subtila de care vorbesti nu exista.

In domeniul juridic: copilul care se naste viu este persoana atat din punct de vedere al obligatiilor cat si drepturilor.
Minorul pana in 14 ani nu are capacitate de exercitiu si este reprezentat in tot ceea ce inseamna acte juridice, (inclusiv contractul cu asociatia de proprietari) de tutore _ persoana care il are in grija_ in cazul vostru parinti.
Daca asociatia de proprietari isi indeplineste obligatiile despre care vorbesti fata de voi - tutorii - este suficient din punct de vedere legal.

Nu trebuie sa ne crezi pe noi pe cuvant, intreaba un avocat sau asteapta sa te dea in judecata asociatia de proprietari si vezi ce se va intampla trist

11.09.2004 9:31
Carmella
----------
temper a scris:
DIE IN HELL PSD !!! Cu alegeri interne si PUR cu tot.
----------


Aici sint de acord cu tine zambet
N-am nimic cu persoanele in sine, nu le vreau raul in nici un fel, dar ca adunatura as vrea sa fie scosi in afara legii zambet Sint insuportabili !!!

11.09.2004 11:14
daniluca
Locatie: prin State
Noi aici platim asociatia pe apartament si nu la numar de persoane...este o suma fixa in care intra si un fond de rezerva normal...
Nu credeti ca e mai bine asa?

12.09.2004 5:15
Onush
----------
daniluca a scris:
Noi aici platim asociatia pe apartament si nu la numar de persoane...este o suma fixa in care intra si un fond de rezerva normal...
Nu credeti ca e mai bine asa?
----------

Depinde ce inseamna platitul asociatiei, in principiu e mai bine asa dar imagineaza-ti ce discutii s-ar isca intre locatari prostit

Defalcarea asta pe nr de persoane nu se aplica pentru toate platile si fiecare asociatie de proprietari are dreptul sa isi stabileasca propriile criterii...

Daca excludem: gazele, apa calda, caldura si masuram apa rece, ca in cazul lui temper, raman: canalizarea, gunoiul, femeia de serviciu, iluminatul pe scara, liftul, interfonul(unde e cazul), fondul de reparatii si fondul de rulment, ultimul din ele find cu titlu de depozit.

Din astea ... la noi in bloc.... femeia de seviciu, interfonul, iluminatul pe scara, fondul de reparatii, fondul de rulment nu se platesc la numar de persoane ci dupa suprafata sau pe apartament indiferent de suprafata sau numar de persoane...in schimb cand locuiam in garsoniera, fiind bloc de garsoniere si suprafetele erau identice singurul criteriu de departajare era numarul de persoane.

Oricum am intoarce-o de fapt temper nu va avea castig de cauza intr-o instanta din Romania chiar daca, acceptam prin absurd ca ar avea dreptate.

14.09.2004 8:58
BB -persoana trecuta la intretinere?
anablandiana
Locatie: Bucuresti
Parerea mea este ca ai platit mult pe luna iulie la intretinere-750 mii numai pt canalizare,gunoi,curatenie si lift? sau e inclusa si apa rece? si vreun fond de reparatii/rulment?
cere le facturile si vezi cat revine unei persoane fiecare din maruntisurile astea-de fapt chiar ei trebuie sa ti prezinte calculul/persoana.S ar putea sa si puna in calcul salarii f. mari, sa fie niste facturi mari cu reparatii la bloc,reparatii care de fapt sa nu existe ;verifica-le tu socotelile si daca gasesti ceva dubios du te la primaria de sector-acolo exista un serviciu special*relatii comunitare* si trage le o reclamatie-ii vor chema pe mosi cu actele la verificat.
Copilul trebuie trecut la intretinere, n-ai ce face!
PS. Eu am platit pe iulie pt 2 persoane tot atita fara sa am centrala deci cu apa calda care e oricum cea mai scumpa. exclamatie

14.09.2004 9:43
Christa
Locatie: Germania
----------
daniluca a scris:
Noi aici platim asociatia pe apartament si nu la numar de persoane...este o suma fixa in care intra si un fond de rezerva normal...
Nu credeti ca e mai bine asa?
----------

Depinde, mai bine pentru cine, cum a zis si Onush ...
Noi ne-am cumparat casa acum doi ani, dar sa va scriu (incerc sa o fac pe scurt jenat) cum a fost unde am stat inainte in chirie:
Apartamentele aveau toate cam aceeasi marime (ca. 70 mp +/- 1-3mp), insa ... sotul si cu mine eram doar doua persoane, in afara noastra mai erau doi pensionari, sot si sotie, care erau tot doua persoane. Deosebirea intre noi si ei: noi lucram amandoi, ei stateau amandoi acasa toata ziua, consumau deci mai multa apa si mai mult curent (mers la toaleta, gatit etc.). In rest vis-a-vis de noi statea o familie cu doi copii mici, care bineinteles ca spalau rufe in prostie, deasupra noastra statea o familie cu bebe, asemenea consum ridicat de apa ... mai stateau trei studenti, unde in permanenta erau prietenii in vizita, deci erau cel putin 6, asadar consumau si aia mai multa apa, si mai era inca o familie de 3 persoane, sotia casnica si un baiat destul de mare, care consuma (baiatul, zic) apa in cantitati normale ale unui adult.

Pentru ca proprietarul era un om comod si n-a vrut sa isi faca de lucru mai mult decat necesar, a impartit cheltuielile pentru apa dupa suprafata apartamentului, nu dupa nr. de persoane. Curentul si gazul le-am platit cel putin dupa consum, pentru ca din fericire am avut contor separat. Ultima factura pe care am platit-o acolo a fost pentru 73 mc de apa/an, dupa cum ziceam, in conditiile cand nici eu nici sotul nu eram aproape toata ziua acasa.

In primul an in casa noua, cand am mai avut de stropit si gradina, pentru ca fusese f. cald afara, am consumat 48 mc/an, asa ca din punctul nostru de vedere nu sunt de parere ca un 'pret' fix e mai favorabil.

Iar in privinta lui temper ... nu e vorba ca 'si eu asa am patit, deci trebuie si tu sa patesti la fel', si cum a spus si Onush, chiar daca nu ti-a raspuns un avocat, nu inseamna ca lumea ti-a raspuns ca sa se afle in treaba.

Daca te pricepi asa bine la reglementarile legale, si esti convinsa ca dreptatea e de partea ta, da-i draga in judecata, ca nu te opreste nimeni.

14.09.2004 10:01
anablandiana
Locatie: Bucuresti
Christa a spus:Daca te pricepi asa bine la reglementarile legale, si esti convinsa ca dreptatea e de partea ta, da-i draga in judecata, ca nu te opreste nimeni


Temper e un proaspat tatic debordat de cheltuieli si griji! Noi santem aici sa l ajutam ,nu sa i dam in cap.Stim f bine cu totii ce inseamna sa te judeci cu statul(in fond ei schimba legile toata ziua!)in Romania! Si mai cazi si victima avocatilor,care iti iau banii oricum chiar daca n ai nici o sansa in proces. idee

14.09.2004 10:42
Christa
Locatie: Germania
Draga anablandiana,

----------
anablandiana a scris:
Noi santem aici sa l ajutam ,nu sa i dam in cap.Stim f bine cu totii ce inseamna sa te judeci cu statul(in fond ei schimba legile toata ziua!)in Romania! Si mai cazi si victima avocatilor,care iti iau banii oricum chiar daca n ai nici o sansa in proces. idee
----------


pe de o parte ai dreptate. Pe de alta parte ... fetele au incercat sa ii dea raspunsuri pertinente, numai ca raspunsurile au fost de alta natura decat s-a asteptat temper, si nu i-au cantat in struna. temper a scris atunci

----------
temper a scris:
Ar trebui schimbat titul topic-ului in "Parintii intreaba, cine poate raspunde", dat fiind ca nu am obtinut aici nici un raspuns a unui avocat ...
----------
si 'le-a dat in cap' fetelor cu nu's ce norma metodologica, scriind in acelasi timp si minunatii de genul 'Daca nu e suficient, spuneti-le ca unchiu-i judecator si cumnatu avocat, si se rezolva repede treaba in procedura de urgenta ...', deci indeamna lumea sa minta. Oricum din toate raspunsurile lui am tras concluzia ca e pornit sa ii dea in judecata, ghinionul lui ca nu i-a impartit nimeni parerea. Dar atunci ma intreb pentru ce a mai cerut-o, daca si asa nu il intereseaza alte pareri.

Adica asa, mai pe intelesul lui temper (e un exemplu extrem, recunosc): daca cineva omoara un bebe, atunci acel cineva este condamnat pentru ca a omorat o PERSOANA, dar cand e vorba ca pentru bebe sa se plateasca la asociatie, atunci bebele nu mai e persoana ci doar nou-nascut, iar diferenta 'suptila' (sic!) dintre nou-nascut si persoana inca nu ne-a dezvaluit-o.

14.09.2004 10:44
Christa
Locatie: Germania
ah da, inca ceva ... scuze pentru ca l-am facut pe temper in primul mesaj 'mamica' (respectiv femeie), insa ceea ce am scris e valabil si pentru femei, si pentru barbati.
14.09.2004 11:08
acelasi
anablandiana
Locatie: Bucuresti
zambet Ok,ai dreptate Temper e cam ...temperamental;probabil l au scos din minti astia de la asociatie si cauta si el orice solutie sa nu mai plateasca atata,si atunci a fost cam trasa de par argumentatia.Eu il inteleg,cu astia nu poti sa discuti de multe ori ,oricata bunavointa ai avea.Eu la cabinet m am debransat de la gaze si abia dupa un an m au scazut de la plata;s au facut ca au pierdut cererea mea,dar de verificat au venit de 2 ori sa vada sigiliu si adm si presedintele ;oricum nici eu nu i am lasat pana nu mi au dat banii inapoi pe gazele platite de pomana,dar iti dai seama ca n-am prea tinut socoteala din lipsa de timp ochi peste cap
14.09.2004 6:44
temper
Se pare ca discutia s-a cam incins ... Oricum, multumesc tuturor participantilor pentru opiniile/sfaturile prezentate. zambet

@anablandiana: Nu stiu de unde ai trac concluzia ca se judeca cineva cu statul ... La noi Asociatia de proprietari nu este "de stat". cool

@christa: Vizavi de opiniile de care le-am primit (si pentru care multumesc inca o data): Am auzit la stiri ca ar fi 8 milioane de romani plecati din tara ... dat fiind ca au ales sa plece, sunt sanse sa fie mai 'bataiosi' decit cei ramasi, iar dintre cei ramasi o parte mi-au raspuns pe forum. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar asta este firea noastra, a romanilor din tara, asa am fost crescuti si educati. Iar daca o lege este interpretabila (in cazul nostru la unele asociatii se plateste pentru bebe, la altele nu, la unele se fac reduceri etc), atunci aproape SIGUR, in majoritatea cazurilor acea lege se va interpreta in DEFAVOAREA omului (mda. ... persoanei).
Dupa cum toata lumea stie in domeniul juridic exista o mare diferenta intre prunc-ucidere si omucidere.
In privinta diferentei 'suptile', va veti lamuri mai bine odata cu citirea definitiilor respective in dictionarul enciclopedic. scot limba
Nu indemn pe nimeni sa minta, doar ca astia sunt unsi cu toate alifiile si ca sa nu te lasi mereu calcat in picioare, merge si o 'mica' intimidare.

Intre timp, intretinerea pentru luna august a ajuns pentru cele 3 (mai mult sau mai putin persoane) 1.120.000 lei, in mare masura datorita unei 'usturatoare' reparatii acoperis in valoare de circa 545.000 lei ...
Intre timp, i-am transmis (prin 'vocea lumii' ) administratorei ca sunt foarte suparat pe ea ca mi-a trecut o persoana in plus, si ca pentru inceput intentionez sa conving pe presedintele asociatiei sa renuntam la serviciile ei platite (practic principala ei activitate consta in incasarea banilor, scrisul chitantelor, etc), urmind ca locatarii sa-si achite intretinerea prin foaie de varsamint la sucursala sau agentia CEC (care sunt in apropiere) unde are dechis cont asociatia. (evidenta platilor se regaseste in extrasul de cont care poate fi solicitat si obtinut in orice moment) O asemenea decizie ar avea ca consecinta si o scadere a intretinerii pentru toate persoanele din asociatie, cit si anularea salariului unei anumite persoane. De asemenea, o alta micsorare a intretinerii ar proveni prin eventuala inchiriere a spatiului unde sus pomenita persoana isi desfasura in mod asiduu activitatea (aici ar trebui sa mentiunez ca respectivul spatiu este ultra central si la parter). Daca mai adaugam faptul ca ceilalti vecini (in majoritate pensionari) sunt mult mai afectati ca mine de cuantumul intretinerii, si deci exista o fireasca stare de tensiune "in zona", ar exista o sansa de rezolvare aproximativ "amiabila" a situatiei, inainte de a se trece la actiuni de alta natura. De fapt, fac parte si eu dintre romanii ramasi in tara ... nici macar nu sunt foarte convins de treaba cu judecata, dar nu se stie niciodata ... Oricum, din momentul 0 nu am mai platit un leu la intretinere, si ingros rindurile restantierilor, care au trecut de jumatate din totalul apartamentelor sarut (anterior situatiei, nu am fost restantier niciodata), dar ma enerveaza tupeul astora (practic incasatoarea m-a 'taxat').

14.09.2004 6:54
temper
@ina_nz spunea:
1) Bebelul nu se plimba singur cu liftul ------doar nu-l urcatzi pe scari?? Ba chiar urcatzi shi carutzul!!!

Raspuns: Greutatea copilului + carut < greutate 2 pensionari + sacosele de la piata. Dar: costul intretinerii 2 parinti + 1 bebe > costul intretinerii 2 pensionari

2) Nu solicita sistemul de canalizare fata de un adult sau copil mai mare--------nu il spalatzi? Aruncatzi apa pe fereastra sau in canalizare?

Raspuns: Trecind peste ironia cu apa aruncata pe fereastra, sunt nevoit sa precizez ca costul canalizarii este inclus in costul per metru cub apa rece menajera. Avind apometre si platind costul apei consumate, implicit platesc si costul canalizarii pentru repectiva cantitate de apa.

3) Nu beneficiaza in nici un fel de iluminatul de pa casa scarii ... Aprindetzi lumina doar cand suntetzi fara el?

Raspuns: Consumul de energie electrica de pe casa scarii atunci cind suntem cu el = consumul cind suntem fara el Puteti verifica si in cazul dumneavoastra.

4) Nu face mizerie pe casa scarii ca sa "cotizeze" la salariul femeii de servici------daca intratzi cu carutzu in casa scarii e imposibil sa nu aducetzi shi ceva noroi.

Raspuns: Ba chiar este posibil sa intram fara noroi, pentru ca locuim ultra-central, si chiar nu e noroi ...

Parte din raspunsuri sunt valabile si pentru @onush

Succese

14.09.2004 7:05
temper
Ma uitam si la alte subiecte de pe forum ... Pe linga alte probleme pe care le-am vazut, asta chiar seamana a bagatela ... Dar pe de alta parte, conteaza cum abordezi orice problema, ca daca tot lasi de la tine, azi un pic, miine un pic, ajungi sa nu mai ai nici un strop de respect de sine ... Si atunci chiar ca ''te-au avut" ... Ei cine ? ...
[...]

14.09.2004 7:37
Onush
Pentru ca parte din raspunsuri sunt si pentru mine voi mai raspunde pentru o ultima data ....deja incep sa ma intreb de seriozitatea ta alternativa fiind o rea vointa mai greu de justificat.
----------
temper a scris:

Raspuns: Greutatea copilului + carut < greutate 2 pensionari + sacosele de la piata. Dar: costul intretinerii 2 parinti + 1 bebe > costul intretinerii 2 pensionari
----------

Daca tot vrei sa faci socoteli atunci socotela corecta este ... care este raportul de greutate intre sacosele pensionarilor si carucior+ copil .... dezavantaj tu scot limba
----------
temper a scris:
Raspuns: Consumul de energie electrica de pe casa scarii atunci cind suntem cu el = consumul cind suntem fara el Puteti verifica si in cazul dumneavoastra.
----------

Atunci de ce nu tii o socoteala de cate ori pe luna ai iesit sau intrat pe usa odata cu sotia ta si poate obtii si aici un discount la lumina de pe scara trag cu ochiul
----------
temper a scris:
Raspuns: Ba chiar este posibil sa intram fara noroi, pentru ca locuim ultra-central, si chiar nu e noroi ...
----------

Imi cer scuze ... pentru ca nu am mai locuit de vreo 11ani ultra-central am uitat ca nu ploua, nu ninge la centru si nici nu bate vantul sau este praf pe jos prostit ci doar la periferie scot limba
Subiect inchis din punctul meu de vedere

14.09.2004 10:40
ioanalex
Locatie: Cluj-Napoca
Intru si eu in discutie...cam tardiv cred!
Temper, fetele ti-au dat raspunsuri mai mult decat lamuritoare...nu stiu ce e asa de greu de inteles... ochi peste cap
E absolut normal ca, in momentul in care in casa voastra mai locuieste o persoana (sau tu ce il consideri pe copilul tau ca este???) sa fie trecuta la cheltuieli....E logic: consuma=> plateste, nu?
Cred ca, de fapt, nemultumirea ta se trage de la faptul ca e mare nota la intretinere....ceea ce e adevarat...nu ca l-au trecut si pe bebe acolo...
Mi se pare ca platiti f mult pt timp de vara....Noi suntem tot 3 si platim in jur de 470000...
Cred ca ar trebui sa cauti de fapt adevarata problema(vreo instalatie uzata, conducte sparte sau mai stiu eu ce) pt care platiti atat, si nu faptul ca toata lumea iti considera copilul ca fiind o PERSOANA( ceea ce si este, de fapt )

16.09.2004 9:12
temper
[quote="ioanalex"]Intru si eu in discutie...cam tardiv cred!

Bine ai venit

[quote="ioanalex"]Temper, fetele ti-au dat raspunsuri mai mult decat lamuritoare...nu stiu ce e asa de greu de inteles... ochi peste cap

Nu comentez

[quote="ioanalex"]E absolut normal ca, in momentul in care in casa voastra mai locuieste o persoana (sau tu ce il consideri pe copilul tau ca este???) sa fie trecuta la cheltuieli....E logic: consuma=> plateste, nu?

Dupa logica de mai sus, ar trebui sa platesti bilet intreg pentru bebe-ul tau oriunde mergi (la hotel la mare, la tren, metrou, etc.). Daca ar fi asa, m-ar mira ca ai mai vedea lucrurile ca fiind asa de normale ...

[quote="ioanalex"] Cred ca, de fapt, nemultumirea ta se trage de la faptul ca e mare nota la intretinere....ceea ce e adevarat...nu ca l-au trecut si pe bebe acolo...
Mi se pare ca platiti f mult pt timp de vara....Noi suntem tot 3 si platim in jur de 470000...

Lucrurile sunt oarecum combinate .... Daca tie ti-ar pune sa zicem 400.000 /persoana pentru reparatii oarecare, ai simti cum 400.000 lei in plus ti-ar iesi din buget, dar stii ca merita, pentru ca copilul bebeficiaza si el de reparatie, in calitate de persoana ...

[quote="ioanalex"] Cred ca ar trebui sa cauti de fapt adevarata problema(vreo instalatie uzata, conducte sparte sau mai stiu eu ce) pt care platiti atat, si nu faptul ca toata lumea iti considera copilul ca fiind o PERSOANA( ceea ce si este, de fapt )[/quote]

Multumesc, dar nu e cazul ... Adevarata problema este ca nu vreau sa ma las calcat in picioare.

Revin cu ce am mai spus la inceputul topic-ului: In toata lumea, copii baneficiaza in functie de virsta de reduceri sau gratuitati in diverse mprejurari, lucru pe care il consider de bun simt, sau daca vreti ca o lege nescrisa. In cazul asociatiilor de proprietari, se uzeaza de o neclaritate a legii, pentru ca parintii sa scoata cu 50% mai multi bani din buzunar pentru .... aproape nimic. (din punct de vedere a consumurilor suplimentare, dar pentru unii dintre dumneavoastra cei 50% merita dati pentru mindria ca mititelul este o persoana consumatoare pe aceasta lume si pentru asta merita TAXAT din momentul in care deschide ochii).

16.09.2004 9:35
temper
Daca tot vrei sa faci socoteli atunci socotela corecta este ... care este raportul de greutate intre sacosele pensionarilor si carucior+ copil .... [b]dezavantaj tu[

@onush: Vei vedea ca 2 pepeni a cite 4 Kg + 2 litri lapte + alte cumparaturi > bebe + carut Ma rog, lucrurile pot sta altfel de la caz la caz, dar in nici un caz cum spui tu. Oricum, fata de o persoana adulta, mititelul + carut consuma NET mai putina energie elecrica aferenta lift. Nu e NORMAL sa fie trecut la plata ca un adult

Consumul de energie electrica de pe casa scarii atunci cind suntem cu el = consumul cind suntem fara el Puteti verifica si in cazul dumneavoastra.[/quote]
Atunci de ce nu tii o socoteala de cate ori pe luna ai iesit sau intrat pe usa odata cu sotia ta si poate obtii si aici un discount la lumina de pe scara trag cu ochiul

@onush: Trecind peste ironia care se dorea fina, eu si sotia suntem adulti, care uzam de chestiunea in cauza in mod aproximativ egal, lucru care nu se poate spune depre bebe. Oricit ai incerca abstractizezi niste lucruri, crede-ma ca nu sustin ca nu beneficiaza de ea deloc ...

Raspuns: Ba chiar este posibil sa intram fara noroi, pentru ca locuim ultra-central, si chiar nu e noroi ...[/quote]
Imi cer scuze ... pentru ca nu am mai locuit de vreo 11ani ultra-central am uitat ca nu ploua, nu ninge la centru si nici nu bate vantul sau este praf pe jos prostit ci doar la periferie scot limba

@onush: Discutia era despre "o gramada de noroi" adusa cu carutul ... Nu incerca sa deviezi intr-o directie care sa te puna in postura sa aduci din nou ironii gratuite ...

O mica precizare: in subiectul topicului intrebam daca vi se pare ca un bebe sa fie trecut cu 100% la cheltuieli (la fel ca un adult). Nu am sustinut neaparat o gratuitate (cu toate ca ati vazut ca la unele asociatii se aplica chiar gratuitate, fara sa se incalce vreo lege). Persoane care nu au inteles corect subiectul in discutie, incearca sa ma angreneze in discutii de genul: pai exista, deci consuma, consuma deci plateste. Dupa care incintati de descoperirea facuta, se felicita reciproc.
Este o optica gen: ori e alba, ori e negra (este o optica specifica administratorilor de asociatie, care utilizind si de o ambiguitate a legii despre care am mai pomenit, obtin un pretext excelent de a bebeficia de naivitatea si buzunarul oamenilor). Oameni buni, intre alb si negru exista o multime de nuante ... Sper ca m-am facut inteles ...


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=3827
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.