Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Dintisori
Eruptia dintilor temporari
08.09.2011 5:37
Eruptia dintilor temporari
GabrielaPopescu
Locatie: Str.Calea Martirilor 1989 Nr 21 Sc A Ap 5
Am observat ca sunt multe intrebari legate de eruptia dintilor temporari si am incercat sa sintetizez in acest articol cele mai importante probleme : http://fantezie-realitate.blogspot.com/...rari.html. Daca mai sunt nelamuriri va astept comentariile
29.09.2011 5:58
dinte suplimentar?
crisu_r
Cred ca fiului meu de un an si o luna ii iese un dintisor suplimentar. Sau poate ca e caninul care iese mai jos decat ar trebui? Problema este ca nici nu se gasesc multe informatii pe internet despre aceste tipuri de dinti.

Peste ceva vreme voi merge cu cel mare la Imperial Dent, la control, si il voi lua si pe cel mic, dar sunt foarte totusi ingrijorata.
Dintisorii lui au iesit foarte repede , de la patru luni. Iar acum ii ies si premolarii,dar despre canini stiam ca sunt printre ultimii care trebuie sa erupa.

Ce imi puteti spune despre acesti dintisori suplimentari? Sau cum sa-mi dau seama daca este asa ceva, sau nu?

Multumesc

29.09.2011 7:05
Re: dinte suplimentar?
Christa
Locatie: Germania
----------
crisu_r a scris:
Ce imi puteti spune despre acesti dintisori suplimentari? Sau cum sa-mi dau seama daca este asa ceva, sau nu?
----------

Cel mai in masura sa aprecieze asta sau sa-ti raspunda la intrebare este un stomatolog dupa ce s-a uitat in gura copilului, restul sunt doar presupuneri.

29.09.2011 8:39
GabrielaPopescu
Locatie: Str.Calea Martirilor 1989 Nr 21 Sc A Ap 5
buna,
Intra-adevar doar un control la un medic stomatolog poate sa certifice despre ce este vorba. Nu este nimic de ingrijorat aparitia la 4 luni a primilor dintisori, dupa cum am mai spus fiecare copilas are ritmul lui. Uneori se mai intampla sa apara si alternari in eruptie, cazul chiar al fetitei mele, careia i-a iesit caninul superior dupa incisivi. In general, dintii supranumerari la dentitia temporara sunt mai rari decat la dentitia permanenta. Tine-ma la curent cu acest caz te rog.

31.10.2011 11:17
GabrielaPopescu
Locatie: Str.Calea Martirilor 1989 Nr 21 Sc A Ap 5
Pentru ca http://fantezie-realitate.blogspot.com/ initial mi-am dorit sa fie doar un blog personal cu exercitii narative si pentru ca educatia stomatologica este foarte importanta, de acum inainte veti gasi pe http://desprestomatologie.ro/ informatii utile si noutati despre medicina dentara atat pentru copii dar si pentru adulti.
09.07.2013 10:52
alessia_ionescu
Salutare parinti!
Sunt mama a 2 copii (un baiat 5 ani si o fata 7 ani) si ii duc de 2-3 ori pe ani la dentist. Va sfatuiesc sa faceti si voi la fel. Insa cred ca cel mai important este unde il duceti, pentru ca pe viitor copiii sa nu aiba traume cand aud de dentist.
Noi mergem la o clinica stomatologica unde au cabinet special pentru copii, cu sala de asteptare destinata lor, unde pot sa se joace si sa coloreze pana sunt luati pe scaun, pentru a nu le mai fi teama. Cabinetul pentru copii este frumos colorat, cu o tematica pentru copii, iar aparatura are anumite denumirii (ii ziceau la turbina aceea bondarel, pentru ca bazaie ca un bondarel). In felul asta mi-am invatat copiii sa nu le fie frica de dentist. Clinica este in Bucuresti, pe Titulescu (la iesirea din pasajul de la Victoriei), au si site. www.clinica32.ro .
Pupici la toti! Sa avem grija de dantura copiilor nostri!


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=40177
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.