Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice
Concediu de odihna 2012
11.01.2012 11:00
Concediu de odihna 2012
chichineata
Locatie: brasov
Buna. cine ma poate lamurii in legatura cu concediul de odihna pe 2012? Adica....a venit seful zilele trecute si ne-a pus sa ne planificam concediul pe anul asta. Nimic impotriva, stiind ca de regula le putem trece pe foaie cum vrem, dar in cursul anului sa le modificam. ati inteles?
acum el a spus ca sunt obligata sa-mi iau concediu in perioada aia pe care am declarat-o la inceputul anului. asa este? unde scrie?
mie mi se pare o prostie.
multumesc

11.01.2012 1:00
Cayia
Nu cred ca scrie nicaieri. Este la mica intelegere. Poate ca in anii trecuti au aparut discutii si nemultumiri si acum el nu mai vrea asa ceva, asa ca vrea sa se respecte perioadele stabilite chiar de voi.
11.01.2012 1:02
chichineata
Locatie: brasov
nu au fost discutii cu concediile. oricum mie noua ni s epare o mare prostie sa-mi planific concediul de acum. caci se pot intampla oricate pana atunci.

ne-a zis ca asa s-a zis la ITM si deasta face asa. si vroiam un cadru legal.

ms de raspuns

11.01.2012 1:05
Cayia
Nu stiu legea, dar legal e sa+ti poti lua concediu oricand.
11.01.2012 1:07
cristina41975
Locatie: Mures
Codul muncii prevede si programarea si efectuarea concediului in perioada programata ... insa daca din motive obiective nu se poate efectua conform programarii se efectueaza in alta perioada. Daca poti verifica codul muncii citeste pe la art.140 ... nu mai retin sigur numarul, dar e la capitolul 3.
11.01.2012 2:49
KiKilinis
Locatie: Bucuresti
Ar trebui sa scrie in contractul individual de munca cum si cand iti poti lua concediu. Sunt firme care au 2 saptamani vara si o saptamana de sarbatorile de iarna sau sunt firme care obliga la o transa de 15 zile o data... etc. zeci de variante.
De obicei si noua ni se cere o astfel de programare. Are legatura cu cash-flow-ul firmei, chestii legate de plan. Nu mi se pare exagerat ca v-a verut. La noi nu s-a tinut cont niciodata de programarea initiala. zambet Dar gandeste-te la o firma mare sa-si ia 3 sferturi din personal concediu in aceeasi perioada.

11.01.2012 2:51
chichineata
Locatie: brasov
multumesc de raspunsuri. nu ma deranjeaza ca mi-a cerut o planificare. ok, o facem si pe aia. dar daca intre timp nu vreau sa plac in concediu in perioada aia, ci in alta perioada, ca s-a ivit o oferta ma buna? nu e vb ca ne luam toti concediu in acelasi timp., aici ne intelegem intre noi foarte bine.

pe mine asta ma deranja, ca ma obliga sa ma tine de planificarea initiala.


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=40612
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.