Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice
Suspendarea acordarii indemnizatiei pentru CIC
13.02.2012 8:10
Suspendarea acordarii indemnizatiei pentru CIC
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Buna mamici, azi am primit notificare ca mi-a fost suspendata acordarea indemnizatiei pentru ca am datorii la buget dar nu stiu sa am asa ceva...a mai primit cineva o astfel de informare? De maine incep sa cercetez ce se intampla dar mai stiu inca un caz la fel ca mine si eram curioasa daca au primit mai multe mamici aceeasi notificare cu sau fara motiv.
prostit plang sau sunt foarte trist

14.02.2012 7:53
DANONINO
Locatie: BUCURESTI
Incearca cu ub telefon la ei. Poate ai vreo amenda si nu sti de ea. In ce sector stai?
14.02.2012 8:13
biencut
Locatie: Bucuresti
Pune o intrebare pe avocati.ro. Ei te pot lamuri. Mie personal imi pare un abuz. Ce, ni s-a cerut ceva de la circa fiscala in acest sens? Si ce treaba are una cu alta? Banii se dau pt copil la o adica nu? Sincer eu n-am auzit nicaieri de asa ceva si chiar tiu o mamica ca probleme mari financiare. Sa o intreb pe ea daca are si la stat datorii caci indemnizatie primeste in continuare.
14.02.2012 8:22
dodosasha
Locatie: bucuresti
Biencut banii nu se dau la copil. Nu se suspenda alocatia pt copil ci indemnizatia mamei/tatalui/tutorelui!

In ce sens sa se ceara si ce de la admin fiscala?

Micky trebuie sa mergi la administratia financ de care apartii si sa ceri o fisa cu ce datorii ai. Dupa aceea vezi unde, ce trebuie sa facut! Amenzile de circulatie tot la admin financ se contorizeaza trag cu ochiul Chiar si cele platite politia le transmite catre ei ca fiind neplatite deci trebuie sa ai chitantele si sa le dovedesti plata!

14.02.2012 8:23
Micky1307
Locatie: Bucuresti
La 8.30 ma prezint la birou la taxe locale sector 6 sa vad ce e...eu sincer n-am habar si mai sunt si genul de om disperat sa achite taxe, rate, facturi cu mult inainte de termen...orice ar fi eu cred ca era normal sa fiu anuntata, somata sa platesc daca aveam datorii nu sa taie indemnizatia pt ca acum o sa dureze cel putin o luna pana se lamuresc ei si revine plata si la ce facturi o sa avem acum din cauza vremii numai asta nu-mi mai trebuia...chiar ca o sa ajung sa am datorii fara sa vreau
Of, mersi mamici pt raspuns... sarut

14.02.2012 8:42
aris_andrei
ieri am primit si eu aceeasi somatie
acum ma interesez ce si cum sunt noua pe acest site dar sper sa putem comunica pe aceasta tema in functie de ce aflam

14.02.2012 11:35
aris_andrei
am aflat ca pentru repunerea in plata trebuie sa ceri u8n certificat de atestare fiscala de la sectia financiara de care apartii pe care trebuie sa o depui pe ion campineanu in original
iar repunerea in plata se face in 60 de zile de la depunere sper sa iti fie de folos

14.02.2012 1:00
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Acum am revenit acasa...

Am aflat si eu si m-a luat durerea de cap, sper ca repunerea sa fie retroactiva ca altfel e grav...
Am aflat si motivul, n-am platit impozitul pe 2011 la masina pe care am vandut-o in 2010 si care desi am facut tot ce trebuie atunci nimeni nu s-a obosit sa opereze in baza de date, sa scoata masina de sub numele meu...si nici sa-mi trimita notificare sau somatie de plata ceva tot anul 2011 daca tot aparea la mine neplatit sau acum in ianuarie cum se trimit de obicei la inceput de an pentru impozite la casa, masina etc si am stat linistita stiind ca nu am de ce sa-mi fac griji. In schimb au taiat direct indemnizatia si in felul asta au scapat de mine 2 luni. Problema e pe cale de solutionare, o sa fac rost ce certificatul respectiv si o sa il depun dar 2 luni va fi horror pentru ca era un venit esential pentru noi si avem 2 copii mici, e iarna, facturi cat casa...foarte nasol.

Mersi Aris, sper sa rezolvi si tu cat mai repede, succes

14.02.2012 2:10
luara
Locatie: Bucuresti
Ca atare masura este ilegala. N-are nici o treaba una cu alta. Au scos ei niste acte normative, dar se cam bat unele cu altele cap in cap. Oricum din cate am inteles, daca iti platesti impozitul ti se va recupera retroactiv indemnizatia stopata.
14.02.2012 2:21
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Daca era asa era simplu dar nu am cum sa platesc pentru ca masina nu mai e a mea, am vandut-o si nu am cum sa platesc pt ceva ce nu mai e al meu, trebuie sa dovedesc ca nu mai e a mea, sa depun cerere de scoatere din evidenta...iar...pe baza cererii pe care am depus-o in 2010 deja, apoi cerere pentru certificatul fiscal samd. Este o maaare mare tampenie...si apoi prin luna mai voi incepe sa primesc indemnizatia, pana atunci...sa fim sanatosi.
14.02.2012 3:19
zuzalina
vorbeste cu un avocat, cred ca ii poti da in judecata pentru daune, atit timp cit esti sigura ca vina nu e la tine
14.02.2012 11:44
aris_andrei
am aflat si eu despre ce e vb un radar acum 4 luni al sotului si fiinca masina e pe numele meu .... sper ca luni cand ma duc sa platesc sa imi poata elibera si certificatul ala de atestare si sa il pot depune hai ca nu o fi dracu asa de negru poate ne pune in plata mai repede
oricum alocatia de 200 de lei nu au voie sa ti-o opreasca si banii tii dau retroactiv .

15.02.2012 7:46
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Da, mie mi s-a promis ca deoarece este o eroare daca reusesc sa duc pana vineri certificatul de atestare la Ion Campineanu 20 voi primi banii imediat.... ochi peste cap
19.03.2012 9:29
lori4u
Locatie: Bucuresti
Buna fetelor! Voi ati primit vreo instiintare inainte precum s-ar opri indemnizatia si alocatiile la copil fiindca nu aveti taxele platite la zi? Eu nu am primit nimic de genul asta si trebuia sa-mi intre banii in cont de vineri si nici azi nu i-am primit. Am gasit art.409 din codul de procedura civila precum ca aceste tipuri de venituri nu au voie sa fie urmaribile pentru creantele parintilor. O sa cercetez problema mai amanuntit. Momentan nu stiu motivul pentru care nu am primit inca banii.Maine ma duc sa ma interesez.
20.03.2012 9:38
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Buna Lori, da eu am primit prin posta normala nu cu recomandata o Decizie de suspendare a indemnizatiei, poate nu a ajuns inca la tine . Eu am verificat acum contul si intr-adevar mi-au intrat banii vineri pe 16. Poti trimite un e-mail la [email protected] ei se ocupa de indemnizatii, inclusiv de virarea banilor si de situatia asta cu suspendarea, m-au ajutat imediat cu raspuns si cu solutie.
Bafta multa!

21.03.2012 11:20
lori4u
Locatie: Bucuresti
Nu am primit prin posta nimic dar in schimb am fost ieri si le-am dus certificatul fiscal si mi-au zis ca s-ar putea sa primesc banii abia in mai cumulat pe trei luni. Sper sa nu dureze totusi atat de mult.Tu in ce sector esti?
22.03.2012 8:03
Micky1307
Locatie: Bucuresti
Eu sunt in sectorul 6, am dus certificatul si doamna de acolo a modificat imediat in baza de date si mi-au intrat banii peste 3 zile cand au facut ei prima transa de plati deci si la tine chiar daca te-a sarit luna asta ar trebui cel taziu sa primesti luna viitoare pe 16 nu in mai...sper sa nu fie cazul.
28.06.2012 11:16
DJ
Locatie: Bucuresti
Am patit si eu ceva similar: super expertii mi-au trimis se pare indemnizatia si pe luna in care m-am intors la birou (desi m-am dus cu informarea de reluare a activitatii la timp la ei, in ianuarie si ei se pare ca mi-au virat spre sfarsitul lui februarie) si in consecinta sunt datoare la stat motiv pentru care mi-au suspendat alocatiile copiilor. A mai patit cineva asta?
La mine oricum va dura pana voi avea banii disponibili sa le dau inapoi. Atata timp cat greseala le apartine nu prea inteleg de ce sa ma grabesc....


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=40721
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.