Index www.parinti.com > Medici, spitale >Medici specialisti
IASI Prof. Dr. Corneliu Diaconu - Lista Neagra a Medicilor
01.04.2012 11:57
IASI Prof. Dr. Corneliu Diaconu - Lista Neagra a Medicilor
Hypatia
Sunt nou utilizator si scopul acestui subiect este relatarea experientei traumatizante prin care a trecut recent mama mea ca pacienta a clinicii Chirurgia a III a Sp. Sf. Spiridon Iasi (martie 2012).

Citind relatarile altor pacienti sau apartinatori ai pacientilor, mi-am dat seama ca este datoria mea sa avertizez potentiali pacienti care isi propun sa apeleze la serviciile acestei clinici si ale medicilor din Iasi in general.

Trebuie sa avertizez de la inceput pentru cei care nu stiu, ca la Iasi exista mafia medicala: medici care isi fac servicii reciproce si te inlantuie in reteaua lor care este ca o pinza de paianjen.
A doua avertizare: medicina ieseana este la un nivel primitiv, majoritatea covirsitoare a medicilor sunt incompetenti si lipsiti de etica. Racoleaza pacientii de la cabinetele particulare. La spital nu esti primit fara a fi "cotizat" la cabinetul particular mai intai. Aceasta este concluzia mea in urma unei experiente care a inceput acum doua luni si nu s-a incheiat inca.

Totul a inceput cu descoperirea unei formatiuni nedureroase bine definite, mobile, in axila. Medicul de familie a verificat rezultatele analizelor de singe, a efectuat ecografie abdominala si a trimis pacienta pentru mamografie si ecografie mamara. Specialista in dg. imagistic, dr. Cobzeanu Camelia, a recomandat interventie chir. deoarece, potrivit parerii sale, exista la san un nodul "foarte posibil malign" (citat din rezultatul ecografiei). Un asemenea verdict ne-a determinat sa solicitam o a doua opinie. Am facut programare la cab. particular al dr. Onofriescu. Acesta, in urma unui examen fizic si a unei ecografii de 5 min. a conchis ca este necesara interv. chir. ASAP. Dg. incert pe care l-a contrazis in cursul discutiei la telefon, ne-a determinat sa consultam un alt medic. Dr. Crumpei a repetat ecografia si a fost ceva mai precisa, recomandand interv. chir. in axila si tratament pentru nodulul de la san, fara a specifica la ce tratament se refera. Pentru a specifica natura tratamentului, i-a recomandat mamei sa se opereze la un medic chirurg "specialist" in chir. gastroenterologica si apoi ea va vorbi despre tratament. Pe baza acestei "profetii", ne-am gindit ca un consult la un chirurg cu experienta in patologia sinului este oportun. Si asa am ajuns la prof. Diaconu, seful clinicii Chir. a III a.

L-am contactat telefonic pe prof. Diaconu si l-am rugat sa ne ajute in stabilirea unui diagnostic. Am precizat ca mama este afectata de perspectiva unui diagnostic de cancer malign si ca interv. chir. nu este prima noastra optiune, ci doar daca nu exista alternativa. Mi-a promis ca o va investiga pe mama si mi-a cerut sa-l contactez la trei zile dupa ce mama se va fi internat.

In dimineata internarii, mama a asteptat in picioare intr-un salon pina la ora 10 am pentru a se elibera un pat. La cererea de a i se oferi un pat (mama se trezise la ora 4:00 am ptr. a ajunge la spital inainte de ora 8:00, asa cum ne-a cerut prof), replica a fost ca "aici nu e hotel" si pretentii nu sunt acceptate.

Prof. a internat-o pe mama, dar nu s-a aratat, ci a venit o dr. tinara care a anuntat-o pe mama sa se pregateasca pentru operatie. Mama, socata, a replicat ca nu are un diagnostic inca si s-a internat in speranta ca i se va stabili un dg. Foarte brutal, d-rita a raspuns ca daca nu accepta, sa plece din spital, caci sunt zeci de cancerosi care asteapta sa fie operati. Mi-am dat seama imediat ca prof. nu se arata ptr. ca nu era sigur daca mama va "cotiza" sau nu.

Mama l-a gasit pe prof. care a invitat-o politicos in cabinetul sau luxos, ocazie cu care mama a relatat despre comportarea dritei, atitudine jignitoare la adresa unui cetatean contribuabil la sistemul asigurarilor de stat. In urma consultului, prof. a repetat ceea ce mama tocmai auzise de la tinara d-rita: operatie in axila, urmata de operatia sinului. Nici nu a auzit ceea ce i se amintea si anume ca mai intii am vrea un dg. Ne gindisem la ex. citologic sau histologic, testare de markeri imunologici, etc.

De la mii de mile departare de unde sunt, am contactat-o pe mama telefonic, sperind sa aud ca i s-au efectuat ceva teste, etc. La auzul "noutatilor", i-am telefonat prof. pentru a-i aminti prof. (ptr a cita oara) ca scopul internarii este investigatie si nu operatie majora. Mi-am exprimat ingrijorarea in privinta faptului ca mama mea are probleme cardiace care complica situatia in cazul unei anestezii generale, plus faptul ca eu, ca singur apartinator, vreau sa fiu linga mama mea atunci cind va trebui sa treaca printr-o interventie majora. Nu stiu care este practica in Romania in prezent, dar, in mod normal, un pacient care nu are adresa de contact a unei persoane care sa poata fi contactata si care sa fie disponibila in caz de urgenta sau deces, nu este admis in spital pentru interv. majore. Enervat, prof. a repetat istoria cu operatia, mi-a explicat ca pre-operator se efectueaza consult cardiologic si se ajusteaza doza de anestezice, etc, refuzand sa inteleaga realitatea la care ma refeream.

Intre timp, mama era pregatita, fara voia ei, pentru operatie. Asa-zisa pregatire a constat in EKG (mama avea EKG foarte recent), probe de singe. Inapoi in salon, mama a discutat cu pacientele, zece la numar, si a aflat lucruri nu tocmai "ortodoxe" ca de ex, operatii repetate la san, etc.

Noaptea, calvarul a continuat. In salon a fost foarte frig (mama era pe un pat foarte aproape de usa) si mama n-a dormit deloc. Dimineata o asistenta a deschis fereastra mare sa se aeriseasca salonul. Intre timp, mama a fost somata pentru radiografie pulmonara. La radiologie, a fost iradiata de doua ori la interval de 10 min. La exprimarea ingrijorarii ca nu este normal sa fie expusa radiatiilor, cea care efectua Rx, a raspuns asa: "ma crezi la impins vagoane?", crezi ca nu-mi cunosc profesia? Regret ca mama nu a avut prezenta de spirit sa refuze o a doua iradiere.

La vizita de dimineata, prof. a "facut circ" in prezenta studentilor si a pacientilor, anuntind ca eu am telefonat si nu sunt de acord cu interv. chir.

Cind am contactat-o, marti dimineata, mama trecuse prin toate acestea si avea o migrena cumplita. Asistenta de salon a refuzat sa-i dea un analgezic. La auzul ororilor petrecute si stiind ca mama este foarte sensibila la frig, i-am cerut sa paraseasca spitalul. Citeva paciente au sustinut ideea externarii mamei, ceea ce ar fi facut si ele daca nu ar fi dat deja bani prof. , putinii bani din pensiile lor mizere. Mama si-a facut bagajul si a solicitat externarea.

La finalul acestei experiente inimaginabile, problema nu este rezolvata. Sunt bucuroasa ca mama nu a acceptat operatia din care cu siguranta ca nu ar fi iesit vie avind in vedere anxietatea si neincrederea ei in competenta echipei.

Scopul mesajului meu este sa avizez pacientii cu privire la calitatea serviciilor din clinica Chir. a IIIa si a atitudinii personalului medical si a serviciilor medicale in general la Iasi. Cele citeva infirmiere si asistente cuminti care nu sunt agreate de conducerea spitalului traiesc in teroare si cu amenintarea de a fi concediate.

18.04.2012 6:44
prof.dr.diaconu
danamanea
''draga''hypatia imi pare nespus de rau ca nu ai curaj sa-ti dai numele real.bineinteles ca te ascunzi sub anonimat de frica sa nu fii dat in judecata.tot ce spui acolo sunt minciuni gogonate.eu am trecut pe la prof.diaconu de 2 ori si daca e nevoie am sa mai trec.absolut nimic din ce spui nu e adevarat.cu parere de rau pt.mama ta te-ai gindit daca nu cumva din cauza bolii nu a suferit vreun soc?sau poate sufera de sindromul persecutiei?
21.04.2012 11:38
moria
Hypathia, scuza-ma dar atitudinea ta este aceea tipica a unui roman care se crede medic.

Diagnosticul mamei tale era de Tumora respectiv Adenopatie axilara. Asta e diagnosticul. Ca sa se afle din ce cauza e tumora si ce este, exista o singura posibilitate: excizia sa.
Dupa ce tumora axilara este scoasa se trimite la examen histopatologic si se afla de ce natura este si ce trebuie sa faci in continuare.

Doctorita care ti-a facut ecografia se poate pronunta daca are caracteristici de malignitate sau de benignitate, deci, din nou, greseala ta.

Tu ca om fara legatura cu medicina trebuie sa intelegi ca nu cunosti procedurile, prin urmare atunci cand e vorba de viata cuiva, nu te duci la medic sa ii spui ce sa faca.
Nu exista alt tratament in cazul asta, exista doar excizia chrurgicala, atat.
Nu astepti sa treaca sau sa t tratezi cu foaie de varza, ca dupa aia Doamne fereste ajunge mama ta la spital cu cancer in ultimul stadiu, intelegi?!?!?


Pregatirea pt. operatie in asta consta:
-EKG
-Radiografie pulmonara
-Analize de sange
-eventual CT daca este cazul.
Din nou, tu ai gresit.

Cand un pacient se interneaza soseste la spital la ora 8 pt. ca dureaza pana se face internarea. internarea nu inseamna cand pacientul ajunge in pat, ci inseamna acte, calculator, foiae de observatie, analize samd. Deoarece pacientul care elibereaza patul nu poate fi dat afara la ora 8, se asteapta pana se elibereaza patul. Cred ca nu ti-ar place ca la externare la ora 8 dimineata mama ta sa fie scoasa pe coridor, nu?
Din nou, greseala ta.


Reinterventiile cirurgicale nu sunt "neortodoxe", sunt absolut normale. Se poate sa scoti un nodul mic mamar care la rezultatul histpatologic, adica atunci cand e citit la microscop, sa iti arate ca e malign, caz in care OBLIGATORse reintervine. Asta ca sa nu scoti tot sanul pt. un nodul beningn.
Din nou, greseala ta.

Felicitari, se poate sa fi semnat condamnarea la moarte a mamei tale doar din fudulie si orgoliu!
Du-te mai omule rapid cu ea la unc hirurg sa ii scoata ce are in axila, nu o mai tine acasa incapatanata. Nu esti medic, esti totalmente paralela cu medicina, de aici si interpretarile astea grotesti, nu-ti bate joc de viata femeii!!!!
Du-o la medic ACUM!!!!!!!!!!


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=40852
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.