Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice
Pensie alimentara din alta tara???
18.06.2012 8:35
Pensie alimentara din alta tara???
Elenida
Buna ziua, Sunt in tribunal cu sotul meu atat pentru divort cat si pt pensia alimentara a minorului. Eu sunt in grecia de un an jumate cu permis de sedere ( permisul de sedere pt ca suntem in UE se face pt o viata chiar daca parasesti grecia tot il ai ) deci stau legal dar nu muncesc, nu am nici un contract de munca (doar permisul de munca facut pe 5 ani pt asa se face ).
La tribunal sotul meu a cerut judecatoarei sa mi se calculeze venitul minim pe economie din grecia pt alocatia copilului. Eu tin sa mentionez am buletinul cu domiciliul in Romania la parinti sotului meu si cu flotant pe adresa parintilor mei.
Se poate in conditile mentionate mai sus sa ma oblige tribunalul sa platesc alocatia alimentara in functie de minimul pe economie din grecia?
Va rog sa imi dati niste raspunsuri cei care stiti sau ati trecut prin cazuri asemanatoare

18.06.2012 10:58
BMel
Eu n-am inteles f bine, copilul este in grija sotului?
18.06.2012 11:07
Elenida
da este in grija sotului dar inca nu a obtinut custodia copilului pt ca nu sa terminat inca divortul
18.06.2012 11:39
BMel
Sincer nu stiu cum sunt legile europene, dar aici, se calculeaza in fctie de veniturile cu caracter permanent, perioadic- daca nu exista loc de munca atunci dupa minimul pe economie.
Mi-e greu sa-mi inchipui ca poate cere calculul pensiei dupa legile altei tari, atata timp cat procesul se desfasoara si divortul se pronunta la noi in tara cred ca vor fi urmate propriile legi.
In orice caz, am vazut in cercul de prieteni, cel ami bine e ca sotii sa discute si sa ajunga singuri al o suma, punand certurile si orgoliile doparte spre binele copilasului.


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=41025
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.