Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate
Tu intrebi, specialistul raspunde! Psihologie
01.08.2012 5:11
Tu intrebi, specialistul raspunde! Psihologie
admin
Fii alaturi de noi la fiecare doua saptamani si posteaza intrebarile tale catre specialistul saptamanii www.parinti.com.


De data aceasta, psihologul Andreas Hniatiuc ni s-a alaturat in echipa specialistilor.
Posteaza pana luni, 13 august intrebarile tale cu privire la specializarea psihologie.
Pana pe 25 august, vei primi raspunsuri din partea specialistului, care vor fi publicate tot in cadrul acestui topic. Asteptam intrebarile tale!
DISCLAIMER : Sfaturile si raspunsurile publicate pe Parinti.com nu pot tine loc de consultatii de specialitate, iar orice tratament sau medicatie pe care le efectuati reprezinta exclusiv responsabilitatea dumneavoastra. Parinti.com nu va fi facut responsbail pentru nicio consecinta a tratamentelor sau actiunilor pe care le realizati fara acordul unei medic curant.

09.08.2012 3:23
Dependenta de mami
miha_adri
De ceva vreme(cam 3-4 saptamani) fetita mea de 3 ani si 5 luni se sperie nu stiu de ce sau de cine si nu sta singura in camera.Inainte o lasam singura in camera la desene si mai intram din cand in cand in camera sa vad ce mai face si nu aveam surprize,statea linistita si foarte captivata de desene.Acum cand vede ca ies din camera vine imediat dupa mine. Chiar daca ii explic ca sunt la baie sau in bucatarie si nu are cum sa intre nimeni in camera,tot degeaba.Cate odata chiar daca este sotul acasa si eu nu sunt in camera vine dupa mine(la bucatarie sau baie).Este foarte enervant sa nu ma lase sa respir macar 1 minut,dar in acelas timp ma si sperie faptul ca nu stiu cum sa o ajut,cum sa aflu de ce se teme.Multumesc,numai bine
20.08.2012 3:09
admin
@miha_adri: In general, etapa de varsta 3-5 ani coincide cu momentul in care parintii incep procesul “intarcarii” afective. Din dorinta de a oferi copilului cadrul in care sa isi castige independenta afectiva fata de parinti, sa il sprijine, chiar si in mod inconstient, in obtinerea autonomiei, acestia adopta o conduita retinuta in petrecerea timpului langa copil. In astfel de situatii, teama copilului de a ramane singur nu este explicata prin teama de eventuale experiente traumatizante atunci cand adultii nu sunt in preajma, ci este explicata de teama profunda de a nu pierde beneficiile afective ale relatiei cu parintii. Copilul cauta sa fie in permanenta in orizontul afectiv al parintelui pentru a se asigura ca prin contactul cu acesta pastreaza beneficiile relatiei. Mai tarziu teama de a ramane singur se poate transforma in teama de intuneric sau teama de personaje imaginare negative. Este zadarnic sa ii oferiti copilului explicatii rationale de genul “Sunt in baie” sau “Sunt aici” cata vreme copiul doreste “atentii” de tip emotional. Oferiti-i un cadru securizant din punct de vedere afectiv si veti constata schimbarile asteptate. Copilul va invata ca parintii, chiar daca nu se gasesc in campul sau vizual, sunt prezenti din punct de vedere emotional si nu il vor abandona, uita sau neglija.
20.08.2012 6:08
BMel
Of!!! as fi avut asa de multe intrebari dar perioada destinata intrebarilor a coincis spitalizarii noastre:(
Poate data viitoare..

23.08.2012 12:27
admin
Ne pare tare rau, speram ca sunteti bine si sanatosi acum. Cu siguranta vom relua seria intrebarilor, iar intre timp va asteptam cu intrebari si curiozitati pentru alte specializari. Saptamana aceasta puteti sa postati aici : http://www.parinti.com/Tuintrebispecial...41136.html pentru dr. Olga Simionescu, specialist in dermatologie.

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=41104
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.