Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate
Supliment de calciu
07.03.2013 9:40
Supliment de calciu
sunshineme
Locatie: Bucuresti
Am fost azi la doctor cu piticu' si dupa ce l-a invartit si rasucit pe toate partile si vai vai ce frumos a crescut, ce bine arata, poooc zice: "sa ii dati 4 picaturi de vigantol pe zi, nu 2 si sa incepeti sa ii dati calciu cate 10 zile pe luna, in fiecare luna". ochi peste cap
Acum:
1. Vigantolul ala are si el un termen indelungat sa isi faca efectul, nu? Ca doar de-aia e recomandat pana la 18 luni. De la 2 luni trebuie sa ii maresc doza?? Ca sa nu mai spun ca la fata pe la 10 luni mi-a zis sa ii dau cate 9 picaturi pe zi ca nu i se inchidea fontanela si apoi m-a pus sa caut prin tarie calde vitamine d3 injectabil...
2. Calciul, ca orice alt supliment trebuie dat si el in urma unor analize, nu dupa ureche presupun, asa e?
Frate ma ia durea de cap cu doctorii astia... ochi peste cap

07.03.2013 10:55
ket
Locatie: Bucuresti
suns nu stiu ce sa iti spun de vigantol, tin minte ca si noua ne-a dat la un moment dat 4 pic, apoi a revenit la 2... acum mergem la alt medic si la recomandarea dumnealui ii dau 3 picaturi.

calciu si noua ne-a prescris fara analize, dar presupun ca isi dau seama si dupa anumite semne, insa ne-a spus 10 zile pe luna in lunile cu r, nu tot timpul... nu stiu daca e ok in fiecare luna..
de exemplu in toamna ne- a zis sa luam 3 luni cate 10 zile pe luna; primavara trecuta ne-a zis pana in luna mai... eu i-am facut analize si a iesit calciu in limite normale (mai spre limita de jos), totusi i-am dat atunci cand mi s-a specificat in mod expres.

08.03.2013 9:12
sunshineme
Locatie: Bucuresti
merci ket.
or avea anumite semne, dar si emei pe la 6 luni mi-a zis sa ii dau calciu si i-am facut analizele inainte si i-a iesit Ca in limite normala, spre valoarea maxima chiar.
eu sunt contra administrarii oricarui supliment dat asa dupa ureche, dar nici nu vreau sa fiu gica contra daca nu e cazul.

08.03.2013 10:55
ket
Locatie: Bucuresti
da, si eu sunt contra administrarii asa dupa ureche, cand avea alex cateva luni mi-a zis med de fam sa-i dau fier asa a la long, nu i-am dat deloc; calciu i l-a prescris med pediatru (in urma examinarii) in care am incredere, conteaza si asta...
08.03.2013 1:06
Christa
Locatie: Germania
----------
sunshineme a scris:
eu sunt contra administrarii oricarui supliment dat asa dupa ureche, dar nici nu vreau sa fiu gica contra daca nu e cazul.
----------

Eu te inteleg, dar de ce nu ii faci atunci analize? zambet

08.03.2013 2:20
sunshineme
Locatie: Bucuresti
Sigur ca ai dreptate, dar mi-e..mila (?) sa-l intepe doar ca zice dr sa ii dau una alta. Astept saptamana viitoare sa ii fac vaccinul si o intreb de ce trebuie sa ii dau, ca si eu ca toanta n-am intrebat, ca eram cu amandoi singura gramada in cabinet. Plus ca nu prea imi mai place de dr ca prea imi da un pomelnic de medicamente dupa fiecare vizita... ochi peste cap
08.03.2013 3:24
cristina41975
Locatie: Mures
Eu stiu ca acest vigantol este de fapt vitamina D3 cu rol in fixarea calciului si ca urmare contra rahitismului. Eu la fata am avut probleme, am vazut ca transpira la cap indiferent de temperatura din camera, si atunci doctorita de familie masurand fontanela si alte cateva repere pe care ei le cunosc mi-a marit doza de vigantol un timp. Si au mai fost cateva discutii avute cu medicii de familii care mi-au fost utile in timp ... despre vitamina C care ajuta in absorbtia fierului, si mai multe alte combinatii.
Acum fiecare face asa cum crede ca este mai bine, insa daca nu ai un medic in care sa ai incredere ... nu stiu, poate inca o parere e mai buna? Analizele clar ca iti dau informatii, dar tot un medic trebuie sa le analizeze si sa va dea o varianta de a corecta deficiente.

08.03.2013 7:56
sunshineme
Locatie: Bucuresti
Asa este Cristina cu vigantolul. Stiu de la fata ca transpira f tare si avea fontanela f mare de la nastere si i s-a inchis tarziu cu toate picaturile date (cate 9 pic de la 10 luni, cum am spus mai sus). Dar baiatul nu transpira si are fontanela destul de mica (facand comparratie). O sa astept sa vb cu dr din nou si voi cere si o a 2-a parere.
Pe mine de ce m-a enervat mai mult a fost ca mi-a lasat impresia ca mi-a dat totul asa din reflex, din obisnuinta, din defect profesional, nu ca ar fi avut neaparat un motiv.

22.02.2016 1:32
ionutcarciumaru
Si suplimentele cu calciu trebuiesc si ele data intr-o anumita proportie la copii si in functie de varsta lor.

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=41453
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.