Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Casnicie, familie
sfat viata dupa divort
17.05.2018 9:29
sfat viata dupa divort
fost
buna ziua,
As dori sa primesc sfaturi de la voi,in legătura cu viata dupa divort.
Sunt proaspăt divortat , cu doi copii mici,pāna in 10 ani. Si īnainte si după am fost implicat activ in viata copiilor, in tot ce insemna cresterea si dezvoltarea unui copil . Acum dupa divort, copii si fosta practic formeaza familia, statutul nostru,al barbatilor, de fosti membri ai familiei se rezuma la partea financiară si stat cu copii din cand in cand atunci cand ei au nevoie, anexe.
Īmi iubesc copii foarte mult, dar ma gāndesc ca pentru ei, pentru dezvoltarea lor armonioasa ar trebui sa ma retrag emoțional din viata lor, sa răresc comunicarea, sa las locul dezvoltarii nucleului ala de familie intre ei, fosta si eventual īnlocuitorul.
Poate in prezent chiar ii sufoc cu atentia
Doamnelor, care sunteți divorțate si aveți copii, cum ar trebui sa fie implicarea fostului sot in viata copiilor, viata dvs de familie cu copii, poate aveti alte relatii, etc ?
Comunicarea cu fosta e zero, nu o vorbesc de rau īn fata copiilor, cred ca si ea face la fel

17.05.2018 11:05
DJ
Locatie: Bucuresti
Nu sunt divortata si nici nu am de gand insa sunt insa copil de parinti divortati si am resimtit lipsa de implicare a tatalui in viata mea, desi sunt singurul lui copil. Relatia s-a racit atat de mult incat in ultimii aprope 20 de ani nici nu ne-am vazut, nu a venit la mine la nunta, la botezurile copiilor, pe care nici nu i-a vazut vreodata si asa mai departe.
Este alegerea dumneavoastra daca vreti sa fiti tata strict financiar si in acte sau si un parinte pe care se pot baza.

17.05.2018 2:01
fost
nu vreau sa fiu un tata strict financiar. nu asta e problema
Nu știu dacă prea multa atenție, implicare in viata lor ii va afecta. Acum suntem separați, ei au casa lor, noi obiceiuri, alta rutina, reguli.
Poate sunt un părinte sufocant; vorbesc cu ei strict de ce au făcut peste zi, ii incurajez,ii duc la activități și asta se īntāmpla aproape zilnic.
Orice fiinta se dezvolta armonios, in familie, apartenență la un grup
Imi doresc sa fiu cat mai mult prezent in viata lor, dar poate asta sa ii va afecta?

18.05.2018 11:53
DJ
Locatie: Bucuresti
Daca ii va afecta nu cred ca va fi in rau, vor retine faptul ca au in continuare doi parinti. Chiar daca fosta sotie se va recasatori noul ei sot nu va fi niciodata tatal copiilor, ci tot dumneavoastra.
12.11.2018 12:34
MarinaRo
Evident ca trebuie sa fiti prezent in viata lor. Copii nu trebuie sa resimta problemele dumneavoastra cu fosta. Acestea trebuie sa le lasati deoparte, s atreceti peste egoisme si sa va dati seama ca aveti doi copii de crescut. Irelevant ca locuiti impreuna sau nu, copii trebuie sa va stie de tata, sa stie ca veti fi "acolo" orice s-ar intampla, ca sunteti omul pe care ei se pot baza. Acest lucru se va intampla daca aveti contact si sunteti implicat in ceea ce fac. Cat mai des: )

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=42317
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.