Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Accidente si preveniri
Premergatorul-recomandat sau nu ,sugarului!
29.10.2004 3:36
Premergatorul-recomandat sau nu ,sugarului!
laila
Locatie: Bucuresti
Baietelul meu are 7 luni si se ridica la marginea patutului in picioruse.
Va rog sa-mi spuneti din experienta dvs. daca este recomandat premergatorul si de la ce varsta.Am auzit o varianta ce nu stiu daca este adevarata si anume ca premergatorul ar fi contraindicat in cazul baieteilor(ar afecta organele genitale).
Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.

29.10.2004 3:48
mdanilov
Locatie: bucuresti
eu nu l-am folosit la primul copil din motive de idei preconcepute in capul meu formate dupa ce am citit diverse chestii. pe al doilea bb l-am pus insa de la 8 luni, adica dupa ce mi-a demonstrat ca se ridica singur si se tine pe picioare (sprijinindu-se evident) pt a nu-l forta. de asta sunt f convinsa - ca nu trebuie sa fortezi copilul sa stea in picioare inainte ca el sa fie pregatit. dar totul trebuie facut cu masura adica nu trebuie uitat copilul in rotomobil - orice exces strica.
29.10.2004 4:05
Rose
Locatie: Bucuresti
Eu nu am auzit nici un fel de povesti despre premergator si organele genitale la baietei, asa ca Rares a facut cunostinta cu premergatorul la 5 1/2 luni cand deja statea in fundulet si facea si pasi daca il tinem de manute. Cred ca in functie de mobilitatea lui se ia decizia de a pune copilul in premergator, dar si de varsta (nu mai devreme de 5 luni zic eu).

Am o prietena care a pus-o in premergator pe fetita ei la 4 luni pt ca era super spintena; eu m-am mirat, insa vad ca fata e ok, nu are nici un fel de problema, asa ca tine de fiecare dintre noi cum ne crestem copilul. Decizia ne aprtine!!!!!!!!!!

29.10.2004 4:41
mdanilov
Locatie: bucuresti
e foarte bine ca fata prietenei tale e bine si n-are pb dar asta nu inseamna ca mama nu si-a asumat un mare risc (constient sau nu). e mai periculos sa fortezi statul in picioare la un copil mic decat sa-l fortezi sa stea in fund.
no ofense mie si 5 luni jumate mi se pare devreme ca sa-l iei de manute sa mearga sau sa-l pui in premerg daca nu se ridica singur in picioare. ai mei copii abia la 7 luni au stat in fund 100% (adica nesprijiniti deloc si fara sa vina in fata cu trupul), asa in carucior sau in scaunul de masa si ei stau de la 5 luni jumate - atunci s-au ridicat singuri in carucior din pozitia inclinat la 45 grade direct in fundulet, dar ca sa stea singuri pe o suprafata dura (de ex pe covor) asta s-a intamplat la 7 luni.
eu zic ca nu e nici o graba, are timp sa mearga o viata intreaga bb.

29.10.2004 6:03
Cora
Despre premergator gasesti discutii pro si contra si la Punctul de plecare: Stat pe burta, in fundulet, mers in picioare. Premergator.

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=4525
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.