Index www.parinti.com > Copiii >Pana la 1 an
Maini si picioare umede + Baita
15.04.2005 6:58
Maini si picioare umede + Baita
SSimona
Locatie: Bucuresti
Maya are palmele si talpile umede. Am inteles ca ar fi legat de rahitism.

I-am facut analize acum o saptamana ( pt ca eu aveam o bacterie ) si a fier ( are 9 g, ceea ce e putin ).

au bebelusii vostri palmele umede ??? si talpile ?

Aaaa, si de o saptamana urla la baie ( zici ca o taie cineva ). Inainte adormea in cada si nu imi aduc aminte sa se fi speriat la baie ( apa e la aceeasi temperatura ). Pana la ce varsta se face baie zilnic ?

15.04.2005 7:13
Giovanella
Locatie: France , da' tot ieseanca
si puiul meu are palmele si talpile umede dar e din cauza ca e agitat mereu si da din maini, din picioare, din cap...Eu nu stiam ca ar fi semn de rahitism!
Dar tu ce ii dai? Vigantol?
In legatura cu agitatia fetei in baita : incearca sa cresti temperatura in camera si sa ii pui in apa din baie un saculet cu flori uscate de tei. si al meu plangea in baie la inceput si asa s-a fier.
O sa incerc cu flori la baita si sper sa reusim.
Ii voi face baie maine dimineata, poate nu-i convine seara ochi peste cap

15.04.2005 9:00
MONATAMAS
Locatie: SPANIA
Pe linga Vigantol,de la 4 luni,noi am primit de la doctorita pediatra , Ferrum Hausmann, care trebuie sa-l dau la fel ca si Vigantolul,adica cite doua picaturi pe zi.Din cite stiu toti copii primesc.Sanatate si pupici sarut sarut sarut
15.04.2005 10:22
SSimona
Locatie: Bucuresti
Asa e, fier se da copiilor dupa 4 luni, insa eu voi incepe cu Ferrum Hausmann mai devreme deoarece carenta de fier e prea mare.
16.04.2005 12:03
mamaFiei
Locatie: timisoara
in primele saptamani de viata eu i-am facut Fiei baita la 22.30 dupa care manca si dormea pana la 5 sau 6.00 dimineata. pe la 2 luni a jumatate, facem baita la 20.30.-21.00 si dormim pana dimineata. sunt foarte fericit si o mare norocoasa! jenat
bafta si voua!!! rad rad rad

16.04.2005 3:33
Cora
Ssimona, eu la Alex am avut probleme cu lipsa de Fe (sau cel putin asta a pediatra l-a la 4 luni parca... intr-adevar transpiratia a de atunci niciodata nu am mai avut probleme cu copilul.
Nu a rahitism, ba dimpotriva, a vit. D injectabila nu i-au mai facuto, se inchisese fontanela anterioara la nici 9 luni.

16.04.2005 7:35
gazzella
Locatie: Quebec, Ca
Fetelor, eu nu i-as da suplimente de Fe pana cand nu i-as face analizele. nu-i chiar asa dureros, cred ca raul mai mare i l-as face daca m-as grabi cu Fe fara sa fi fost sigura ca din cauza lipsei de fier transpira.
o usoara lipsa a boli, bacteriile gasind camp propice in proliferare in prezenta fierului. in plus 50% din fierul pe care doar laptele matern il pune la dispozitia bb-ului e intr-o forma non disponibila bacteriilor.
un surplus de fier cand acesta nu e necesar poate sa expuna copilul la boli intr-un procentaj mai mare decat cel normal.
surplusul de fier mai poate sa duca la sideroza, dezechilibruri la nivelul inimii, ficatului si pancreasului.
lui felix nu i-am integrat alimentatia cu fier si nu este anemic, ati incercat sa dezbracati putintel mai mult copilul, poate nu mai transpira
va salut si sa aveti bebei sanatosi zambet

16.04.2005 7:48
SSimona
Locatie: Bucuresti
Maya a a fier.

Maya are si o bacterie ( Proteus Mirabilis ) in gat si in urina si ia antibiotice.

Offfffffff !!!!!!!!!!!!

16.04.2005 8:15
crisanca
si Mirunei ii transpira piciorusele si la fel mi-a fier. Astept sa treaca o luna de la vaccin si ii fac analizele.
16.04.2005 8:44
dadriana
Fetelor sa recunoasteti ca copii sint anemci, uitativa la roseata care inconjoara ochiul (nu stiu sa ma exprim mai bine) daca culoarea este rosu inchis copii nu sint anemici.
Lipsa de Fe = anemie.

16.04.2005 9:01
SSimona
Locatie: Bucuresti
Asa a pediatra, ca e anemica. Dupa ce iesim de pe antibiotice, incepem sa luam fier ( daca ies analizele bine si nu mai avem bacteria cu pricina ).
17.04.2005 9:56
greierash
Locatie: sweden
si lui Sebastian ii transpira miinile si picioarele...dar nu cred sa fie din lipsa de fier sau rahitism.Eu ii dai de la o luna vitamina a picaturi..cite 5 picaturi pe zi..aici asa se recomanda.
Cred ca daca i-as spune asistentei ca transpira la miini si la picioare ar zice ca e normal..atita timp cit copilul maninca bine, doarme bine ,ia in greutate si e vesel..

24.04.2005 11:08
maminikamica
Locatie: bucuresti
si puiutul meu Mario are piciorusele si minutele umede dar nu tot timpul Am crezut ca este ceva ereditar pt ca si mie mi se intimpla asta de foarte mult timp Nu mi am facut griji pina acum dar am s o intreb pe doctora Puiul meu are 6 luni si 1 sapt multumesc
25.04.2005 10:46
yaely
Locatie: israel
si fata mea are manutele umede dar eu nu cred ca e nici un rahitism,mie mi-a ii dau de cand s-a