Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Informatii despre crese, gradinite, scoli
PREGATIREA PENTRU SCOALA
23.08.2005 5:33
PREGATIREA PENTRU SCOALA
revital_sharon_ofek
CUM SE PREGATESC COPII VOSTRII PENTRU INCEPEREA ANULUI SCOLAR ?
DE CIND AU INCEPUT ACEST LUCRU ?
CE AU FACUT IN ACEST SENS ?
ETC ETC .....

04.09.2005 1:44
Nisreen
Locatie: Abu Dhabi, UAE
Eu nu am copil de scoala (as vrea eu zambet ) insa am o nepotica. Din ce am vazut eu nu prea s-a pregatit deloc. Nici rechizite nu si-a luat inca. Uniforma nu le mai trebuie, asa ca au scapat din punctul asta de vedere. Oricum, spune tu cum crezi ca ar trebui sa se pregateasca.
Cand eram eu la scoala.. ohohoooooooo... imi placea sa ma duc sa imi cumpar rechizitele si sa le aranjez frumos in coperti, cu etichete pentru fiecare in parte. Era singurul moment din an cand caietele mele aratau bine. zambet Si ma bucuram din plin de moment!

18.09.2005 6:21
megg
Vad ca sunt singura care are copil de scoala!!! trist
Fiica mea a inceput clasa I , pe 12 septembrie. Prima zi de scoala i s-a parut super , si-a cunoscut colegii, mai ales colegele, si-a facut deja prietene, mai ales ca tanjea dupa prietenele ei de la gradinita....abia astepta sa le cunosca pe cele noi.
Insa bucuria n-a tinut prea mult, caci joi, am luat-o de la scoala cu febra 39 si acuza dureri de gat.
Am incercat s-o fac bine, fara antibiotic, am vrut sa fac eu pe viteaza, i-am luat oscilococcinum si hemeogene ( medicamente hemeopate ). Toata noaptea a stat tatal ei langa ea, caci eu n-am putut dormi cu ea, din cauza fricii sa nu-mi dea si mie vreun virus si s-o afecteze pe bebita din burtica; insa el ca barbatii......la vreo ora venea si-mi zicea ca i se pare ca frige mai rau, ca i-a crescut febra........ma duceam ii puneam termometrul, ii mai bagam un supozitor,.......si tot asa toata noaptea.
A doua zi n-am dus-o la scoala, am sunat-o pe d-na invatatoare, sa-i spun ca mai jos de 38 nu i-a scazut febra cu toate supozitoarele pe care i le-am pus, paracetamol- pastile si algocalmin- pastile, plus sosete cu otet puse in picioruse........... N-a fost o problema ca n-a mers vineri la scoala, oricum in prima saptamana n-au facut deloc lectii, n-au scris nimic, doar s-au cunoscut mai bine zambet
Am constatat ca i-a scazut febra, m-am bucurat , insa bucuria mea n-a tinut decat cateva minute, caci o aud spunandu-mi: mami, ma doare tare urechea!!!!!
Am inebunit cand am auzit, mi-am dat seama ca nu mai e de stat asa, si-am fugit cu ea la spital, diagnosticul fiind: otita .
Acum suntem pe tratament cu augumentin, etc.....de ce-am fugit n-am scapat trist
Asa a fost la noi prima saptamana de scoala!

18.09.2005 11:34
ddadriana
Locatie: Germania
megg i-mi pare rau ca va-ti inbolnavit. Si noi am inceput ieri scoala.
Dar a fost doar o festivitate de deschidere a anului scolar ptr clasele
intii, si elevii au fost la clasa vreo 45 de minute. M-am bucurat f mult sa o vad pe fica-mea ce mindra era, si ce sigura pe ea era. Are mare noroc ca are 4 copii in clasa din gradinita, daca era singura in clasa lucrurile stateau altfel. Le-a dat ca tema sa coloreze, un desen.Fara sa-i spuna cineva ceva, a colorat desenul si mi-a aratat ca si-a facut temele, eram f mindra ca a demonstrat atita responsabilitate.

19.09.2005 12:01
Cora
----------
megg a scris:
Vad ca sunt singura care are copil de scoala!!! trist
...
----------


Nu esti singura, sintem mai multe mamici cu copii de scoala. Cel mare al meu este cl. 2-a, dar nu vad nimic festiv si demn de remarcat la prima zi de scoala aici (doar mie ce mi se "stringe inima" cind vad ca a mai trecut 1 an), cel putin nu cum era si este probabil in Romania, deci ce sa povestesc?
I-am cumparat rechizite dupa lista data de scoala, l-am pupat dimineata si s-a urcat in autobuzul scolii si cu asta gata. Aici nu exista festivitate de deschidere a noului an scolar, parintii nu merg decit poate la Kindergarten cu copiii, dar nici la acestia toti si prima zi de scoala se desfasoara dupa acelasi orar ca si in zilele ce urmeaza.
Aici copiii invata sa devina dependenti si responsabili ceva mai devreme parca... nu-i rau zic eu, dar nici nu ma cuprinde veselia. trist zambet

19.09.2005 5:11
Christa
Locatie: Germania
----------
Cora a scris:
Aici copiii invata sa devina dependenti si responsabili ceva mai devreme parca... nu-i rau zic eu, dar nici nu ma cuprinde veselia. trist zambet
----------

Presupun ca ai vrut sa spui independenti. trag cu ochiul Cel putin asta se incearca la noi ...

20.09.2005 4:54
Cora
----------
Christa a scris:
----------
Cora a scris:
Aici copiii invata sa devina dependenti si responsabili ceva mai devreme parca... nu-i rau zic eu, dar nici nu ma cuprinde veselia. trist zambet
----------

Presupun ca ai vrut sa spui independenti. trag cu ochiul Cel putin asta se incearca la noi ...
----------


rad rad rad DA, independenti am vrut sa scriu... cu un ochi dupa puppy al meu. rad

21.09.2005 1:46
cary_lugoj
Locatie: Romania
Si fetita mea inceput scoala acum in ,este in clasa 1,noi nu ne-am pregatit in mod special inainte de inceperea scolii,am primit o lista cu necesarul si apoi am plecat la cumparaturi,excepti a fost ghiozdanul si penarul utilat care nu au lipsit din ghiozdan zambet .In prima saptamana sau cunoscut mai bine si au purtat dialoguri ,acum in a doaua sapt lucrurile sau schimbat putin dar nu foarte mult ,au inceput sa faca niste semne grafice si chiar sa ii testeze putin din capacitate ,dar ea vrea sa scrie rad nu stie ce o asteapta... plang sau sunt foarte trist de saptamana viitoare o sa intre in pita ,cum se zice rad
24.09.2005 9:43
ddadriana
Locatie: Germania
nici noi nu ne-am pregatit in mod deosebit ptr scoala, am asteptat lista cu rechizite, si m-am aruncat la cumparat, nu era mult dar ptr mine a fost f greu sa ma confrunt cu rechizitele de clasa intii, mai ales nenorocitele de caiete pe care le-am vazut acuma ptr prima data, nu samana cu cele care le-am avut eu.
cary_lugoj,toti copii sint f dornici de-a invata, dragostea fata dea invatat va depinde de felul, in care va fi motivata sa-o faca, eu din tot sufletul i-ti doresc tie si fetei tale sa nu se ispraveasca nici o data dorinta de-a invata.


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=8860
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.