Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Educatie
Programa gradinita - grupa mica si mijlocie
27.01.2008 8:26
Programa gradinita - grupa mica si mijlocie
annda
Buna!
Are cineva programa de gradinita pt grupa mica si grupa mijlocie?
Ca degeaba caut pe edu.ro sau didactic, caci nu exista nimic concret in acet sens.
Probabil de lene nu le afiseaza. Prefera sa o dea doar in cadrul inspectoratelor scolare unde doar educatorii sau profesorii au tot interesul sa o caute si mai ales dreptul. Noi, restul nu avem acces la ele.
Asadar, ce se studiaza mai concret la grupele mica si mijlocie?
Ce povesti, ce teme ....
Multumesc mult!

05.02.2008 1:09
micutza_25
Locatie: vestul tarii
Programa nu are teme in ea. sunt prezentate planurile de invatamant, obiectivele cadru, obiectivele de referinta si exemple de comportamente pt fiecare disciplina. mai cuprinde cateva scrisori metodice si probleme de legislatie.
temele si le alege mai degraba educatoarea, tinand cont de particularitatile individuale si de varsta ale copiilor, precum si de interesele lor.
Daca vrei sa lucreze suplimentar acasa, in orice librarie poati gasi caiete de munca individuala, aparute la diverse edituri. Ar fi bine sa cumperi pe cele care au aprobarea MEC. Recomand caiete pt educarea limbajului, activitati matematice si cunoasterea mediului. E suficient pentru grupa mijlocie, unde obiectivul primordial este socializarea copilului, urmand ca abia de la grupa mare obiectivul sa fie pregatirea pt scoala.

05.02.2008 1:34
ema_e
Anda eu le-am luat pe toate ,cel putin pe grupa mica,mijlocie .ma refer la acele manuale din librarii,aprobate MEC

In mare la grupa mica se insista pe vocabular,exprimare corecta.cifrele 1-3 si semnificatia lor ,adica numaratul pe obiecte pana la 3.la fel exerseaza grafic pe puncte cifrele 1-3. sa deosebeasca culorile primare,forme geometrice primare,coloratul in contur.

05.02.2008 7:56
programa
ciocul
Locatie: bucuresti
annda,intra pe libraria M.Eminescu si vezi ca gasesti acolo la pretul de 11,99lei,Programa activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii,editata de Ministerul Educatiei si Cercetarii.Mi-am luat-o si eu acum 2 sapt.sau o poti comanda la tel.314.23.83.(cuprinde toate grupele de gradinita).E SUPER!
07.02.2008 4:08
annda
Multumesc pt raspunsuri!
Chiar nu ma gandisem ca in ziua de azi exista atatea materiale ajutatoare pt prof si educatori, materiale bune si pt parintii mai zelosi din fire.
O sa bat acum librariile sa vad ce gasesc!
Oricum intre timp am facut rost de ceva de la dna educatoare (obiective ce tb urmarite) si o lista cu basmele si povestile pe care le vor studia.

07.02.2008 4:34
ciocul
Locatie: bucuresti
nu ai pt.ce;ma bucur daca ti-am putut fii de folos.cauta si intra si pe www.editura aramis,si o sa vezi ca au si mai multe manuale pt.educatori. zambet sarut
11.02.2008 2:17
monu
buna, totusi are cineva posibilitatea sa scrie programa la grupa mica? mii de multumiri
03.04.2008 2:34
valiko
Buna,nu vad de ce sunteti interesati de programa grupei mici si mijlocii avand in vedere ca aceasta nu contine o tematica si doar obiectivele cadru si de referinta urmarite in functie de categoria de varsta si aspecte legate de legislatie.Programele mai vechi adica de prin anii 70 aveau in continutul lor si tematica aferenta in functie de grupa de varsta si material ajutator adica cantece,poezii si povesti.

Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=26907
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.