Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Casnicie, familie
cum ati procedat sau cum ati proceda?
01.12.2013 6:58
cum ati procedat sau cum ati proceda?
miri38
ati fost in situatia de a va recasatori avand copii dintr-o casnicie anterioara?cum ati spus copilului ca vreti sa va refaceti viata?
cum ati ,,introdus,, in viata copilului pe iubitul vostru?

20.09.2015 5:12
margaritar
Draga Miri, eu nu am fost in aceasta situatie, dar ma gandesc ca conteaza foarte mult si varsta copilului.
Daca este mai mic, atunci trebuie tinut cont de faptul ca pentru el este deosebit de important sa se simta in siguranta. De aceea, pentru inceput pot fi organizate intalniri cu noul partener, in locurile in care ii place copilului sa mearga sau sa se joace. Este important ca copilul sa se obisnuiasca treptat cu prezenta noului parener in preajma ta, fara insa a exista atingeri sau apropieri fizice; acestea ar putea fi interpretate ca fiind periculoase sau agresive. Trebuie apoi asteptat momentul in care copilul pune intrebari sau isi arata interesul pentru partenerul nou, moment in care trebuie sa i se raspunda sincer si pe intelesul sau. In nici un caz nu vom pune presiune pe cel mic sa se imprieteneasca cu noul partener, sa vorbeasca cu el sau sa i se adresseze in vreun fel. Acest lucru se va petrece dela sine in timp; atata timp cat ii este necesar copilului. In tot acest timp el trebuie sa capete incredere si sa interpreteze prezenta noului partener ca fiind securizanta atat pentru tine cat si pentru el. Abia dupa acest pas, noul partener poate fi invitat acasa.
Daca copilul este mai mare, de exemplu adolescent, se poate purta o discutie deschisa cu el, in care sa i se comunice ca ai cunoscut pe cineva cu care te intelegi bine si pe care ai vrea sa i-l prezinti. Daca se arata deranjat sau refuza vehement, este important sa i se aorde libertate de exprimare, sa i se respecte decizia de a nu-l intalni si a se astepta un moment in care acesta sa fie pregatit. De asemeni, se vor oferii detalii si lamuriri atunci cand sunt cerute sau cand copilul se arata interesat. Abia apoi poate fi invitat noul partener si acasa cu conditia pastrarii discretiei in ceea ce priveste intimitatea.
Doamne ajuta!


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=41674
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.