Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Informatii despre crese, gradinite, scoli
Adeverinta la gradi
21.03.2005 10:54
Adeverinta la gradi
alinatent
Locatie: oradea
Dragi mamici, am o nelamurire: vreau sa-mi inscriu copilul la gradinita pt. la toamna (aici asa se procedeaza, il inscrii daca poti cu un an inainte sa nu pierzi locul). La gradi se cere adeverinta de la locul de munca al parintilor. Pina aici e normal, zic eu. Dar, stati!!! adeverinta de salariu, pt ca se zice ca se va plati pt copil in functie de salariul parintilor. Pina acum eu stiam ca tariful era unic stabilit de Min. Educatiei. Voi ati auzit de asa ceva?
21.03.2005 11:03
somnorici
Ma interesez si maine iti spun sigur. Cel putin in judetul Neamt iti voi spune care e procedura.
21.03.2005 11:03
Ami
Locatie: Bucuresti, Romania
Draga Alina, nu cred ca este necesara trecerea salariului pe acea adeverinta. Si noua ni s-a cerut adeverinta de salariu, dar pe ea am specificat NUMAI functia, nicidecum salariul.Nu au DREPTUL sa ceara asa ceva (si sincera sa fiu nu cred sa comenteze ceva daca n-o faci), de vreme ce salaiul este CONFIDENTIAL.
Multa bafta in obtinerea locului dorit la gradinita! sarut

21.03.2005 11:08
danyela_29
Locatie: bucuresti
Eu sunt din Bucuresti si fetita mea este inscrisa la o gradinita de stat .Mie nu mi-au cerut adeverinta de salariu fiindca au zis ca toti platesc la fel, adica 50000 lei pe zi.
21.03.2005 11:12
alinatent
Locatie: oradea
Asa era pina acum la gradinita respectiva, era tarif unic, inclusiv la cresa, caci au si cresa si stiu de la sora mea a carui fetita a fost la cresa, dar am vorbit cu parinti care si-au inscris deja copiii acolo si li s-a spus asa ceva
22.03.2005 8:10
Onush
Ami are dreptate! Salariul este confidentinal solicitarea unuei asemea adeverinte este ilegala.
Vreau sa iti spun ca stiu o situatie in care in cazul unui credit ipotecar angajatorul a refuzat sa elibereze o asemenea adeverinta pentru banca si pana la urma s-a ajuns la un compromis ... a eliberat o adeverinta potrivit careia angajatul indeplineste conditiile legale pentru acordarea unui credit a carui rata sa fie de xxx euro pe luna. prostit

In alta ordine de idei nu mi se pare normal sa se plateasca sume diferite in functie de venituri si serviciile sa fie acelasi ..... banuiesc ca nu intentioneaza sa faca grupele de lucru in functie de veniturile parintilor si implicit de contributia baneasca.

22.03.2005 10:29
mona25
Locatie: arad
Mi se pare inacceptabil asa ceva!!!!!! surprins surprins surprins surprins
De vreme ce copilul tau mananca aceeasi mancare ca si ceilalti copii si beneficiaza de aceleasi conditii si educatie platesti aceiasi bani exclamatie Mie nu mi-au cerut nici macar adeverinta ca lucrez, doar m-au intrebat unde lucrez si un nr de telefon pentru cazuri de urgenta. La noi e taxa de 35.000/zi indiferent ca sunt casnica, somera sau milionara!

22.03.2005 11:46
andra_mara
Locatie: Bucuresti
Si eu am fost la gradi saptamana trecuta, si printre altele mi s-a cerut adeverinta de salariu. Si asta m-a cam enervat. De ce le trebuie sa stie ce salariu ai? Ca sa stie cat sa te tapeze de bani? Deja mi-e scarba cand ma gandesc! Salariul este confidential, si in acelasi birou, noi nu stim cat are unul si cat are altul.
Nici cu adeverinta de salariat nu sint de acord, pentru ca daca vad unde lucrezi, isi pot lasa imaginatia sa zburde in legatura cu salariul.
La ce le fololseste adeverinta de salariat, cand oricum platesti taxa?
Normal mi se pare sa-ti ceara un numar de telefon, si analizele copilului, carnetul de sanatate.

Saptamana viitoare ma voi interesa si la alte gradinite, sa vad daca asa se cere peste tot. In ltima instanta, vom declara ca nu sintem angajati cu carte de munca, si adeverinte d-alea tot nu voi duce. exclamatie

La gradinita la care am fost, tariful este 1.500.000 pe luna.

Exista si o schimbare in bine fata de anii trecuti: nu mai e nevoie sa locuiesti pe raza gradinitei ca sa iti inscrii copilul acolo, cum era acum cativa ani.

22.03.2005 2:07
alinatent
Locatie: oradea
Multumesc pt. raspunsuri, miine merg sa-l insciu pe Bogdi la gradi si o sa va spun ce mi-au zis. Problema e ca nu as vrea sa renunt la gradinita asta pt. ca e aproape de mine si e foarte buna din cite am auzit, mai ales educatoarea care va fi la grupa mica
31.03.2005 12:55
Onush
Am fost si eu sa prospectez piata gradinitelor pentru Ruxandra si intr-adevar de anul asta se cere adeverinta de venituri la gradinitele de stat nervos Ceea ce am inteles este ca nu trebuie specificat salariul ci doar ca depaseste un anumit cuantum (salariu minim pe economie)
31.03.2005 2:21
ttcrissy
Locatie: Bucuresti
eu am depus adeverinta de salariat la cresa pe la inceputul lunii martie. Pe ea am specificat functia (nu si salariul) si faptul ca eram angajata cu contract permament pe perioada nedeterminata. Mi-au primit-o fara probleme, de fapt nici nu prea s-au uitat la ea.

Interesant a fost ca au vrut musai adeverinta de la mama, si de la tata NU nervos chit ca eu tocmai imi dadusem demisia de la firma in mom cand mi-a trebuit adeverinta..... nervos

in alta ordine de idei, nu as specifica salariul in veci, salariul meu e confidential, nici mama nu il stie....daca vor, nu au decat sa faca cerere la inspectoratul teritorial de munca, daca li se pare ca e o informatie la care poate avea acces oricine.

31.03.2005 3:27
mikimihaescu
Locatie: Bucuresti
Si noua ne-au cerut adeverinta si chiar ma speriasem, pentru ca eu in prezent nu am contract de munca si stau cu copiii acasa. Dar am prezentat numai adeverinta de salariat a sotului, fara sa precizam salariul si a fost ok. Nu prea inteleg de ce le trebuie, ca doar si cei care nu sunt angajati au dreptul sa-si dea copiii la gradinitza. Sau nu?
01.04.2005 12:36
Nina
Locatie: M-Ciuc
De multi ani se cer adeverintele de salarizare a parintilor, caci acestia trebuie sa dovedeasca, ca au din ce plati taxa la gradinita.
Acum cativa ani, fratele unei prietene, nu a reusit sa-si inscrie copilul la gradinita(cu program prelungit) deoarece lucra la negru, nu avea contract de munca, iar mamica la fel. Nu mi se pare corect, o data ce iti dai copilul la gradinita, normal ca ai si bani din ce sa platesti, caci altfel nu l-ai inscrie, nu ?
Iar cumatra mea, fiind parinte singur, platea o taxa mai mica. La fel era si in cazul in care aveai 2 copilasi la aceeasi gradinita. Ceea ce mi se pare corect. Dar nu se mai aplica aceste micsorari de taxe, acum. Toata lumea plateste la fel.

05.04.2005 10:25
MONI
sav
eu deabia pe data de 16-22 aprilie voi face reanscrierea la gradinita.Si mie mi s-a cerut adeverintele de salariu( de la mine si sot)Eu cred ca nu conteaza adeverintele de salarii ca oricum,chiar daca unii castiga mai mult si altii mai putin , mancarea este aceasi pentru toti copii,sau poate in functie de castig se fac simpatiile si antipatiile.Eu una am probleme cu una dintre educatoare,ii dau buna dimineata zambind iar dansa imi raspunde cu greata.Pote din cauza ca la fiecare sedinta aveam si eu ceva de spus fara nici o retinere si frica.La serbarile de iarna copilul meu are numai roluri de fulgi de neasau cerb(adica sa nu iasa in evidenta).Cel mai dureros lucru este faptul ca nu putem face aproape nimic.Toate sunt sustinute de d-na directoare.[/b]
06.04.2005 2:24
alinatent
Locatie: oradea
Fetele, v-am promis ca o sa va dau detalii cind o sa il inscriu pe Bogdi la gradi (mai ales ca eu am deschis subiectul asta).
Nu l-am inscris decit azi ca a fost d-na directoare in concediu si numai dumneaei primeste dosare.
Oricum am gasit-o foarte greu ca m-am tot dus de luni si ba era la sedinta ba nu stiu unde ...
Ma rog. Am fost cu sotul ca mai fuseseram undeva impreuna si am intrat sa vada si el gradinita.
I-a placut, e curata, mare, are curte frumoasa si pe copii ii scoate vara afara. Pina aici bine ... Pina i-am vazut mutra d-nei nervos . Poate o sa ziceti ca sint prea sensibila sau nu stiu ce ... Dar o figura mai acra ca a ei nu am mai vazut demult, de-abia ne-a salutat.
Eu am vrut sa ii dau copii xerox dupa adeverintele de salariu. Nu de alta, dar peste tot unde am fost se depun copii inclusiv la acte mai importante. Dar nu, aici d-na ni le-a oprit pe cele originale, ma rog ...
Nu mi-a placut deloc de ea. Nu asa te comporti cu parintii, care, hai sa fim serioase, sint ca niste clienti pt ei, mai ales ca acum e concurenta intre gradinite si scoli
S-a uitat cu mare atentie la salarii si nici asta nu mi-a convenit, probabil nici ei. Ca noi aveam trecute salarii mici acolo, eu cel de medic rezident, care este modic, iar sotul meu pe cel de ingrijirea copilului ca la noi si-a luat el. Oricum madam nu o sa afle niciodata ca noi mai avem si alte venituri. Probabil ca i s-a parut ca sintem cam saraci sau de ce s-o fi uitat asa urit?
Nu vreau acum sa par increzuta dar daca e pina acolo, as putea sa imi rezolv la orice gradinita din oras, daca e dupa pile, avem si din alea, dar mi se pare absurd ca pt inscrierea unui copil in grupa mica sa trebuiasca sa fii nu stiu cit de bogat sau sa ai nu stiu ce relatii. Ce o sa ne facem atunci cind o sa ii dam la scoala? O sa vindem casa?
O sa ziceti poate ca m-am ofticat din ceva minor dar va zic sincer ca nu mi-a placut atitudinea ei.
Si nici sotului, care nu da doi bani pe chestii din astea, e mai nepasator, dar acum a vazut si el realitatea
Si ma gindesc serios si la alta gradinita unde personalul sa fie mai amabil, numai ca am ramas fara adeverinte, acuma trebuie sa fac altele. Pai daca cu noi se comporta asa, atunci cum o sa se poarte cu un copil de 3 ani?
Sint foarte indignata si ma gindesc cu groaza ca educatoarele fac diferente intre copii in functie de "bogatia" parintilor, iar cei care vor suferi vor fi copiii, care nu au nici o vina ca parintii lor sint mai bogati sau mai putin bogati

06.04.2005 6:09
mikimihaescu
Locatie: Bucuresti
Alina,
bun venit in club. In clubul parintilor de copiii scolarizati. Si abia esti la inceput, din pacate pentur tine vor urma si alte dezamagiri de genul asta. Sa vezi la scoala ce tupeu pe invatatoare si pe directoare. Daca mai vrei amanunte, iti stau oricand la dispozitie.
Curaj si da-i inainte ca pana la urma se rezolva intr-un fel sau altul.
Miki

06.04.2005 8:33
andra_mara
Locatie: Bucuresti
Alina, de asta ma tem si eu, cu adeverintele astea. trist Si sufera bietii copii. Dar eu n-am pretentie sa-mi placa directoarea, ci educatoarele. Oricum, vineri mergem si noi sa o inscriem pe Andra. Sotul meu, care a vizitat de mai multe ori gradinita, a ramas cu o impresie buna despre personal.

----------
alinatent a scris:
Eu am vrut sa ii dau copii xerox dupa adeverintele de salariu. Nu de alta, dar peste tot unde am fost se depun copii inclusiv la acte mai importante. Dar nu, aici d-na ni le-a oprit pe cele originale, ma rog ...
----------

Adeverintele se dau numai in original. Nici nu o poti folosi la altceva, pentru ca scrie pe ea la ce-ti foloseste. Si oricand ti se poate elibera alta. Nu e un act important cum este certificatul de nastere, de exemplu.

----------
mikimihaescu a scris:
Sa vezi la scoala ce tupeu pe invatatoare si pe directoare. Daca mai vrei amanunte, iti stau oricand la dispozitie.
----------

Hai ca m-ai facut curioasa! foarte fericit
Desi am auzit atatea de la colegi, incat nu stiu daca ma mai mira ceva.

07.04.2005 7:11
alinatent
Locatie: oradea
Andra_mara a scris:


adeverintele se dau numai in original.

Aha!!! Acum am priceput cum stau lucrurile cu adeverintele, credeam ca se pot depune si copii xerox. Eu m-am ars o data cind am depus la primarie ceva acte destul de importante in original si dupa aia am tras ponoasele, si de atunci oriunde ma duc cu acte lduc si copii. Probabil de aia s-o fi strimbat d-na la mine ca nu i-o fi convenit de copiile mele xerox. Am inteles acum cum sta treaba, mersi Andra_mara

07.04.2005 5:23
cerabela
Locatie: Bacau
Buna.Copilul meu a mers la camin pana acum ca de la toamna il dau la scoala (are 6 ani jumatate),dar ceea ce ati zis voi aici ma ingrozeste.inseamna ca la scoala e mult mai rau.La noi la gradinita nu s-a cerut adeverinta cu salariul,eu nu vad rostul,ce nu pentru toti copii sunt aceleasi tarife???Sau au cerut ca sa vada cine e mai instarit sa stie ele de la cine sa jumuleasca pe parcursul anului....ca o sa vi se ceara o gramada,spre exemplu la clasa la copilul meu s-a facut o excursie in jurul Bacaului si costa 150.ooo ,nu e o suma foarte mare,dar ceea ce m-a deranjat a fost ca alta clasa,pentru aceeasi excursie li se ceruse 100.000 lei.Oare diferenta de 50.000 de copil inmultit cu 30 de copii unde s-a dus???Si sunt multe cereri din astea care te scot din sarite,efectiv in fiecare zi cand te duci sa iti iei copilul trebuie sa ai bani la tine ca nu se stie pentru ce iti mai cere.La noi se cere bani si pentru apa potabila.Orice e posibil.Eu sper ca la scoala sa nu fie chiar asa dar mi-e teama ca o sa fie si mai RAU.PUPICI
07.05.2005 8:05
alinatent
Locatie: oradea
Fetele, de luni Bogdam merge la gradi, tineti-ne pumnii!!! zambet
M-am hotarit sa il dau mai repede putin ca nu ne descurcam cu amindoi acasa
Bogdan a stat mai mult pe la bunici, dar ii mai lasam sa respire si ei putin, asa ca ...
Nu il dau unde l-am inscris ca acolo il primeste numai la toamna, dar am gasit o gradinita unde e educatoare o cunostinta, chiar la grupa mica
E mort dupa copii si ne innebuneste cu iesitul afara, nu mai putem face nimic de el decit sa il ducem "a copii" cum zice el
Sper sa fie bine caci e foarte sociabil si destul de ascultator are memorie buna, stie poezii, cintece, povesti (ce noroc cu bunicii astia, ca au ureche muzicala si nervi sa il invete sa cinte)
Cu copiii se comporta bine, caci l-am urmarit ieri. Am fost sa ne interesam de alta gradinita si pina a venit directoarea, s-a jucat cu copiii in curte si a fost foarte bine, cu toate ca copiii vorbeau ungureste, si el nu intelege o boaba, dar n-au fost probleme, cind e vorba de joaca ... rad , ce mai conteaza limba? Mi-ar fi placut si acolo, macar invata ungureste, numai ca nu mai erau locuri. Mi-e teama numai sa nu plinga dupa noi, dar daca are copii in jur, cred ca va fi bine

07.05.2005 10:41
andra_mara
Locatie: Bucuresti
Am inscris-o si noi pe Andra, dar abia la toamna o primeste. Adeverinta de salariu n-a fost prea importanta, cica e ceva nou, de anul asta. Cand am vorbit prima data, prin martie, ne-a spus ca taxa e de 1,500,000 lei. Acum s-a majorat, e 2 milioane. Oricum era de asteptat sa se schimbe de la un an la altul.
Iti tinem pumnii Alina, sa se acomodeze Bogdan repede si fara probleme. Daca zici ca ii place "a copii", sigur n-o sa va duca dorul. La gradi are alte activitati, acasa deja e o anumita rutina care pe ei, la varsta asta, ii plictiseste.

07.05.2005 11:02
alinatent
Locatie: oradea
----------
andra_mara a scris:
Am inscris-o si noi pe Andra, dar abia la toamna o primeste. Adeverinta de salariu n-a fost prea importanta, cica e ceva nou, de anul asta. Cand am vorbit prima data, prin martie, ne-a spus ca taxa e de 1,500,000 lei. Acum s-a majorat, e 2 milioane. Oricum era de asteptat sa se schimbe de la un an la altul.

----------


Asa de scuuump??????????????
Doamne, pai ce fel de gradinita e asta, andra_mara? Privata?
Pe aici a fost cam 45 000 pe zi anul trecut, deci cam 8-900 000 pe luna
Acuma nu stiu cit va fi mai incolo, dar sper totusi sa nu ajunga atita
Am inteles ca tariful e unic pe tara stabilit de Min Educ
La gradinita aceea in limba maghiara unde am vrut sa il dau initial era intr-adevar mi scump cam 1 mil 300 pe luna dar apartinea de o biserica si nu de Min Educatiei

07.05.2005 11:30
savitry
Locatie: Bucuresti
Si noua ne-a cerut la inscriere dar am scris ca salariul este confidential si o declaratie prin care ma oblig sa platesc gradinita copilului desi mi se pare si mie stupida chestia. Motivatia lor a fost, ca se cere adeverinta de salariu pt a sti de unde sa ii ia pe parintii care nu platesc.
Dar o alta faza shocanta a fost ca am citit in formularul medical ce trebe completat de medicul de familie ca trebuie examen secretie vaginala pt mame si fetite. Io am baiat, am scapat, da nici nu am intrebat daca e pe bune faza ca e cam dubios sa duci coptchila de 3 ani la gineco.

15.05.2005 1:27
andra_mara
Locatie: Bucuresti
----------
alinatent a scris:
Asa de scuuump??????????????
Doamne, pai ce fel de gradinita e asta, andra_mara? Privata?
Pe aici a fost cam 45 000 pe zi anul trecut, deci cam 8-900 000 pe luna
----------


Asa ne-a zis. Deocamdata n-am vazut nici o hartie in care sa scrie exact costurile. Cum ti-am zis si pe privat, pana sa vad raspunsul tau nici nu mi-am pus problema ca 45.000/zi x 22 zile nu inseamna 1,5 milioane. Poate mai intra si alte taxe. Gradinita are program prelungit si este de stat. Cand am depus dosarul ne-a spus ca din toamna costa 2 milioane. Poate ca intra si altele in pret: muzica, dans, calculator... nu stiu. Noi eram fericiti ca am scapat si ca am reusit s-o inscriem. N-am mai intrebat si altceva. De platit oricum o sa platim la toamna.

----------
savitry a scris:
Dar o alta faza shocanta a fost ca am citit in formularul medical ce trebe completat de medicul de familie ca trebuie examen secretie vaginala pt mame si fetite. Io am baiat, am scapat, da nici nu am intrebat daca e pe bune faza ca e cam dubios sa duci coptchila de 3 ani la gineco.
----------


Eu nu mai gasesc formularul. Dar parca nu am vazut acolo decat referiri la vaccinuri. O chestie ca asta mi-ar fi sarit in ochi. Dar nu exclud ca ar putea sa ceara si asa ceva. Pe bune o sa rastorn casa dupa formular sa vad daca au cerut si aici asa ceva.

11.11.2005 12:50
zuzzica
Locatie: constanta
de chestia cu ex ginecologic pt mama si fiica chiar ca nu am mai auzit. la noi nu scria sigur asa ceva. noi, mai comozi, am fotografiat cu telefonul ce trebuie sa contina dosarul...
si de taxa de 1.500.000-2.000.000 am auzit doar la gradinitele particulare aici la noi. noi platim 40.000/zi. e drept ca la inceput ni s-a cerut o 'sponsorizare'. cat poate fiecare. noi am dat 1.000.000. cica pt amenajarea gradinitei, repararea paturilor stricate, saltelute noi, care fie vorba intre noi, nici acum nu au ajuns la gradinita . dar nu ma mai mir de nimic. poate in banii astia intra si rechizitele...
noi am platit separat pt ele-500.000 si inca 1.000.000 pt jaluzele pt ca la ei bate soarele si e f cald. eu ma intreb daca celelalte generatii de copii au avut jaluzele... parintii, saracii, cotizeaza pt copiii lor. si cica in banii astia intrau iar repararea patuturilor... e o mare murdarie ceea ce fac ei... la fel si chestia cu adeveritele de salariu. oricum contributia lunara a fost in sept de 30.000 iar acum s-a facut 40.000. nu scrie de nici o diferentiere in functie de salariu. oricum sotul meu e navigator si nu i se poate afla salariul, mai ales de ele... asa ca nu m-a deranjat sa le duc adev de la mine, pe care ne-au cerut-o abia acum si nu la inscriere. nu am dus-o inca dar nu stiu cum sa fac sa-mi sterg salariul de pe ea. nu mai pot apela iar la colegi fiidca eu sunt din ian in concediu medical si iau salariu 100%. va dati seama ca atunci cand trebuie sa-mi aduca salariul uneori il primesc si la o sapt dupa, daca nu insist.. mi-l aduce o 'prietena' fiindca serv meu e intr-o localitate apropiata. si e mai greu sa ajungi acolo si plus de asta am si un sef analfabet care nu stiu daca are 12 clase. lucrez la o firma de transporturi interne si internationale. e descurcaret, e drept. dar si-a si umflat buzunarele din rezervoarele camioanelor din care isi trage si el cate ceva. dar e tare in gura si personal care ii cam face treaba. el toata ziua nu stie decat sa-si bage si sa-si scoata...(scuze).
la noi optionalele se platesc separat, si, avand in vedere faptul ca suntem la grupa mica, am platit 80.000 pt dansuri, care de fapt sunt un fel de gimnastica sa le mai consume din energie. de la anul poti alege calculator si/sau engleza si cine mai stie ce...
eu nu l-am invatat sa se stearga la poponet. pana acum a fost la cresa si nu m-am gandit. mi se pare mititel un copilas de 3 ani sa se stearga singurel. una din educatoare, cand am ajuns la gradi si asta mic mi-a spus ca e murdar la poponet, am intrebat-o cine merge cu ei la baie. mi-a zis ca ar fi trebuit sa-l invat sa se stearga singur, ca nu e treaba ingrijitoarelor. nu stiu cum naiba se face ca doar pe o tura, respectiv pe tura educatoarei mai...ciudatzica, e murdarel... acum ma intreb: care e treaba ingrijitoarelor?
la inceput, mickytzu meu a facut in pat si a trebuit sa-i iau salteaua acasa sa i-o spal. ca altfel l-ar fi lasat sa doarma asa. am intrebat daca o spala ei, ca altfel nu ziceau. acum i-am dus un celofan si o paturica sa i-o puna sub cersaf, sa nu mai ude patul...

11.11.2005 2:06
Onush
----------
savitry a scris:

Dar o alta faza shocanta a fost ca am citit in formularul medical ce trebe completat de medicul de familie ca trebuie examen secretie vaginala pt mame si fetite. Io am baiat, am scapat, da nici nu am intrebat daca e pe bune faza ca e cam dubios sa duci coptchila de 3 ani la gineco.
----------


Cred ca ai inteles gresit. Fisa medicala de la medicul de familie contine contine informatii referitoare la boli transmisibile la copii ... cum ar fi viermisorii ( examenul coproparazitologic), boli ale copilariei, si vaccinarile... Secretiile vaginale pentru mama si fiica nu fac parte din analizele necesare la gradinita.

11.11.2005 5:54
Inny
Locatie: US
citesc ce-ati scris si ma minunez... tot romanu incearca sa fure cite un pic pe cel de linga el!!! Cum sa ma mai mir atunci ca la magazinu romanesc din Anaheim se vinde ciocolata cu rom, expirata????? Ca doar nu i-o cumpara americanu... care habar n-are... ci tot noi, romanii... deci tot pe noi ne fraiereste!!!! socat trist

n-am cuvinte... zau... bine ca nu mai sint in sistemul ala... cool


Pagina
http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=6496
a fost generata de pe site-ul
http://www.parinti.com.