· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Cultural > Cursuri de balet copii si adulti
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Cursuri de balet copii si adulti     
dancewithmestudio

20.03.2012 11:16   Cursuri de balet copii si adulti  citat 

Un curs de balet constă în familiarizarea elevilor cu pozițiile de bază și cu mișcările elementare ale acestui dans. O ședință pentru începători durează de obicei o oră și începe cu exerciții de încălzire și întindere la bară.
Pe măsură ce tehnica elevilor se îmbunătățește, se trece la mișcări mai ample, în centrul sălii, precum piruete, sărituri și pași ampli de dans. Terminologia acestor posturi și mișcări este în limba franceză, baletul fiind dezvoltat ca și artă la curtea regelui Louis al XIV – lea, în timpul secolului XVII.
Absolut toți dansatorii de balet, fie începători, fie profesioniști, încep ziua de antrenament cu aproximativ 30 de minute de exerciții de încălzire la bară. Bara pentru balet- o balustradă orizontală, fixată de peretele studioului de dans sau susținută de două bare paralele, perpendiculare- ajută dansatorul să-și mențină echilibrul în timpul antrenamentului.
Exercițiile de balet încep și se termină cu executarea uneia dintre pozițiile elementare ale picioarelor: plié, tendu, dégagé, rond de jumbe, frappé, battement și arabesque.
exercițiile la bară preced exercițiile din centrul sălii, însă unele mișcări ale picioarelor executate la bară pot fi practicate și fără sprijin, fiind incluse astfel în rutina lucrului în centru. Exercițiile de bază introduse în lucrul la centrul sălii sunt sunt plié, tendu și fondu.
Mișcările executate în centru sunt mai complexe și includ piruete, exerciții adage și allegro.
Echipament si incaltarii
Un începător ar trebui să evite purtarea pantalonului clasic de trening. Într-adevăr, un pantalon de trening oferă confort și lejeritate în majoritatea sporturilor, însă pașii și mișcările de balet pot fi puternic incomodate. De asemeni, și tricoul clasic de bumbac poate stânjeni ridicările ample ale brațelor sau rotirile de trunchi.
Balerinii sunt construiți astfel încât să îmbunătățească mișcările de dans și să protejeze în același timp piciorul și glezna. Este larg răspândită ideea conform căreia pantoful de balet trebuie „să vină ca o mănușă” pe picior, însă aveți grijă să nu cumpărați o mărime prea mică.
Într-adevăr, pantoful de balet trebuie să se muleze bine pe picior, însă în momentul în care vă ridicați pe vârful piciorului, degetele trebuie să aibă suficient loc încât să poată fi mișcate ușor. În cazul în care degetele se strâng puternic, îndoindu-se, când încercați să vă ridicați pe vârfuri, atunci mărimea vă este prea mică. Dacă oscilați între două mărimi, de obicei este recomandat să alegeți mărimea puțin mai mare.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: