· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme juridice > ALEGE Medierea, Mediator Autorizat , Cauze familiale
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor ALEGE Medierea, Mediator Autorizat , Cauze familiale     
ilydorin

27.10.2012 8:01   ALEGE Medierea, Mediator Autorizat , Cauze familiale  citat 

Medierea, solutia alternativa la Instanta de judecata

ALEGE Medierea, Mediator Autorizat , Cauze familiale

Medierea este un proces structurat , care are loc într-un cadru neutru și confidențial, la biroul mediatorului , din inițiativa părților. Părțile decid dacă vor supune neînțelegerea, conflictul, litigiul lor medierii sau se vor prezenta instanței.
Odată ajunși în instanță, părțile pun litigiul pe masa judecătorului și acesta în baza unor criterii, rațiuni și legi obiective, având și susținerile și probele părților, tranșează cauza , dând câștig uneia dintre părți. Așadar o parte iese perdantă și alta câștigă.
Procesul de mediere este total diferit de procesul judiciar. În cadrul medierii părțile își conduc singuri disputa spre o soluție reciproc convenabilă, avatanjoasa și satisfăcătoare. Procesul de mediere se desfășoară într-un câmp de interese și nevoi, nu de drepturi. Cu toate acestea, chiar dacă câmpul de mediere este un câmp de interese și nevoi, aceasta nu înseamnă că nu respectă drepturile și libertățile părților. Dimpotrivă, interesele și nevoile sunt ghidate de principiile respectării drepturilor fiecărei părți implicate în proces. Fără respectarea acestor drepturi nu se poate vorbi de un proces de mediere. Însă, procesul de mediere nu are în vedere drepturile partilor. Deasemeni mediatorul pe tot parcursul procesului de mediere, si chiar si dupa, este obligat sa respecte principiile de baza ale medierii.


sus

Denunta
cris_cris900
Locatie: Le Mans, Franta
Copii
Lea: 8 ani, 7 luni

08.11.2012 5:13   custodie internatonala  citat 

buna ziua

m-ar interesa care sunt etapele de obtinere a custodiei daca tatal este francez (nu suntem casatoriti) iar copilul are dubla cetatenie

multumesc


sus

Denunta
ralu-mada
Copii
D
S
E

08.11.2012 5:49     citat 

cris, copilul tau nu poate avea dubla cetatenie (nationalitate), din simplul motiv ca statul francez nu o recunoaste !

iar custodie ??hmmm, la ce te referi mai exact ?
daca tatal si-a recunoscut copilul (+certificat de nastere frantuzesc), dar tu vrei sa detii in integralitate tutela copilului, iti va fii foarte greu sa lupti cu legile lor si sa obtii castig de cauza...asta ca sa nu mai vorbim si despre mijloacele financiare de care trebuie sa dispui.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: