· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Materna / paterna >Nasterea > Cum s-a nascut minunea noastra Bianca-Ioana
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
subiect nou  raspunde
autor Cum s-a nascut minunea noastra Bianca-Ioana     
sinofrisa

04.02.2013 3:44     citat 

[quote="nicols"]Buna tati_bun,

Electromiograma este o analiza obligatorie pt a incepe electrostimularea, ea arata cat de afectat este nervul (smuls, elongat, etc). In functie de rezultat vor stii exact zona unde sa puna stimulii si intensitatea curentului....Analiza este destul de dificila pt copii mici dar fiecare reactioneaza diferit...Bianca a fost foarte cuminte.
In ce consta electromiograma: se pun niste electrozi pe zona afectata si se transmit informatiile catre un calculator, in mod normal dr. cere sa incordezi sau sa relaxezi musculatura voluntar...in cazul copiilor acest lucru nu este posibil si atunci rezultatul este oarecum modificat...pt o precizie mai mare se introduce un ac in musculatura si acesta transmite informatia corecta.
Noi am facut electromiograma cand bebe avea 5 luni si investigatia dureaza cam 40 min.

In ceea ce priveste controlul dr. si hotararea a cat la suta s-a recuperat...ei urmaresc anumite miscari si in functie de ele isi dau verdictul...da, ai dreptate cand zici ca poate bebe e obosit sau nu are chef la control...exact asta am patit noi...acasa facea o multime de miscari si cand am ajuns la dr. parca ii venea sa doarma....au avut rabdare, au stimulat-o cu jucarii, ne-au pus sa ne jucam cu ea cum facem acasa si pana la urma au vazut miscarile pe care le face...cum ridica mana, pana la ce unghi, cum apuca obiectele, cum se sprijina, cum duce la gura, etc. Plus ca ei urmaresc miscarile pe segmente...palma...incheietura...cot...umar....cam asta e si ordinea in care s-a recuperat Bianca....

Controalele Biancai au fost facute de catre:
- 4 pediatrii
- 1 neurolog
- 1 specialist in neurologie si electromiografie
- 1 specialist in neonatologie, pediatrie, neurologie, ecografie transfrontanelara
- 1 oftalmolog
- 1 specialist in ortopedie
- 1 fiziokinetoterapeut
- 2 kinetoterapeuti

Controalele se bazeaza in mod special pe observatie, stimulare sa faca anumite miscari si tot felul de testari din care isi dau seama daca face miscari grosiere sau de finete, reflexe, etc.
Iti dai seama ca eu nu sunt medic...dar fiecare are metodele lui de testare si daca toti iti spun cam acelasi lucru poti sa-ti faci o impresie despre cat este de recuperat copilul...[/quote]

Nicols, imi poti spune te rog unde ai efectuat electromiografia si ce medic a facut-o? Am inteles ca depinde foarte mult si cine o interpreteaza.
Multumesc


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: