· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Etapele dezvoltarii > La ce varsta se defineste culoarea ochilor?
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3
subiect nou  raspunde
autor La ce varsta se defineste culoarea ochilor?     
danasi

21.10.2013 5:31   Re: La ce varsta se defineste culoarea ochilor?  citat 

----------
mki a scris:
Micuta mea are ochisorii albastri, un albastru spre verde, o culoare deschisa! Noi avem ochii caprui (ai mei usor spre verde), bunicii asemenea! E posibil sa-i ramana ochii albastri sau verzi? Nu prea imi vine sa cred! La ce varsta s-a definitivat culoarea ochilor la copilasii vostri?
----------


Buna,

cum a fost cu fetita ta a ramas cu ochi albastri? sunt in aceeasi situatie... zambet

Multumesc


sus

Denunta
cristina41975
Locatie: Mures
Copii
Didi: 14 ani
Andu: 11 ani, 11 luni

22.10.2013 6:01     citat 

Am sperat ca si ai mei sa mosteneasca sau sa activeze o gena recesiva care afecteaza culoarea ochilor si sa ramana pe albastru ... dar n-am avut sanse.
@danasi pe la 6 luni deja se anunta culoarea definitiva a ochilor dar totusi definitiva este abia pe la 3 ani. Culoarea depinde nu doar de culoarea ochilor la parinti ci si la restul familiei si uneori se poate ca ochii la bebe sa semene cu cineva de a 10-a spita.


sus

Denunta
danasi

13.11.2013 10:57     citat 

Noi avem bunici cu ochi albastri. Fetita noastra are aproape 3 luni si niste ochi de un albastru inchis, cateodata murdar nu este acel albastru luminos. La lumina de la bec nici nu prea iti dai seama ca ar fi albastri doar la lumina puternica sau afara la soare. Ma gandesc cum va fi mai maricica si cu ochi albastri. zambet

sus

Denunta
alexxya
Locatie: Constanta
Copii
Diana-Maria: 11 ani, 1 luna

03.12.2013 8:27     citat 

Eu am facut si genetica in liceu. Genetica si matematica erau orele mele preferate.
Faceam diverse incrucisari....daca mama are culoarea ochilor x si tata y ce culoare de ochi va avea copilul....si faceam o schema de o pagina cu perechi de gene recesive si dominante apoi spuneam ce procent pt fiecare culoare...
Ce n-am sa uit este ca doamna mi-a spus intr-o zi ca daca voi avea un sot cu ochii albastri toti copiii nostri vor avea ochii albastri si fetele au exclamat Ce tare!....si exact asa a fost sa fie.
Din parinti cu ochii albastri toti copiii vor avea ochii albastri. Nu are importanta ce ochi au bunicii.
Nu e valabil si pt alte culori de ochi.
Dar tot asa e cu parul cret. Din parinti cu parul cret vor iesi doar copii cu parul cret.


sus

Denunta
Christa
Locatie: Germania
Copii
Mona Julia: 14 ani, 4 luni

03.12.2013 10:59     citat 

----------
alexxya a scris:
Dar tot asa e cu parul cret. Din parinti cu parul cret vor iesi doar copii cu parul cret.
----------

Doar daca au ambii parinti parul cret, sau cum? Ca in cazul cu doar un parinte am o dovada sigura ca nu-i asa foarte fericit, mama mar cret, fata mai mare par cret, fata mai mica par cum nu se poate de lins. rad


sus

Denunta
alexxya
Locatie: Constanta
Copii
Diana-Maria: 11 ani, 1 luna

04.12.2013 1:09     citat 

Da, numai daca ambii parinti au parul cret, copiii vor avea parul cret. Si doar daca ambii parinti au ochii albastri copiii vor avea 100% ochii albastri.

Si-n cazul tau Christa, fata mai mica, cea cu parul lins poarta cu siguranta gena recesiva de par cret si o poate transmite copiilor 75% daca tatal are parul cret, 25% sau deloc daca tatal are tot parul lins, depinde daca si tatal e purtator al genei recesive de par cret.
Si ca sa incerc sa ghicesc- sotul doamnei cu parul cret nu are parul cret dar este purtator al acestei gene, deci, posibil, ca macar unul dintre parintii acestuia sa aiba parul cret, dar nu neaparat, in orice caz ambii fiind purtatori ai acestei gene.
Si daca sora mai mare are un sot cu parul cret toti copiii vor iesi cu parul cret.


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: