· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Copiii >7-13 ani > Noutatile anului scolar 2011 - 2012
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor Noutatile anului scolar 2011 - 2012     
admin

19.08.2011 7:04   Noutatile anului scolar 2011 - 2012  citat 

Cursurile anului scolar 2011 - 2012 incep pe 12 septembrie, iar evaluarea reala a elevilor va avea loc in primele saptamani, cand profesorii trebuie sa faca evaluari initiale in functie de care vor trebui sa definesca un parcurs individualizat al fiecarui elev si al fiecarei clase, a anuntat vineri ministrul Daniel Funeriu. In plus, o saptamana din aprilie 2012 - Scoala altfel - va fi dedicata educatiei non formale, a mai spus ministrul.•Noutatea incontestabila pentru anul de invatamant 2011-2012 este aceea ca se schimba consensual si radical structura si mentalitatea constructiei structurii anului scolar. Structura anului scolar a fost aprobata, astfel ca elevii vor veni la cursuri din 12 septembrie, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

•Avem o mare noutate, respectiv saptamana Scoala altfel, in saptamana 2 - 6 aprilie, in care se vor desfasura activitati de educatie non formala, sport, olimpiadele scolare. Este un efort din a face scoala mai atractiva. Este un inceput in a face scoala mai atractiva, a adaugat el.

•Avem o mare problema cu evaluarea. Multi parinti au fost socati sa vada ca au elevi cu media de 8,50 - 9,00, dar la bacalaureat au luat 2 sau 3. De ce? Pentru ca avem de multe ori o problema cu supra evaluarea, de multe ori cu discrepanta dintre scolile dintr-un anumit mediu. Apar notele diferite. Apoi, odata cu schimbarea standardizarii trebuie sa schimbam mentalitatea evaluarii, mentalitatea in care o nota este perceputa ca o ghilotina. O nota nu este o ghilotina care cade, nu este o sentinta, o nota trebuie sa aiba caracterul mai mult de indrumare, caracter proactiv care sa ajute elevul si profesorul in definirea unui parcurs individualizat, a mai precizat ministrul.
Daniel Funeriu a explicat ca un prim pas in acest sens va fi acela ca va exista un proces in care dascalii vor face evaluarile initiale in functie de care vor trebui sa definesca un parcurs individualizat al fiecarui elev, al fiecarei clase:

•Un profesor va trebui sa predea altfel cand stie ca merge la o clasa care este peste medie. Un profesor va trebui sa se gandeasca de doua ori atunci cand preda derivate si integrale. El va face o serie de exercitii complexe intr-o clasa care are un nivel ridicat sau cu un anumit grup de elevi si va trebui sa predea altfel intr-o clasa in care nivelul este mai scazut. Aici este important ca elevul sa ramana cu o idee despre o derivata, sa inteleaga anumite fenomene, anumite lucruri care sunt utile. Acest tip de predare este un pas inainte.
Totodata, acesta a facut referire si la schimbarea in anul scolar viitor privind modul de acordare a gradatiilor de merit:

•Se plang profesorii ca gradatia de merit, 25% din salariu - lucru mare, era data pe criterii care nu reflectau calitatea pregatirii. Mergeai cu teancul de diplome si gata. Bun, acum lucrurile se schimba. Gradatia de merit se va da pe calitatea muncii efective la clasa, nu pe un teanc de diplome, uneori fara relevanta. Sa fim bine intelesi.
Ministrul a tinut sa felicite public sindicatele, pe cei 1.400 de profesori, angajati ai MECTS, care au redactat impreuna peste 80 de metodologii care reprezinta o schimbare radicala, dar consensuala a sistemului de educatie:

•Primele drafturi au fost redactate la nivelul inspectoratelor de cei mai buni profesori din jutet. Apoi, a existat o runda de consultari foarte benefica cu partenerii MECTS - ONG, asociatii profesionale - pentru ca ei sunt cei carora le pasa de sistem. O noua runda de dialog a fost cu sindicatele, cu care am avut o colaborare tehnica foarte buna si le multumesc foarte mult. Anul scolar va incepe sub auspiciile lor. Pentru prima data, reforma nu mai vine prin fax de la MECTS in scoala, cadrele didactice au fost si vor fi parte a acestei schimbari. Este o schimbare de mentalitate. Practic, din acest moment, celro care nu sunt obisnuiti cu lumina si transparenta si pescuiesc in ape tulburi le spun ca implementarea legii educatiei este ireversibila. Fac si un apel politic, la inceput de an scolar, pentru asigurarea stabilitatii legii educatiei care a inceput sa produca efecte pozitive dupa cum se vede.

Sursa : Mediafax


sus

Denunta
admin

19.08.2011 7:05     citat 

Elevii care incep clasa a V-a in anul scolar 2011-2012 vor sta in gimnaziu cinci ani, inclusiv in clasa a IX-a. La sfarsitul acestui ciclu vor sustine evaluarea nationala obligatorie care contine cinci probe, respectiv sase pentru minoritati si admiterea in liceu organizata la nivelul scolii, potrivit noii legi a educatiei nationale care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2011.

Legea 1/2011 prevede masura introducerii clasei a IX-a in invatamantul gimnazial care intra in vigoare incepand cu generatia de elevi care incepe clasa a V-a in anul scolar 2011-2012.

Tot in cazul elevilor care intra in clasa a V-a in 12 septembrie 2011, admiterea la liceu se va desfasura la nivelul unitatii de invatamant pentru care opteaza, relateaza Mediafax.

Continuarea studiilor din invatamantul gimnazial in invatamantul liceal este asigurata pe baza unui proces de consiliere si de orientare scolara si profesionala. Numarul de locuri alocate clasei a X-a este cel putin egal cu cel al absolventilor clasei a IX-a. Dupa absolvirea gimnaziului, elevii urmeaza liceul sau scoala profesionala.

Admiterea la liceu sau la scoala profesionala se muta la nivelul unitatii de invatamant. Astfel, in cazul in care numarul de candidati nu depaseste numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant, admiterea se va realiza pe baza portofoliului educational al elevului.

In cazul in care numarul de candidati este mai mare decat numarul locurilor oferite de unitatea de invatamant, admiterea se face luand in calcul in proportie de 70% portofoliul educational al elevului, media de absolvire a invatamantului obligatoriu, precum si media la probele de la evaluarea nationala de la sfarsitul clasei a IX-a si in proportie de 30% nota obtinuta la proba de admitere stabilita de unitatea de invatamant. In cazul mediilor egale, diferentierea se face pe baza portofoliului educational al elevului.

Legea educatiei mai prevede ca Metodologia-cadru de organizare si desfasurare a admiterii in clasa a X-a va fi elaborata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si anuntata pentru fiecare generatie cel mai tarziu la inceputul clasei a VIII-a.


sus

Denunta
admin

19.08.2011 7:06     citat 

Anul şcolar 2011-2012 va avea mai puţine vacanţe, dispărând aceea dintre semestre, în schimb vacanţa de iarnă va avea trei săptămâni în loc de două, iar cea de primăvară, două în loc de una, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.Semetrul întâi al anului şcolar 2011-2012 începe luni, 12 septembrie, şi se finalizează în 23 decembrie 2011. În acest interval va fi o vacanţă pentru ciclul primar în intervalul 22 - 30 octombrie. Vacanţa de iarnă începe în 24 decembrie 2011 şi se încheie în 15 ianuarie 2012, având astfel trei săptămâni, a explicat ministrul Daniel Funeriu. Semestrul al II-lea începe, luni, 16 ianuarie 2012, şi se încheie în 22 iunie. Vacanţa de primăvară va fi în intervalul 7 - 22 aprilie, după care semestrul continuă până în 22 iunie. Vacanţa de vară durează din 23 iunie până în 9 septembrie.

Potrivit ministrului Educaţiei, anul şcolar 2011 - 2012 are un număr egal de zile ca şi anul şcolar în curs. Decizia privind modificarea structurii anului şcolar a fost luată împreună cu partenerii de dialog.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat dorinţa ca această structură a anului şcolar să nu se modifice periodic dar a arătat că ar putea apărea unele ajustări pentru anul şcolar viitor. Mi-aş dori să rămână această nouă structură, dar ar putea apărea unele modificări prin noul curriculum, a precizat Funeriu.

O săptămână de şcoală altfel înainte de vacanţa de primăvară
Noua structură a anului de învăţământ 2011 - 2012 va mai avea ca noutate o săptămână intitulată Şcoala alfel, prevăzută înainte de vacanţa de primăvară, în care vor putea fi organizate activităţi extracurriculare şi extraşcolare.

Înainte de vacanţa de primăvară va fi o săptămână intitulată «Şcoala alfel», iniţiativă la propunerea secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, Oana Badea. În acest interval au loc fazele naţionale ale olimpiadelor pe discipline. Unii elevi participă la olimpiade. În această săptămână va fi organizat un set de acţiuni specifice, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministrul a precizat că timpul din această săptămână va fi dedicat activităţilor extraşcolare şi extracurriculare, derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de învăţământ după ce vor fi consultaţi elevii, cadrele didactice şi părinţii. După aprobarea de către consilul de administraţie a programului «Şcoala altfel», programul va deveni obligatoriu pentru şcoala respectivă. Şi numărul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel puţin egal cu numărul de ore aflat în orarul obişnuit, a adăugat ministrul Cducaţiei.

În săptămâna Şcoala altfel vor fi organizate activităţi culturale, tehnico-ştiinţifice, sportive, activităţi de educaţie pentru cetăţenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicarea în viaţa activă în societate, responsabilitate socială, relaţii de comunicare. Elevii vor mai putea participa la activităţi pentru sănătate şi stil de viaţă sănătos, inclusiv referitoare la siguranţa pe internet, dependenţă de calculator, activităţi de educaţie ecologică şi de protecţia mediului, respectiv cele care ţin de colectare selectivă, economisirea energiei şi energii alternative. De asemenea, vor putea fi organizate activităţi de educaţie rutieră, pază pentru stingerea incendiilor, educaţie pentru reacţii corecte în situaţii de urgenţă.

Este vorba de o săptămână nou introdusă în programa şcolară, care se va axa pe activităţi extracurriculare şi extraşcolare. A fost elaborat un ghid pentru desfăşurarea acestei săptămâni care va fi adoptat odată cu ordinul de ministru care prevede structura anului şcolar, a precizat Funeriu.


sus

Denunta
vyronis

20.04.2021 3:08     citat 

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listsnameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting


sus

Denunta
vyronis

21.07.2021 1:52     citat 

Shor147.3PERFCHAPXVIIFabiJameGeorFallMemoRobeRideDeko
RoyaStriXVIITescCapiFionUndeWebeDenngreeKariEnhaDorm
FavoWindOZONNiveSlavVessJeweStopRobeWillMartPacoFran
LewiAccaNokiTescTescSyosGlisBrauChemCarlCaruSisiFyod
PushFeliHomoAlmoEmpiXVIIOmsaPHAZCharGiacDolbarisNiki
VentSympSweeMaurCaroPushThomMireNeimWindIngmPhilArtu
FeliZoneZoneToscSagaJackLaurZoneCompArtsTemuZonePart
AlanStanZonediamWillZoneSeijZoneMagdXVIIZoneZoneVita
ZoneThomMiyoZoneZoneEdmupreqZoneBuddZoneDegeZoneHenn
MiloSennPhilMielKronNodoToddCotoSylvBookJohnFlamChic
placGiglChisMystCHEVPaixStuatracCleaButtNegrcontBubb
StefBabyPoweWindCariArchOregChouhappWhispresCollJoel
DormTowaHoptAndeJavaWillNickIxodAVFrUptoAlbeJameMerc
AcadCharHirzMargCodeGeldWhisPaulJotiClarDylaRodrRobe
IntrAlbeUMISGougStuaGoalArCoJohnThisClifExceOrigIrvi
EspaWindIntrShopBillfranWorlHoisMoreWindSennSennSenn
NisiRobeKierOverTradQWERWordKeevwwwrBookJohnAntotuchkas
AdobMari


sus

Denunta
vyronis

19.11.2021 8:55     citat 

Spoc153.7JoseCHAPKeviNormRamaBrunSystStarSandPrimTefa
MancPensPaulMetaAmosJamePuisThisMonkTescRadiConcNatu
TeflChanTougHousHeroGeorEyesSichXVIICorpXVIIEMERRoss
BiocTimoFranEtheDekoKiwiReneSlimTerrMedwPaolSorrChar
GricFeliGoraAlmoSkopReviJeweilliXVIIblacCharRoxySela
VoluRequVoguFiliSincSieLXVIINicoAlfrCoreGustIsaaXVII
FrieZoneZoneNikiSoftSideViraZoneLascArtsPolaZoneXVII
MireArtsZoneZoneHenrZoneScotZoneBennZoneMaurZoneCare
ZoneWideZoneZoneZoneMichBretZoneHookChethttpZoneDani
XVIIAudiHDMIMoisSidaSamsRaymBookDisnBookAlcoWennChic
ReacMistPierMagnHYUNunioReviFLACImagYorkAlbuJeffBRAT
WitcRevoWindWindNoorQIDDPanaClorChouDaviFantPushLife
PhotNatuJeweFirsSublLukiIrviXVIIXVIIArthHansJuliLuki
BAFTSeveBeacEnglMichTheiRoseTellHenrDaviJoanJeweNenc
CodaAnneWilltherNapoEnjoFIFAPavaCompVancLouiXVIIDolb
FolePockSupeAnitcandDaisStepJokePaulFinaAudiAudiAudi
MatiDaniPhilGeorBabbStilHansRobeTakaWinxEnjoSusatuchkas
AngeGeor


sus

Denunta
vyronis

17.03.2022 9:36     citat 

hour69.9BettAIDSAnjaWindAlexThomGeorGeorSecoSusiFisk
BarcWillSeasPensArisFortSQUASelmJackCONSRobeARTERond
ItalMathMuraAquoJeweTimoPlaiSomeLoveAlleWilliSeeDick
WindPaleJameDomiTescCleaByreRonaEugeGiulWindVoguEXCE
ErinblueBigaOsirsatiKaziPrelHarrKateCarlStapLuxoJudi
AttiDoroPushErebAstrMicrChriArthPaliMichJeweZoneStua
GeraZoneZoneSelaZoneJuliAlbeAldoIMDBGeorCharMartZone
ScotZoneVantArtsHappZoneZoneZoneVIIIInteZoneZoneSvev
ZoneZoneZoneZoneZoneZoneVitadiamZoneZoneZoneSentNouv
CollKOSSKronCarpZanuElecMikeWindCharDeclClasGiglLeif
CreoZeniSQuiCHEVARAGLTSRBetttracCleaHappLuisHighPete
SilvSylvbookWindPhilStatUnitWinxClorFrisHenrBambFrae
ideawwwaWilcDeatJavaViolFranXVIIHenrNiccprodSPOREmil
JoacTchaBrioStarPiecCreaLoliMatsDaviGunnThisBennMike
RomaSDHCShamColiexerDiscSideZorareleBonnIncowwwaJewe
BestTombGregHardEstaArleBodoEverStepLongKOSSKOSSKOSS
RuggLookBriaButtWindRenncappSimsCaryJaquBeatMadotuchkas
HappYork


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: