Copii Vlad Cristian: 12 ani, 9 luni Paul: 9 ani, 8 luni
09.08.2010 9:43lapte "supliment"
ce urasc cuvantul asta, supliment
deci: alaptam..... cand insa e cazul sa suplimentam mesele cu alt lapte decat matern, dat fiind faptul ca nu stim cat suge puiul?
(am uitat sa adaug ca vbm de copii mai mari de un an...)
Nu stiu cat de pertinent e raspunsul meu avand in vedere ca Ayan n-a primit decat cativa ml de lapte matern, deci nu pot vorbi din proprie experienta. Dar eu zic ca niciodata, atat timp cat suge si e satul. Copilul dupa un an iti poate spune clar cand e satul sau nu. Da-i cat vrea si atat. Caci si formula ar bea tot cat vrea.
Chiar si dupa un an, de ce sa-i dai ceva adaptat din lapte de vaca sau soia, cand sanul tau este nu numai hrana ci si alinare? Zic si eu...
10.08.2010 12:54
---------- citat: D3lia
Chiar si dupa un an, de ce sa-i dai ceva adaptat din lapte de vaca sau soia, cand sanul tau este nu numai hrana ci si alinare? ----------
asa cred si eu, dar nu vreau sa gresesc, gandind astfel, de asta v-am cerut sfatul
mersi D3lia
Copii Andrei Darie: 15 ani, 6 luni alaptat, purtat, rasfatat
10.08.2010 7:40
Laptele matern se adapteaza nevoilor copiilor, indiferent de varsta. La jumatatea primului an se diversifica, dar se merge in paralel cu alaptarea. Un copil alaptat nu are nevoie de alt lapte. Iti dai seama daca nu ii ajunge, daca ai ajuns sa alaptezi pana la varsta de 1 an atunci ii ajunge .........laptele nu dispare brusc!
oricum deja ii dai lapte de vaca de mult pentru ca banuiesc ca mananca iaurt si branza, nu? singura diferenta e ca in forma asta nu mai are lactoza (ma refer la branzeturile fermentate)
deci lasa copilul la tzatza in continuare cat are chef, da-i sa manance in continuare ce mananca acum si gata ---------- citat: dat fiind faptul ca nu stim cat suge puiul? ----------
pai si daca ai sti precis ce cantitate de lapte suge cu ce te-ar ajuta?
10.08.2010 8:37
vanilla, la branza si iaurt nu m-am gandit , stupid me! Si in orice caz nu vorbeam de a-i da acum mai mult lapte ci pe viitor.
Deci daca alaptez ma cam doare-n cot de asta? Super!
rox, in principiu vroiam sa-mi zica cineva :
---------- citat: daca ai ajuns sa alaptezi pana la varsta de 1 an atunci ii ajunge .........laptele nu dispare brusc! ----------