adelad

Copii alexandra: 14 ani, 8 luni
|
05.02.2008 11:59 |
|
| |
|
multumesc tuturor pt sfaturi.
de 1 luna si jumatate se trezeste de 3 ori pe noapte sa manace, e clar ca nu ii este suficient ce mananca peste zi si tot de atunci a inceput sa pape la san. inainte nu vroia decat o masa la san, ii placea mai mult biberonul. cu suplimentarea mesei e mai greu, pt k ea nu papa mai mult de 60 si pace. doar masa de cereale e 130. eu ii fac mai mult de fiecare data, dar degeaba. si nu a tinut nici cu marirea intervalului dintre mese (4 ore). asta e! nu o mai fortez cu mancarea, daca ea vrea sa manace numa' putin, asta e! cred, ca m-am resemnat...
|
sus |
 |
|
roxanamirela

Locatie: BucurestiCopii Andrei Darie: 15 ani, 6 luni alaptat, purtat, rasfatat
|
11.02.2008 12:20 |
|
| |
|
---------- croanta a scris: poate nu este asa gras incat sa-i tina de sat... nu stiu care pe forum zicea ca ea dadea ceai la copil si copilul manca f putin lapte si de cand a inceput sa nu-i mai dea ceai asa mult copilul papa lapte mult.. Poate laptele tau este slab ea manaca se umple stomacelul si efectul e ca la ceai...Si la curele de slabire astia zic sa bei apa sau lichide mai intai de masa pt ca atunci nu vei manca mult .. Tu poti sa faci o incercare.. mulge si lasa in borcanel transparent ca sa poti vedea sa se aleaga... o sa fie trei straturi.. primul strat de sus va fi grasimea apoi un strat de zer si unul de apa.. cu cat stratul de apa e mai mult cu atat laptele tau este mai slab... fa o incercare.. ----------
Studiile OMS arata ca nu exista lapte slab sau gras de mama.
De aceea se recomanda san la cerere, laptele de mama fiind digerat mai repede, iar timpul intre mese fiind mai scurt.Laptele praf se digera mult mai greu, iar intervalul intre mese este mai mare.
Primul lapte care vine din san este mai apos, subtire si tine de sete, apoi urmeaza laptele hranitor, mai gros, mai gras.
Sunt mame al caror lapte este tot timpul apos iar copii s-au dezvoltat excelent.
rox
|
sus |
 |
|
Teodora29

|
11.02.2008 12:40 |
|
| |
|
---------- citat: Trezitul in timpul noptiii dupa varsta de 3 luni este un indiciu de management al mancarii pe timpul zilei gresit... ----------
poti argumenta? ce te rface sa crezi asta?
somnul nu depinde exclusiv de cantitatea de mincare, ci de o multitudine de factori
---------- citat: Nu te resemna .. nu ea trebuie sa faca ce vrea din tine....
Daca ea a inceput sa faca fite de cand papa san tu nu ti-ai pus un semn de intrebare? ----------
uite, exprimarea asta nu o inteleg deloc
e vorba de un bebelus, care are nevoi, si nu capricii, si nu "fite"
iar despre povestile acestea in legatura cu "calitatea laptelui" ti-a raspuns Roxana destl de bine, ca sa nu mai insist si eu
dar inca ma socheaza faptul ca o multime de mame traiesc cu aceasta falsa impresie, ca un copil care cere des de mincare e un copil rau hranit, ca laptele mamei e slab samd
|
sus |
 |
|
adelad

Copii alexandra: 14 ani, 8 luni
|
16.02.2008 10:24 |
|
| |
|
fetelor, am fost la dr si in ultima luna am luat : 200gr! asa e la noi, o luna fbine, o luna fputin. dar in ansamblu e bine. dr zicea ca e un copil care valorifica f bine ceea ce mananca. asa k m-am linistit.
|
sus |
 |
|