Cora

|
17.01.2003 5:50 |
|
| |
|
Madeleine nu vreau sa-ti "tai elanul" dar eu zic sa nu-ti faci "iluzii" cu olita. Atita timp cit fata va avea si diapers, olita si facutul la ea regulat va veni undeva dupa 18 luni, deobicei chiar dupa 2 ani si 1/2.
Eu am incercat in jur de 10 luni, m-am bucurat ca si tine vreo 2-3 zile, dar degeaba. Chiar daca am mai avut tentative, singura care a reusit a fost cea dupa 2 ani si 7 luni.
Nepoata-mea, pusa la oala de la 7 luni, cu felicitari si satisfactii vreo saptamina, nu face la olita in mod regulat nici acum la 2 ani si 1 luna.
Poate fata ta sa fie o exceptie, dar ...ma indoiesc.
|
sus |
 |
|
muztu

|
17.01.2003 9:33 |
|
| |
|
<font color=NN55FF>
Draga Madeline, am sa iti copiez ce raspuns am dat eu acum cateva luni, la o mamica care punea cam aceiasi intrebare ca tine.</font>
<font color=DD22BB>"Prima olita i-a cumparat-o taticul meu, fetitei mele, pe la sase luni, era o olita cu spatar, meseriasa , dar mandra nu vroia sa stea pe ea sub nici o forma. Vazand ca nu ne intelegem, i-am cumparat cea mai ieftina olita, clasica, pe care mandra mea a acceptat-o. La sase luni jumate am pus-o pe ea si surpriza...fata mea a facut caca in ea. Credeti ca a existat in momentul ala o mama mai mandra ca mine? Am dat telefoane la toti cunoscutii si ma laudam. Dar, bineinteles ca a doua zi nu a mai facut, nici a treia zi, iar dupa alte cateva incercari nici nu vroia sa mai stea pe oala. Asa ca ma pus-o sa stea imbracata pe ea, sa se joace cu olita, sa faca ce vrea ea.
Pe la un an si doua luni am reluat procesul si avea program cinci minute sa stea pe oala de trei ori pe zi. Avea zile cand mai nimeream si un pipi la oala, aveam zile cand nu faceam nimic. Si asa am tinut-o pana la un an si opt luni, dupa care am zis ca e timpul sa renuntam la pampersi. Si asa am facut. La inceput scapa pisu pe ea destul de des, dar cu timpul a invatat care e miscarea si cerea singura olita. Doar caca nu vroia sa faac, facea in pampers cand o culcam la amiaza, era ca un ceas.
De la doi ani pot sa numar pe degetele de la o mana de cate ori a facut pipi pe ea, iar de vreo cinci luni nu am mai avut nici un fel de accident, nici macar la gradinita.
Dar recunosc ca noaptea ii pun pampers si asta din comoditate ca mi-e greu sa ma trezesc sa o duc la baie, etc. Dar nu imi fac probleme, o sa vina si vremea sa lasam pampersii noaptea.
Oricum, important e sa o pui pe oala cand ea ea pregatita si sa nu te astepti la rezultate imediat. Intai ofera-i oala ca o jucarie si dupa aceea incercati sa faceti ceva in ea. Dar asta cred ca e bine sa o faceti dupa un an.
Bafta multa!"</font>
|
sus |
 |
|
mumulina

Locatie: PloiestiCopii Alexandra-Ioana: 24 ani, 3 luni Teodora-Paula: 19 ani, 10 luni
|
17.01.2003 9:53 |
|
| |
|
eu cred ca e mult prea devreme. in primul rand, trebuie sa stea foarte bine in fundulet. apoi, controlul eliminarii materiilor fecale nu apare decat dupa 12 luni. la varsta pe care o are bb acum el nu participa voluntar, constient la acest act, asa cum se intampla cu adultii si cu copiii mai mari. marele castig este acela de a spune (intr-un fel sau altul) ca face kk sau pipi si atunci sa-l pui la olita, dar acest lucru se va realiza odata cu controlul sfincterelor.
da' de ce atata graba?
|
sus |
 |
|