roxanamirela, prietena mea cea mai buna este turcoaica reteta o am de la ea. Acum, trebuie sa probezi sa vezi daca seamana cu ce ai mancat tu. Imi pare rau ca nu am cantitati exacte. Reteta o fac de ani de zile si merge ochiometric
Aluatul:
- faina
- apa
- un ou
- sare
Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa sa se odihneasca putin (30-40min). Aluatul trebuie sa fie de consintenta celui pentru paine.
Umplutura:
- carne de oaie (vita sau amestec oaie-vita)
- ceapa
- sare
- piper
Carnea se caleste in putin ulei, originalul spune ca ceapa nu se caleste se pune cruda. Eu insa calesc putin si ceapa cu carnea. Se lasa pe foc pana ce carnea este aporoape facuta. Din cand in cand adaugi cate putina apa sa nu se arda.
Din coca se iau bucati care se intind astfel incat foaia sa iasa subtirica, se pune cata compozitie vrei pe jumatate din coca intinsa, apoi vii cu partea libera peste compozitie si se uneste la capete ( ca la branzoaice).
Se prajesc in ulei incins la foc potrivit.
Incerc sa pun o imagine.
Poza e de pe net, dar arata la fel cum le fac eu.
Diferenta e ca eu nu prajesc inainte carnea, nici ceapa, ci le pun exact asa cum am scris acolo, cu piper, sare, iaurt si menta. Aluatul iese si mai bun fara ou, se poate praji un timp mai indelungat fara sa se arda, dar e mai greu de adunat cind il framinti.
Uite un suberec perfect pozat la Efendi, o cafenea cu specific tataresc din Neptun (alaturi de-o cafea turceasca )