|
|
autor |
zile fertile.....zile nefertile  |
adelapatricia

|
10.08.2007 11:22 zile fertile.....zile nefertile |
|
| |
|
salut fetele. uite vreau sa va intreb ceva mai delicat dar care cred ca pe toata lumea intereseaza, si anume ....chestia cu zilele astea fertile respectiv nefertile cum e?cate zile dupa cm sunt nefertile?cine stie cu siguranta rog sa ne spuna, k eu am cautat pe net si nu prea m/am lamurit.inainte de a nu imi bateam capul degeaba pe subiectul asta, dar acum trebuie obligatoriu daca nu vreau sa am si o daria mica asa repede , si mai ales acum cand nu mai alaptez. voi cum va protejati? eu am inteles k 2/3 zile dupa si inainte de cm se poate sa....stiti voi .it is true or not ? 
|
sus |
 |
|
|
Carmella

|
10.08.2007 11:32 |
|
| |
|
Teoria zice ca daca ai ciclu regulat de 28 de zile, ziua fertila este a cind iti trece ca aia nu e relevant. Ca sa fii mai sigura trebuie sa eviti contactul si ziua a-a
Asta e teoria, practic e mai bine sa folosesti si alte metode 
|
sus |
 |
|
Cora

|
10.08.2007 4:18 |
|
| |
|
vezi daca nu te ajuta articolul de pe prima pagina a la un ciclu de 26 de zile, dar si la unul de 32. 
|
sus |
 |
|
ramy

|
20.03.2008 10:47 |
|
| |
|
Buna poate ca ma repet...dar vreau sa intreb ca am citit in toate pärtile..am citeva intrebari..
Cum pot sa-mi dau seama sau sa fiu sigura cind are loc ovulatia???Cum pot urmari??Ce semne sunt??Cit e de sigur?
|
sus |
 |
|
gogolea

|
20.03.2008 2:56 |
|
| |
|
Ramy, daca citesti articolul indicat mai sus, vei afla multe dintre raspunsuri; o alta modalitate relativ sigura ar fi sa folosesti testele de ovulatie; acum depinde ce urmaresti; daca te feresti de o sarcina, nu e nimic sigur , mai bine te protejezi;
daca iti doresti o sarcina, indicat e sa nu mai calculezi nimic, ci doar sa prestezi din doua in doua zile.. fiindca sansele cresc 
|
sus |
 |
|
|
carole

|
20.03.2008 6:54 |
|
| |
|
---------- ramy a repet...dar vreau sa intreb ca am citit in toate pärtile..am citeva intrebari..
Cum pot sa-mi dau seama sau sa fiu sigura cind are loc ovulatia???Cum pot urmari??Ce semne sunt??Cit e de sigur? ----------
Eu am un libido de ma trezeste "pofta" din somn.
Chiar daca stii sigur cand are loc ovulatia sa stii ca spermatozoizii au si ei o perioada de viata de cateva zile uneori, si chiar un act neprotejat cu 2-3 zile inainte de ovulatia propriu-zisa se poate continua cu o sarcina
de ce nu vrei sa mai iei anticonceptionale? E complicata metoda calendarului si foarte nesigura. si pana la urma suntem oameni si facem sex de placere si cand avem dorinta, nu a
|
sus |
 |
|
natalya_2014

|
20.03.2008 7:29 |
|
| |
|
---------- citat: ramy a
Buna poate ca ma repet...dar vreau sa intreb ca am citit in toate pärtile..am citeva intrebari..
Cum pot sa-mi dau seama sau sa fiu sigura cind are loc ovulatia???Cum pot urmari??Ce semne sunt??Cit e de sigur? ----------
atunci cand apare ovulatia apare si o scurgere mai gelatinoasa si creste temperatura bazala
|
sus |
 |
|
ramy

|
21.03.2008 10:59 |
|
| |
|
Multumesc pt raspunsuri...nu vreau sa ramin insarcinata ci vreau sa aflu cam cind are loc ovulatia ...sa ma pot pazi..
Nu am luat niciodata anticonceptionale.....Pe data de 1 april am termen la gÃnecolog si vreau sa discutam o metoda care sa o folosesc sa fie sigura...M-am gindit la Diafragma...si alternativ inca o metoda...(prezervativ sau ejacularea in exterior)..
Desi nu sunt sigura astept sa vad ce-mi recomanda ginecologul...
Am scris la alt subiect...de ce ma preocupa subiectul asta:
Pe data de 11 martie am avut prima zi de ciclu ..pe data de 16 martie am avut un contact si nu a tem sa nu fi patruns ceva fara sa ne dam seama...
si am calculat in toate felurile sa vad cind ar fi ovulatia daca in acea data pe 16 martie as fi avut sanse sa ramin insarcinata...
Eu am ciclu regulat in a ciclu...Dar nu stiu cum e cu ovulatia ca multe femei sunt fertile la citeva zile dupa ciclu...etc .. de exemplu am mai calculat zilele fertile cu o formula :
x=10+n-28 si y=17+N-28 unde x este prima zi a zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile al ciclului cel mai lung ..
Orice parere mi-ar fi de folos..va multumesc din suflet..
|
sus |
 |
|
ramy

|
21.03.2008 11:08 |
|
| |
|
Cum am calculat eu dupa formul cam a pina a
Dupa calculatorul de pe seit as avea ovulatia abia sfirsitul asta de saptamina...adica incepind cam de azi ...protectie.Bine ca si pina acum m-am protejat numai in data de 16 ...am facut fara prezervativ...(si o iau razna cite un pic cind ma gindesc )
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
vyronis

|