in una din etapele de mai sus, dar fara legatura cu ele, din alt motiv
6%
[ 2 ]
voturi totale : 32
autor
ghetute - cand, unde, de ce?
dodosasha
Copii S P
07.04.2006 1:37
daca nu ma insel subiectul este despre GHETUTE. acum ce inteleg eu prin ghetute? ghetutele sunt incaltari din piele, captusite cu piele sau necaptusite si cu talpa, model plin de toamna iarna sau putin decupate, gen sandalute. se mai apropie de ideea de ghetute si adidasii, tenisii. restul sunt botosei (adica tot ce este din material textil are talpa tot din material textil; sunt si botosei din piele, intoarsa sau nu, si talpa este din acelasi material ca fata).
eu botosei i-am pus cand avea cam 5-6 luni si il imbracam cu pantaloni de jeans sau catifea raiata si nu era cald. peste vara a atunci il incaltam DOAR cand il puneam pe jos. am avut o pereche de ghetute din piele, captusita cu piele, cu talpa flexibila, nr 19.
si noi in vara am stat desculti. cum a sa se obisnuiasca cu ei. nu avem probleme acum cu incaltatul si nici cu pastratul lor in picioare. la 1 an si 1 sapt Trompetzic poarta nr 21
noi i-am luat prin decembrie, la inceput ,ghetute.
el merge sustinut prin casa de foarte mult timp, dar foarte inversunat de pe la craciun.
a casa (caci mi am propus sa l invat sa mearga incaltat in ideea de a nu stiu de ce exact, la sandalute 20.
cel mai indicat e sa le probati pe piciorul copilului,sa faca cativa pasi cu ele.
Codrin a pantofiori in picioare, ce-i drept nu i-am dat de la inceput, i-am luat o pereche si zic eu ca se sprijina mult mai bine pe picioare incaltat decat descaltat. in plus aluneca in ciorapi fiind, pe gresie si parchet.
la 11 luni jumatate porat marimea 20.
Inca un lucru care ma framanta pe mine si care e legat de incaltari: am citi recent intr-un nr. mai vechi din revista Mami ca nue necesar ca pantofii sa aiba talonete pt. toti copiii pana in 4 ani au tesut gras pe talpa si nu ajuta la formarea scobiturii piciorului. o alta idee e ca platfusul se mosteneste deci daca copilul nu poarta incaltaminte cu taloneta nu inseamna ca o sa aiba platfus. voi ce-ati auzit sau stiti in sensul asta?