Am si eu o intrebare....am auzit ca usturoiul e foarte indicat in cazul in care copilul are viermisori si nu numai....chiar e denumit "antibiotic natural"
La ce varsta le-ati dat copiilor vostri?
Cum se da? Crud sau preparat?
E bun, nu e....dati-mi idei..
Va spun pentru ca eu sunt o mare amatoare de ceapa si usturoi desi nu-mi fac prea bine....dar vad ca Alexei ii place si nu stiu daca si cat sa-i dau.....
de aici citez doar atit, in privinta Usturoiului (Garlic):
Garlic (Allium sativa) Uses/benefits? Antiviral, antibacterial, anti-fungal, parasiticide; promotes circulation, excellent for use during upper respiratory infections, boosts immunity, protects cardiovascular system, reduces cholesterol and may relieve depression.
Healthy Sources? Fresh garlic cloves, garlic tea, garlic syrup, garlic supplements available in health-food stores.
How much? Fresh garlic: 1/2 to 3 cloves daily. Garlic tea: 1 cup daily; up to 4 cups daily during colds. Garlic syrup: 1 to 2 teaspoons daily. Garlic supplements: as directed on package.
Caution? Excessive consumption of garlic can lead to headache, stomach upset, and irritability and may be associated with a un articol de acest gen.
se spune ca ajuta la viermi.......dupa cum ai auzit si tu...
eu una facut regulat clisme cu usturoi cind eram mica(trebuie sa fi avut vreo 4-5 ani).
cum se face compozitia exact nu pot sa-ti spun dar cam in mare....lapte cu muuuuuuuuuuuult usturoi pisat bine......
nici ca a
poate ii prinsesera de gust viermisorii
---------- daniluca a usturoi vreodata? ----------
Lui Alex nu-i place usturoiul, daca pun in unele mincaruri trebuie sa fiu foarte atenta sa nu fie peste "limita" lui de acceptare.
si ceai in nici un caz.
Mie imi place uneori usturoiul, dar pt. ca-mi este foarte rau dupa el, prefer sa-l evit pe cit posibil.
Da, vreau si eu sa stiu de cand pot incepe sa pun in mancarea copilului usturoi?
Pana acum gatesc un pic separat, adica prepar mancarea mai fara condimente si cu putina sare, apoi o separ in olicica pentru Lexi si ce ramane pentru noi adaug condimentele (usturoi, oregano, ghimber etc).
Cam cand as putea incepe sa ii dau si ei?