vlada1

|
18.06.2005 2:10 va merge? va vorbi la timp? |
|
| |
|
Copilul meu este prematur (28 saptamiini) . Acum are 8 luni . Nu are inca dinti , nu se poate tiri , nu sta pe fund de sine statator . Dar pe parcursul acestor luni am observat o creshtere calitativa : ride in hohote, este mai mult timp bine dispus , doarme bine toata noaptea , apuca jucariile pe care le agita , se rostogoleshte , pasheshte pe podea sustinut doar de miini , gingureshte timp indelungat , se bucura cind e luat in brate sau scaldat . Oricum am temeri in ceea ce priveshte dezvoltarea lui psihomotorie . Am urmat un tratament de recuperare la 6 luni -masaj special pe care-l vom repeta . Cum pot determina anumite defectiuni in comportamentul copilului meu ? si ce ash putea face ca sa previn intirzieri in dezvoltare?
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

Copii revital: 28 ani, 8 luni sharon: 26 ani ofek: 20 ani, 9 luni --: 12 ani, 4 luni
|
18.06.2005 4:39 RASPUNS de LA O MAMA CU EXPERIENTA IN MATERIE de PREMATURI |
|
| |
|
---------- vlada1 a CA AU UN % de SUPRAVIETUIRE MAI REDUS de LA INCUBATOR . NOI AM " PETRECUT " CAM PATRU LUNI CU FATA CEA MARE si TREI LUNI CU CEA MICA . ACUM ELE AU 11.5 si 8 ANI ----DECI AS AVEA DESTULE " POVESTI " SA ITI SPUN . Nu are inca dinti , nu se poate tiri , nu sta pe fund de sine statator . OARE TOTI CEI NASCUTI " NORMAL " FAC ACESTE LUCRURI ?? FETELE MELE AU RECUPERAT TOTUL CAM PINA PE LA VREO 3 ANI . Dar pe parcursul acestor luni am observat o creshtere calitativa : ride in hohote, este mai mult timp bine dispus , doarme bine toata noaptea , apuca jucariile pe care le agita , se rostogoleshte , pasheshte pe podea sustinut doar de miini , gingureshte timp indelungat , se bucura cind e luat in brate sau scaldat .
Oricum am temeri in ceea ce priveshte dezvoltarea lui psihomotorie . DESPRE ACEST DOMENIU DU-TE LA UN DOCTOR ( BUN !!!). CEEA CE EU POT SA ITI SPUN CA MOTORICA FINA =TONUSUL MUSCULAR E MAI REDUSA LA COPII PREMATURI
Am urmat un tratament de recuperare la 6 luni -masaj special pe care-l vom repeta . NOI AM FACUT PINA LA VIRSTA de UN AN
Cum pot determina anumite defectiuni in comportamentul copilului meu ?
si ce ash putea face ca sa previn intirzieri in dezvoltare? ----------
INCA UN LUCRU PE CARE TREBUIE SA IL STII : ASISTENTELE de LA CIRCA NU SE CONFRUNTA ZILNIC CU COPII NASCUTI PREMATURI . ELE II COMPARA PE ACESTI COPII CU CEI NASCUTI " NORMAL "= AU MARELE " TALENT " SA NE BAGE IN SPERIETI PE NOI PARINTII .
INCA UN LUCRU CARE IMI PERMIT SA TI-L RECOMAND : NU IL LASA PE CEL MIC SINGUR PE LUME --E MAI BINE si PENTRU EL DAR si PENTRU TINE =CIND VA APAREA CEL de-AL DOILEA IL VEI VEDEA DINTR-O DATA MARE , BINE DEZVOLTAT PE PRIMUL COPIL
[...]
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

Copii revital: 28 ani, 8 luni sharon: 26 ani ofek: 20 ani, 9 luni --: 12 ani, 4 luni
|
18.06.2005 4:58 |
|
| |
|
---------- ddadriana a imposibil ca un copil nascut prematur sa nu fie intubat . E folosit oxigen in procente destul de mari .
Oxigenul dat ca orice "medicament " poate avea si efecte secundare : daca e prea mult (%) afecteaza vederea si /sau auzul iar daca e prea putin da probleme cu ...capul
|
sus |
 |
|
revital_sharon_ofek

|
18.06.2005 5:07 |
|
| |
|
---------- ddadriana a la saptamina 28 de sarcina copilul poate sa respire si singur, cunosc eu una.
|
sus |
 |
|