· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
vrea sa manace singur???  |
Tsontso

Locatie: ClujCopii Tudor: 15 ani, 4 luni Serban: 12 ani, 10 luni
|
01.02.2008 2:03 vrea sa manace singur??? |
|
| |
|
Avem o mare problema cu piciu: vrea sa manance doar chestii care le poate tine el in mana si cu lingurita doar cereale cu lapte (de-astea ar manca oricat la orice ora; ma rog mai are 4 mese de lapte care nu le refuza: 1 bibi cand sunt la servici si de 3 ori pe zi tsitsi).
Deci ideea este ca NU: carne, legume, fructe care le manca pasate pana acum, ci doar biscuiti, covrigi, paine etc, para sau mar (astea le poate tine in mana), cu banana n-am succes ca nu-i place o ia in mana musca de 2 ori si o face pireu in mana.
Daca ii las farfuria isi baga mana si face mancarea terci da nu baga mana in gura. Lingurita o ia si o baga in gura dar numai dupa ce a
Are 9 luni jumate si 9 kg si ceva catre 9,4 kg (e ok zic eu chiar daca a activ e har domnului, deci consuma foarte mult...
Am incercat sa-i dau bucatele si alte consistente dar se joaca cu ele nu le haleste.
Astept sfaturi pretioase, ce sa fac si ce sa-i dau sa manance????
|
sus |
 |
|
|
emapatrichi

|
01.02.2008 3:00 |
|
| |
|
Eu procedez, si acum, in felul urmator: pun Elizei in fata un castronel de plastic in care ii pun cate un cartof, morcov, mazare, fasole sau ce mai e prin mancare. de la inceput am indemnat-o sa le duca la gurita. Asa s-a joaca cu ele, imi mai da si mie sa mananc. Cred ca secretul e faptul ca-i pun numai 2-3 bucatele, nu un castron plin; dupa ce le mananca, pun altele si-i spun mereu ce am pus, mai iau si eu de-acolo si i le duc in gurita ... Mama i-a nu le-a rontait in manuta?
Puiul meu nu are niciun dinte, dar musca si mesteca.I-am dat o coaja de paine si s-a-a frica sa nu se inece, asa ca i-a portocala si azis ca a apoi le-a inec, voi cum ati procedat?
|
sus |
 |
|
Teodora29

|
16.02.2008 4:36 |
|
| |
|
daca musca si mesteca, ar trebui mai degraba sa il incurajezi, sa ii oferi situatii in care sa poata exersa asta
desigur, sub observatia atenta a inec
piine, fructe, legume gen morcov, toate il ajuta si pentru gingii in perioada in care ii ies dintisorii, plus ca stimuleaza miscarile maxilarului, benefice si pentru capacitatea de pronuntare etc
|
sus |
 |
|
nemora

Locatie: BucurestiCopii KAROLINA: 15 ani, 2 luni MAIA ESZTER: 13 ani, 3 luni am nascut deja!
|
17.02.2008 3:47 |
|
| |
|
Teodora, cu morcov se poate inneca
Sanddy, am gasit la farmacie biscuiti P'tit bebe, sunt ca niste piscoturi, ii dau unul pe zi; sunt de la 7 luni insa
i-am dat si alte feluri de biscuiti si s-a cu o felie de mar (adica nu s-a am zis ca decat sa mor eu de inima rea mai bine nu-i dau)
cred ca pana la ptit bebe coaja de pita e cea mai buna
Tsontso, daca-i pui lui intr-un castron mancare sa se joace si din altul ii dai tu nu vrea?
Karo n-a in brate, a ea juma de castron; daca te vede pe tine ca mananci nu merge? (cu tine la masa)
|
sus |
 |
|
|
mella77

Copii MM: 16 ani am nascut deja!
|
18.02.2008 4:38 |
|
| |
|
al meu de la 1 an si 2 luni a
eu zic sa ii dai mancarea taiata bucatele, daca altfel nu te descurci. asa incat sa le ia cu manuta. 
|
sus |
 |
|
vyronis

|
|
vyronis

|
|
vyronis

|