lauraco

Locatie: IasiCopii Alexandru: 16 ani, 10 luni Ionut: 13 ani, 9 luni
|
11.06.2006 8:29 wheezing recurent |
|
| |
|
Buna!
Problema noastra a, nescazandu-i cu nimic (paracetamol+novocalmin) in interval de o ora, am decis sa mergem la urgente unde ne-au si internat dar, fiind weekend, nu i-au facut nici o analiza decat ca i-au dat antitermice si antibotic . Dupa 3 zile i-a dr. care il ingrijea a pneumonie interstitiala viro-bacteriana .Bun! I-a asta pt o zi doua, dupa care Alexandru a familie de data asta, care m-a urgenta la spital spunandu-mi ca ar putea face spasm bronsic daca nu se iau masuri rapide. Zis si facut. Am ajuns din nou la spital la reanimare, l-au si pus pe tratament cu corticoizi si mucolitice, fara antibiotice de data asta. Dupa 3-4 zile ne-am externat (la cerere) cu diagnosticul de bronho-pneumonie cu un tratament in ambulator. Problema e ca de atunci a vreo 2 ori (para pauza intre raceli)iar respiratia suieratoare nu i-a a anialize si i-a 6 luni . Am intrebat daca e vorba de astm si mi-a ca spera sa il tina departe de asta, dar ca v-a o saptamana sa-i administrez pufurile cu flixotide (2 x 2/zi) si vad ca nu mai respira suierator. ma cam sperie acest tratament deoarece mi-e teama sa nu i dea dependenta, si mai ales pt ca dupa trei zile de cand i l-am inceput vocea i-a pleoapele i s-au umflat usor (intoleranta ).
Daca a mie cateva sfaturi, pareri .
|
sus |
 |
|
MOF

|
15.06.2006 11:08 |
|
| |
|
din fericire copilasul meu nu a ani.......parerea mea este sa duci copilul sa-i faci testele alergologice in primul rand......sa speram ca cel mic al tau nu are asa ceva, dar cauta un pneumolog bun si fa-i toate investigatiile........
|
sus |
 |
|
Giovanella

Locatie: France , da' tot ieseancaCopii Alex: 17 ani, 7 luni Sofia: 8 ani, 11 luni
|
16.06.2006 4:14 |
|
| |
|
Laura, wheezingul recurent este primul semn de afectare pulmonara la copii si precede de multe ori astmul bronsic.Asa se cheama respiratia suieratoare de care ziceai si e semn de ingustare a intr-adevar tine copilul departe de astm. Ai incredere in d-na dr. Rugina ca stie ce face...
si acum ce te ingrijoreaza pe tine.:da ,raguseala poate apare dupa acest tratament. Pleoapele umflate ar putea fi un semn de alergie la produs, eu cred ca ar fi bine sa te duci cu el la d-na dr si sa ii spui. Oricum, urmareste-l atent daca are probleme cu respiratia sau apare vreo eruptie pe piele... daca da te duci de urgenta la spital.
Mai poate face ciupercuta in gura de la tratament, sa te uiti din cand in cand. o poti preveni dandu-i putina apa dupa ce inhaleaza. ( apa, nu lapte sau suc!). si daca totusi apare, tratamentul e usor si rapid. Nu fi asa de speriata de efectele adverse, e mai important sa tratezi wheezingul!
si multa sanatate puiului mic!
|
sus |
 |
|