mamaluieric

Locatie: germaniaCopii Eric: 21 ani, 8 luni Hanna: 18 ani, 3 luni
|
11.12.2002 3:22 |
|
| |
|
iti spun parerea mea de profana:
poate e pubertatea si e putin mai normal sa se accentueze?
sau pur si simplu se concentreaza foarte adanc asupra unui lucru si asa se descarca intre timp ...
o prietena f. buna se scarpina _pe_ nas - pana la sange. tatal ei s-a a tot pe fiica lui. rezultatul a nu a-a ceva. Poate sinteti mai restrictivi sau poate fratele mai mare l-a cel mic se abtine sa spuna, refulind nervos prin ticuri.
Dar poate exista insa o problema de natura nervoasa, care se poate accentua cumplit acum la pubertate, iar daca nu-l ajutati, poate sa se indeparteze de voi si sa devina complet nesociabil si sa creada ca nu-i "inteles".
Sfatul meu este sa te duci la un medic neurolog cu el, sau la un psiholog, nu astepta raspunsuri pe un site. Daca stii ca in famile nu aveti probleme cu stres si restrictii prost intelese, mergi la medic. Are deja 13 ani.
|
sus |
 |
|
vladosmina

Copii vlad: 21 ani, 8 luni
|
12.12.2002 2:48 |
|
| |
|
Imi amintesc de bunicul meu, care imi tot zicea:"Ai tic! Ai tic!"
Bunica se enerva si tipa la el:" Lasa domnule copilul in pace! Cum sa nu aiba tic , daca o stresezi. Daca mai continui mult o sa aiba"tic-tac"."
Terminand cu gluma, adevarul este ca in momentele de mare stres, concentrare si oboseala un ochi mi se zbate. Poate si baietelul tau trece prin aceleasi probleme:stres, oboseala si mare efort de concentrare. Are probleme si pe perioada vacantei? Ia sa-l urmaresti.
Oricum nu e bine sa ii atragi atentia asupra ticurilor, pentru ca sunt involuntare si risti sa il complexezi si poate chiar sa i le accentuezi.
Nu ai precizat ce fel de ticuri sunt, pentru ca daca e vorba de ceva asemanator cazului cu zgariatul nasului e necesar sa intervii.
Gandeste-te apoi ca e la pubertate, ceea ce il face sa se simta stingher si neinteles, chiar daca aparentele dovedesc contrariul.
|
sus |
 |
|
mamaluca

|
16.12.2002 2:32 |
|
| |
|
Va multumesc tuturor pentru sfaturi si interventii.
Concentrarea, stresul, poate ca si noi, parintii cerem prea mult de la el, probabil ca e o combinatie de cauze. In orice caz, eu am observat ca de cateva zile este foarte fericit ca se termina scoala si ca maine pleaca la munte, in cantonament. In eceasta perioada a ticurile lui, este foarte relaxat. M-am tot gandit si am ajuns la concluzia ca il streseaza foarte mult acest program incarcat: vrea sa mearga bine cu scoala dar nu vrea sa neglijeze nici antrenamentele, se straduieste sa fie foarte bun pe amandoua planurile si asta il solicita foarte mult.
O sa il urmaresc in continuare, in perioada vacantei si dupa ce incepe scoala, sa vad cum reactioneaza.
Va multumesc inca o data si va doresc tuturor sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Rodi
|
sus |
 |
|
adiborlea

|
18.02.2003 1:52 |
|
| |
|
Hello,
Baiatul meu are 8 ani si are sindromul tourette (boala ticurilor) . Are de 3 ani ticuri diferite care ii revin cu intensitate mai mare sau mai mica, in functie de emotii. Oricum, boala asta are simptome mult mai largi decat ticurile.
Cine nu a
scuturi capul la fiecare 30 de secunde sau sa clipesti foarte des nu isi
da seama ce simte o mama cand vede asta la copilul ei.
Baiatul meu trece prin lucruri mult mai rele decat am spus si am aflat
foarte multe dupa ce i s-a "sindrom tourette" si am
invatat enorm de multe.
Sub nici o forma sa nu credeti ca eu v-as invinui cu ceva, in sensul ca
nu stiti ce inseamna ticurile motorii diverse!!!!!!!
Nici eu n-am stiut pana acum 6 luni, dar am invatat despre asta si vreau
acum sa le spun tuturor (in special mamelor) ce am aflat, pentru ca medicii nu au, in general, timp si rabdare sa ne povesteasca pe indelete .
Am tradus foarte multe de pe Internet si mi-as dori tare mult sa
trimit lucrarea mea mamelor direct implicate in sindromul tourette si, de ce nu, celor care vor sa afle cat mai multe despre comportamentul uman.
Lucrarea este foarte buna (ma laud acum, dar chiar asa mi s-a cum se poate lucra cu ele in clasa.
Daca doriti, dati-mi adresa dvs. si am sa va trimit gratis brosura mea.
Imi doresc tare mult sa-i ajut pe altii care sunt ca si mine, ca si eu
am plutit prin ceata pana nu am descoperit sindromul tourette pe
Internet. Din pacate medicii nu au rabdare sa ne povesteasca despre
boala copilului nostru, de aceea e bine sa ne "educam" noi pe noi ca sa
ne fie mai bine.
Daca stiti pe cineva din Timisoara cu asemenea probleme, chiar adult
fiind, ar fi extraordinar sa ma puneti in legatura cu el(ea), caci eu
vreau sa organizez un club al mamelor cu copii suferinzi de ticuri.
Cititi si "Formula As" din saptamana 17-24 februarie, unde am scris si
eu, la rubrica "sanatate-raspunsuri".
S-auzim numai de bine,
Adriana
|
sus |
 |
|