bdliana

Locatie: constantaCopii Alexia: 18 ani, 10 luni Natalia: 16 ani, 8 luni
|
02.07.2005 3:21 zgarieturi de pisica |
|
| |
|
Copii vostri au fost vreodata zgariati de pisica? ma refer la una de pe strada, nu una cu stapan, vaccinuri, etc. Noua ni s-a traieste de multa vreme intr-o curte, desi practic nu are stapan. octorita mi-a
|
sus |
 |
|
ddadriana

|
03.07.2005 8:42 |
|
| |
|
vad ca nu ti-a
Eu nu stiu ce e rabia. Vaccinu in general se face inainte de contaminare, si are nevoie de timp si de un organizm sanatos sa formeze anticorpul, daca nu, ramine fara efect. Ce face zgirietura? M-a nu face reactii, e ok.
am cautat,am gasit un link:
http://www.ispt.ro/infectioase/rabia.htm
|
sus |
 |
|
alinatent

Locatie: oradeaCopii Bogdan: 20 ani, 5 luni horia: 18 ani, 1 luna
|
03.07.2005 9:00 |
|
| |
|
Rabia inseamna in termeni populari turbare
Se transmite prin saliva animalelor bolnave, din cite stiu, deci prin muscatura
In caz de muscatura a
|
sus |
 |
|
bdliana

|
03.07.2005 10:24 |
|
| |
|
Multumesc pt. ajutor! Alexia e mult mai bine, maqnuta e in curs de vindecare, iar eu intreb de pisica in fiecare zi . ce sa-i faci, asta e procedura!!! 
|
sus |
 |
|
elly_mami_asistenta

Locatie: sect 3, BucurestiCopii Eliana-Stefania Alexandra - minunea noastra... 18 ani, 7 luni
|
05.07.2005 2:47 |
|
| |
|
Nu se mai practica injectia aceea in burta , de care se temea candva toata lumea.Exista intr-adevar o procedura,prin care trebuie urmarit animalul pt eventuale semne clinice,iar cand este posibil trebuie dus la un medic veterinar pt un examen clinic... . Profilaxia antirabica si antitetanica,se face doar la stricta recomandare a
Medicii de boli infectioase sunt cei care apreciaza gravitatea leziunii si masurile ce trebuie urmate,in functie de gravitatea leziunii,de natura ei si de locul unde a
Sfatul meu pt toti parintii este ca atunci cand copii sunt muscati,zgariati, lezati in vreun fel de un animal, mai ales unul fara stapan, sa dea o fuga la " Centrul Antirabic" ,in incinta Institutului de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals ", (spitalul de boli infectioase Colentina cum era inainte),pt a personal specializat......Nu vreau sa sperii pe nimeni,si ma bucur bdliana ca Alexia este bine,dar pe viitor nu ezita, daca se mai intampla (sper sa nu....)sa dai o fuga la Centru, pt linistea ta...
Salutari tuturor.....
|
sus |
 |
|
bdliana

|
05.07.2005 12:16 |
|
| |
|
Multumesc, ELLY MAMI, am fost la boli infectioase, aici la Constanta, chiar in seara respectiva, dar nu am inteles de ce, atata vrema cat doctorita mi-a asta eram ingrijorata.
|
sus |
 |
|