· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Dezvoltarea, educatia si timpul liber al copiilor >Comportament > cand o sa stie sa-si sufle nasul?
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2
subiect nou  raspunde
autor cand o sa stie sa-si sufle nasul?     
biluna
Locatie: Bucuresti - Romania
Copii
Raluca Ana: 18 ani, 5 luni
am nascut deja!

30.11.2003 8:10     citat 

Si eu am aceeasi problema cu Raluca (1 an si 9 luni): nu sufla nasul, iar pompita a devenit deja instrument de tortura; vecinii cred ca m-ar putea reclama cu intentii bune cand se-aude fata mea "nu, mami, nuuuu pitza (pompita), gaca, gaca (gata) !" plang sau sunt foarte trist.
Asta e, as fii cea mai fericita mama daca-ar sufla nasul in loc sa si-l traga. Folosim totusi Nazomer (ca Sterimar-ul) si betisoarele de copii pe care le alungesc putin si le subtiez, sa pot apuca mai dinauntru ce-i pe-acolo. Cand nu se mai poate, bag pompita, dar e jale, pe bune! Intr-o zi sotul meu m-a facut sadica trist si i-am raspuns sa fie mai atent la ea cum noaptea in somn sforaie si se ineaca cu nenorocitii aia de muci (ca altfel nu pot sa le zic jenat .
Daca aveti vreo solutie de convins copilu' nazdravan sa-si sufle nasul, bagati aici, ca sunt disperata, pe langa ca mi-a racit de 4 ori in ultimele 2 luni jumate.

Biluna


sus

Denunta
SMOKY

01.12.2003 10:25     citat 

..inazule-dupa vre-o 2 ani o sa invete sa sufle nasul...pina atunci "mucescu "ne cheama..desfundat nas copil pina ni se face rau....a mea incearca de vre-o 2 luni..dar e vint de vara...nu stie exact ce trebuie sa faca...nu are putere...

sus

Denunta
dragalasa
Copii
Alexia: 19 ani

12.12.2003 11:11     citat 

no ca imi fac si eu debutul pe forum! trag cu ochiul
asta pentru ca am descoperit un spray nazal grozav - si musai sa it zic- poate iti va fi de folos.
se cheama Olinth (mi se pare ca i se face reclama si la televizor) si are avantajul ca se aplica tare usor.
adica se pulverizeaza direct in nasuc si, folosindu-l si eu) am descoperit ca nici nu iti da gustul ala nasol caracteristic altor picaturi. si este foarte eficient.
acuma fetita mea - Alexia - are doi ani si jumatate, asa ca nu stiu in ce masura este potrivit pentru copilasi mai mici. cred ca cel mai bine e sa verificati cu un telefon la mediul de familie.
in ce priveste suflatul nasului - Alexia a invatat pe la doi ani tot sub ...'amenintarea' cu pompita! si cu siguranta a fost util faptul ca taticul i-a demonstrat in cele mai distractive modalitati cum se procedeaza rad . de folos mai este, cred, sa vada si alti copii suflandu-si nasucul (ea a servit ca model de inspiratie pentru puiuti mai mici).
spor la treaba si imi pare bine de cunostina!
un zambet,
dragalasa


sus

Denunta
ina_nz
Locatie: auckland, new zealand
Copii
Adrian: 16 ani, 10 luni
Maya: 10 ani, 10 luni

13.12.2003 4:16     citat 

Bine ai venit printre noi si la cat mai multe sfaturi!!
Intre timp am devenit shi eu experta in cules mucii, tre sa ma duc sa-mi dau examenul curand rad foarte fericit
Para, betzigashe.......nici un muk nu-mi scapa rad


sus

Denunta
Renata
Copii
ENYA ANNE MARIE: 17 ani, 7 luni

13.12.2003 11:41     citat 

Eu in fiecare zi ii pun in nasuc ser fizilologic , ea dupa aceea incearca sa sufle nasucul ..nu o face ca la carte dar mimeaza ..si oricum e bine ...ca ies mucisorii usor , usor ... adora operatiunea " curatatul nasucului " , o distreaza ... foarte fericit . Asta o facem impreuna de pe la 10 luni ...pana la 10 luni o faceam singura , ea nu coopera .

Sarbatori fericite !


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 1 luna
Hanna: 15 ani, 8 luni

14.12.2003 8:52     citat 

Olynth e bun, numai ca nu se recomanda folosirea lui, intre 1-1,5 ani, mai mult de 3 ori pe zi si maxim 3-4 zile in 2 saptamani.

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: