· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Noi, femeile > inapoi la munca
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor inapoi la munca     
fluturas

10.11.2002 2:49   inapoi la munca  citat 

fata mea are o luna acum si trebuie sa ma intorc la munca... lucrez full time si fac naveta. a fost destul de greu sa fac naveta inainte de a fii insarcinata dar acum cred ca imi va fi si mai greu.
plec de la 6:30 am si mai intorc la 7:00 pm.
nu stiu ce o sa ma fac mai ales ca vreau totusi sa continui sa alaptez.. sunt moarta de oboseala acum, si nu stiu ce o sa ma fac cand trebuie sa ma intorc la servici!!!!

este cineva care lucreaza full time si alapteaza in acelasi timp?
ah, am uitat sa spun ca la compania unde lucrez imi da posibilitatea de a folosi o ponpita de muls.. dar ace sa fac noaptea..
fetita mea se trezeste cam de 3 ori pe noapte si dureaza aproape o ora ca sa termine de mancat si sa adoarma..
am nevoie de sfat. credeti ca as rezista?


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 7 luni
Hanna: 16 ani, 3 luni

10.11.2002 9:40     citat 

nu poate fi usor, dar eu as incerca.

sus

Denunta
Cora

10.11.2002 10:26     citat 

Merita sa incerci de dragul fetitei tale sa continui cu alaptarea. Daca nu faci fata, incepi si inlocuiesti o parte din mese cu lapte formula (dupa ce te consulti si cu pediatrul). Pentru noapte ar fi bine sa lasi lapte muls si eventual tatal sa-i dea o data fetitei sau altcineva care va sta probabil cu ea.

sus

Denunta
SMOKY

10.11.2002 11:26     citat 

...si eu lucrez de cind fata a facut 4 luni...daca ai lapte..mulge-te...se gasesc pungi de pastrare a laptelui..te mulgi pui laptele in pungi il sigilezi..se poate pastra in congelator pina la 6 luni... pui data pe punga si le folosesti in ordine....asta daca ai lapte mult si te poti mulge..eu nu prea am avut lapte..cind am inceput serviciu pt o luna i-am dat sa pape seara cind veneam de la munca(6) si noaptea cind se mai scula la papa..apoi s-a intarcat singura...si am trecut-o pe praf...fimea are 11 luni aproape si abia a inceput de vre-o luna si ceva sa nu se mai scoale noaptea..decit ocazional...daca poti sa stringi lapte si alcineva poate sa-i dea sa pape..asa ca daca ai optiunea sa te mulgi la servici fa-o....eu nu am avut-o dar nici lapte nu am avut..o sa rezisti..mi-a fost putin cam greu la inceput dar acum sint ok...(sefa la schimbul de noapte..glumesc)
...si eu fac pe drum o ora...ma scol la 5.30 la 6 plec din casa..la 7 incep munca..asa-s distantele in sua..esti norocos daca gasesti de munca linga casa..si ma intorc seara la 5.30...deci ..aproape ca tine...important e sa ai cu cine sa lasi bb acasa..a mea sta cu buni...ca de papa ..papa orice...bafta:o


sus

Denunta
SMOKY

10.11.2002 11:31     citat 

...munca cu copilul e mai stresanta decit la servici..o sa fi ok..eu m-am relaxat la munca..chiar cind sint zile grele tot esti mai bine decit cind stai cu copilul acasa..asa ca eu cred ca o sa fi ok....stiu ce spui cu trezitul in mijlocul noptii..fata mea nu a dormit mult niciodata..doar motzaia...acum marisoara doarme mai bine..dar am facut la nopti albe de ni s-a urit..sotul mergea la servici dupa 2-3 ore de somn..dupa 1 ora de somn...chiar si cind nu am mai alaptat-o erau seri cind se trezea cind noi ne culcam..si tot asa..o sa fi ok...

sus

Denunta
madeline
Copii
madeline

11.11.2002 4:46     citat 

Eu am reinceput servicul cand fetita mea avea 6 saptamani. Am folosit pompita dar din pacat nu am avut atat de mult lapte cat sa-l stochez in congelator ci doar de pe o zi pe alta. Adica tot ce mulgeam la servici era lapticul de a doua zi cand eu eram plecata(dimineata manca o masa lapte de mama si urmatoarea era formula). Alaptam dupa ce ajungeam acasa si pe la 11noaptea iar masa de la ora 1noaptea era formula(pe care i-o dadea bunica)Mai alaptam la 4 si atat. Asta a mers dar nu mult ca laptele a scazut cantitativ - am incetat alaptatul cand fetita a avut 3 luni. Imi pare rau ca nu am putut alapta mai mult- eu am observat atunci ca dupa masa cu formula era mult mai linistita decat dupa piept si cand m-am oprit din alaptat nu i-a dus deloc dorul. La mine au fost ceva probleme (mama mea care era in vizita,a facut un anxiety atac si a necesitat spitalizarea ceea ce ne-a crea mari emotii si o puternica lovitura financiara- era fara asigurare)asa ca eram foarte agitata,obosita,plansa...
Eu zic sa incerci sa o alaptezi cat poti de mult- o sa simti tu cand e momentul sa te opresti si poti sa incerci sa completezi cu formula.Mult noroc si gandestete ca nu esti singura in situatia asta(halal incurajare..trag cu ochiul)


sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: