· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate > strabism dupa febra?
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor strabism dupa febra?     
daniluca
Locatie: prin State

24.01.2003 11:06   strabism dupa febra?  citat 

Dragelor, am o problema cu Alexa...in decembrie mi-a facut 2 zile febra mare...la o saptamana dupa am constatat ca ii fuge tare rau un ochisor...practic se duce in sus...
Pentru ca atuncic and am nascut-o ii fugeau tare ochisorii (ziceam noi) am dus-o la un pediatru specialist in oftalmologie...i-a facut fundul de ochi, control...etc. si nimic.
Au zis ca e ok fetita si se corecteaza eventualele scapari pe masura ce muschii de maturizeaza (ma refer la cei de la ochi).
Acum toate bune si frumoase...nimic deosebit cu ochisorii ei pana acum ceva timp...
Asta-i lucrul pe care-l urasc cel mai tare...pentru ca are ochi frumosi si e si domnisoara...de...tre' sa maritam fata nu?
Serios acum...cine a avut probleme si le-a rezolvat sau nu....?
Am sa merg la doctor din nou dar nu mi-ar strica si sfaturile voastre...please!


sus

Denunta
SMOKY

24.01.2003 11:01     citat 

...nu ma pricep dar da..du-te la doctor...nu stiu daca febra produce asa ceva..cu toate ca nu m-ar mira....dar nu stiu...cel mai bine vezi un doctor...bafta....

sus

Denunta
Cora

25.01.2003 12:01     citat 

Daniluca, daca Alexa nu si-a porectat pseudostrabismul (vezi ca gasesti un articol pus de mine pe site despre asta) pina la 6 luni si mai ales pina la 1 an, atunci trebuie sa te impaci cu ideea ca are strabism. Din pacate, un copil nu colaboreaza cu medicul la un control pina dupa 2 ani si 1/2, deci nu i se poate verifica exact daca vede bine sau doar unii muschi sint mai scurti (aceasta se rezolva doar prin operatie). Chiar daca fundul de ochi este perfect, nu inseamna ca problema nu exista.
Deocamdata in afara de a consulta si oftalmologul sa vezi de reuseste ceva nu poti face. Insa, dupa 2 ani si 1/2 mergi la control amanuntit.

Noroc insa ca la ce aparatura au astia de aici, o sa fie totul OK si diagnosticat corect.trag cu ochiul


sus

Denunta
Cora

25.01.2003 12:03     citat 

P.S. Ochii ii fug mai repede cind este foarte obosita, este bine sa faci pauze dese daca se uita mult la TV sau la computer, eventual.

Nu dispera, se va rezolva intr-un fel sau altul.trag cu ochiul


sus

Denunta
Anne-Marie
Locatie: bucuresti
Copii
Alexandra: 18 ani, 10 luni
Adelina: 10 ani, 7 luni

25.01.2003 12:13     citat 

nepoata mea a avut probleme cu strabismul... medicii au spus ca e din cauza ca pielta de la coltul ochiului (spre nas) erau mai dezvoltate decat in mod normal (ochiul se forta sa vada cum trebuie si "fugea" intr-o parte)... pana la trei ani n-au putut sa-i faca nimic... la trei ani, i-au pus ochelari... acum e super, nu mai are nici o problema!... si mai am un prieten care a avut strabism foarte pronuntat... el chiar sa uita "cu un ochi la slanina si cu unul la faina"... taica-su i-a facut un aparat: un fel de binoclu... fiecare ochi vedea aceeasi imagine (erau doua imagini identice)... trebuia sa fortezi ochii ca sa vezi imaginea clara (daca aveai vederea buna, vedeai o singura imagine)... cu aparatul asta si-a rezolvat copilul problemele

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: