· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Sanatatea copiilor >Sanatate > PLATFUS
< subiectul anterior :: subiectul urmator >
subiect nou  raspunde
autor PLATFUS     
SMOKY

25.01.2003 6:33   PLATFUS  citat 

COPII MICI AU PLATFUS?CA FIMEA CALCA SPRE INTERIOR...E PLATFUS?..SE POATE CORECTA DE ACUM SAU MAI TIRZIU?...CA MI-AR PARE RAU SA RAMINA ASA...(E FRUMOASA DAR DUCE PICIORUL STRIMB!..ASTA E O VORBA DE A MEA...)...THANKS MUCH.......

sus

Denunta
christinam
Copii
Connor Ryan: 19 ani, 8 luni
Elena Maria: 17 ani, 4 luni
Zeke Owen: 14 ani, 1 luna
am nascut deja!

25.01.2003 6:50     citat 

Smoky,
si eu am platfus, asa ca am tinut un ochi pe baietelul meu de cand a inceput sa mearga. Am observat ca duce picioarusele spre interior (in special cand e descult) si calca cam sleampat. Ma gandeam sa vorbesc cu doctorul despre asta, dar aici in US nu cred ca se omoara ei pentru asta, io stiu... Daca aflii ceva, mai scrie ca m-ar interesa si pe mine...
Si ai dreptate cand calca asa in intrerior, sunt tare dulci, imi vine sa il mananc pe al meu.... foarte fericit


sus

Denunta
Carmella

25.01.2003 7:31     citat 

Platfusul puteti sa-l depistati voi singure. Va uitati la talpa copilului, si daca nu are scobitura aia in partea interna inseamna ca are platfus. Se corecteaza numai cu ghetute speciale cu talonete, si cu un masaj usor cu o crema in zona respectiva, dar zi de zi. Talonete se gaseau la centrele de tehnica medicala, erau pe numere si puteai sa le pui in orice tip de pantof, adidas etc.

sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 1 luna
Hanna: 15 ani, 8 luni

25.01.2003 8:28     citat 

poti sa ii vopsesti talpile cu acuarele si sa le pui pe o hartie. ramane si o amintire frumoasa, dar se va vedea clar daca are platfus sau nu. umblatul descult ajuta mult, dar la mine au ajutat aceste talonete.
ai vazut ca paseste spre interior cu pantofi sau desculta? avem niste papuci de casa in care copilul calca stramb. nu i le-am mai dat.


sus

Denunta
SMOKY

25.01.2003 9:45     citat 

...SI EU AM PLATFUS....NU MAI TIN MINTE DACA AM AVUT TALONETE..STIU CA PURTAM GHETUTE TOT TIMPUL DAR NU MAI STIU DACA AVEAU TALONETE...AM AVUT NISTE GHETE CARE NU MI-AU PLACUT..DAR NU MAI TIN MINTE DIN CE CAUZA NU MI-AU PLACUT...FIMEA CALCA IN GROPI...ARE SI TALPA GRASANA..HABAR N-AM...O SA VAD MAI INCOLO CIND V-A MAI CRESTE......

sus

Denunta
Anne-Marie
Locatie: bucuresti
Copii
Alexandra: 18 ani, 9 luni
Adelina: 10 ani, 6 luni

25.01.2003 10:44     citat 

Pe vremea noastra ghetutele nu aveau talonete, sau cel putin asa mi-a zis mama... eu nu am avut platfus, in schimb fratele meu da... si are si acum pentru ca si-au dat seama cand avea cam 2 ani... medicul i-a spus sa mearga cat mai mult in picioarele goale... foarte mult ajuta mersul pe nisip... masaj cu crema la talpici... sau... daca copilul accepta sa faca "rulouri" pe sticla... adica pui o sticla culcata si copilul trebuie sa o rostogoleasca cu piciorul... tot un fel de masaj este...

sus

Denunta
Cora

26.01.2003 1:59     citat 

Ca si Anne si eu stiu de aceleasi recomandari pt. platfus: mers numai in picioarele goale sau eventual o sosetuta antiderapanta, apoi cit mai mult pe iarba sau nisip.
Daca merge cu calciiele spre interior si degetele spre exterior, ca o "rata" este OK, nu trebuie sa-ti faci probleme Smoky. Mersul i-l corectezi tu atragindu-i mereu atentia sa mearga frumos, cu spatele drept si cu privirea inainte. Eu asa am fost si inca sint scot limba, dar ma corectez mereu, sau o fac altii.trag cu ochiul
Daca insa tine calciiele departate si merge cu degetele spre interior, si mai are si oleaca de "X" la genunchi, atunci este foarte bine sa o vada un ortoped. Cu cit mai repede, cu atit mai usor se rezolva problema. In aceste cazuri, in general, se recomanda ghete ortopedice, pt. exterior si pt. interior.
Un exercitiu foarte bun atit pt. platfus, cit si pt. problema descrisa mai sus (mai ales la picioare in "X"), este mersul pe bicicleta, cit mai mult pedalat si chiar cu piciorul gol sau cu sosetuta.

Si chiar nu are nici un pic de curbura in talpa, Andreea?


sus

Denunta
SMOKY

26.01.2003 2:16     citat 

..DREAPTA NENE..CALCA PE SHUNCI...

sus

Denunta
Anne-Marie
Locatie: bucuresti
Copii
Alexandra: 18 ani, 9 luni
Adelina: 10 ani, 6 luni

26.01.2003 10:33     citat 

E bine sa incerci sa rezolvi problema... pe mina m-a invatat o mamica cu experienta sa-i fac masajul la talpici dupa fiecare baie (si i-am facut chiar de la prima baita)... ghetutele... numai cu talonete (am gasit unele care asa sunt facute... nu sunt talonetele separat)... cand o sa creasca o sa vrea sa poarte si ea tocuri... in plus, daca ai platfus ai dureri de picioare cand mergi mult... hai ca am uitat ca ai zis ca ai si tu... stii cum e!

sus

Denunta
SMOKY

27.01.2003 6:14     citat 

..unde ai gasit ghetute cu talonete?

sus

Denunta
buburuza
Locatie: Timisoara
Copii
MARK MULLER

27.01.2003 2:30     citat 

...si noi avem platfus, cu toate ca am cumparat pana acum doar pantofi cu taloneta inauntru, chiar si sandalutele au dar noi tot in interior calcam, medicul pediatru ne-a recomandat sa mergem sa-i facem talonete la comanda pe care sa le pune in pantofi, deasemenea sa mergem descult vara pe planuri inclinate, adica dimburi..si masaj in talpa, mers pe virfuri.

...in cit timp putem scapa de platfus?


sus

Denunta
Anne-Marie
Locatie: bucuresti
Copii
Alexandra: 18 ani, 9 luni
Adelina: 10 ani, 6 luni

27.01.2003 11:04     citat 

Pai i-a luat mama din Ploiesti niste sandalute albe din lac, ghetutele alea rosii sunt din Obor (chiar in magazin la Obor e un magazinas ANDY Chids sau cam asa ceva... sunt destul de scumpute... 5-600.000 lei)... ... sa gasesc in ro daca cauti... in USA nu sunt?

[Modificat la data 27/1/2003 Anne-Marie]


sus

Denunta
mamaluieric
Locatie: germania
Copii
Eric: 19 ani, 1 luna
Hanna: 15 ani, 8 luni

28.01.2003 2:08     citat 

nu-mi aduc aminte exact, dar cred ca pe la 4-5 ani, Mama mea a zis ca nu mai am platfus zambet

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> 
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: