· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Una, alta >Probleme psihologice > ADHD,Malynl si psiholog
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  »
subiect nou  raspunde
autor ADHD,Malynl si psiholog     
Carmella

11.12.2002 10:28   ADHD,Malynl si psiholog  citat 

Am ramas uimita ca stie cineva in Romania de ADHD. Vreau sa va spun ca si eu am avut aceeasi problema ca si Malynl. Numai ca acum baiatul meu are 13 ani si are aceleasi manifestari de hiperactiv, numai ca s-au "transferat" in alte sfere. E la scoala si profesorii se pling pe rind sau in grup de ce face la scoala. Nu are nici cea mai mica jena sa le sanctioneze greselile profesorilor, sa vorbeasca despre tot ce-i trece prin cap in orice moment etc.
As vrea sa va dau citeva simptome de prima data cind am observat ceva ciudat in comportamentul lui si anume cind a 3 ani, si atunci cu un vocabular destul de restrins. Oricum, pina in jurul virstei de 5 ani nu il intelegeam decit noi, parintii, bunicii si persoanele care il vedeau mai des (prieteni, rude). Vocabularul era format mai ales din cuvinte inventate de el, dar carora noi le cunosteam sensul (ex. icipoi=picior)
a cred ca i-a la 4 ani pina la aprox. 8-9 ani.
Inainte de a intelegere ... si multe altele.
Scoala a bine cu exceptia violentei fata de copii, care se manifesta din cind in cind.
Primul lucru pe care l-am cautat pe Internet au fost articolele de specialitate despre hiperactivitate. Cele mai multe se refereau la un "diagnostic" gresit pus, si anume ca un anumit sindrom (XYY) are ca efect aceasta hiperactivitate. Adica, genetic, acesti copii, care nu pot fi decit baieti, au in loc de un cromozom x si unul y, un x si 2 y. Mie mi s-a SF aceasta explicatie, nefiind deloc in domeniu, si singurele cunostinte despre acesti cromozomi avind din cl. a genetica.
Oricum, am identificat in acele pagini o descriere aproape identica a bine-nteles parerea psihologului.
Va multumesc


sus

Denunta
Carmella

11.12.2002 10:41     citat 

http://www.aaa.dk/TURNER/ENGELSK/XYY.HTM

Scuze, asta e adresa recomandata, corecta si completa. trag cu ochiul


sus

Denunta
Denise
Copii
Tyron.B: 21 ani, 4 luni
Imara Romina Luona: 16 ani, 9 luni
Amylyn: 22 ani, 6 luni

12.12.2002 5:13     citat 

buna
nu am mai intrat de mult timp pe aici dar fiind atentionata vin sa dau doar un raspuns ca ADHD nu se scrie sau se denumeste peste tot la fel ...........cine e interesat va dau un link in engleza
http://www.add.org/


sus

Denunta
Psihologul

17.12.2002 11:29     citat 

Admitand ca XYY da aceasta hiperactivitate, asta nu inseamna ca XYY este singura cauza pentru ADHD. Exista cu siguranta cauze neurologice dar in cazul dvs. in care copilul s-a pana acum, nu este probabil ceva de acest gen. In general, solutia este "canalizarea" acestei hiperactivitati, gasirea unor modalitati acceptate de persoana in cauza de manifestare. Scrieti mai muult despre cum se adapteaza el acum si care sunt, de fapt, problemele.
Anca Pietraru


sus

Denunta
Carmella

15.01.2003 5:20     citat 

Problemele pe care le are acum, pentru noi, cei din familie, nu par prea grave. Problema e ca cei din jurul nostru nu pot sa inteleaga ca nu e vorba de lipsa de educatie sau de rautate din partea lui. Pur si simplu nu se poate stapini sa nu sanctioneze imediat ce i se pare lui gresit.
La fel de important este ca are dificultati destul de mari in vorbire (la 13 ani). Performantele intelectuale sint normale, cu rezultate mai slabe la stiintele exacte (matematica-fizica), dar cu un talent evident catre stiintele umaniste (scrie poezii, povestiri), citeste foarte mult.
Eu vroiam sa intreb daca e un laborator la noi in tara care sa faca aceste analize (genetice, nu stiu cum se numesc) care sa ma lamureasca si pe mine daca e intradevar ceea ce banuiesc eu. Pina acum nu am aceasta confirmare. In strainatate, am citit pe internet, se face aceasta analiza inca din viata intrauterina, iar parintilor li se expun toate inconvenientele de a copil.
In al doilea rind, daca dumneavoastra, ca psiholog, ati intilnit un caz similar sau daca mai sint si alti parinti in aceasta situatie.
Eu am vorbit cu el si mi-a el si-ar dori sa nu mai fie asa, si ca vrea sa mearga la un psiholog, care crede el ca il poate ajuta. Din pacate nu stiu nici un psiholog in Constanta care sa faca si altceva in afara de testari psihologice cerute de diverse institutii.
Imi poate recomanda cineva ceva ?

Multumesc mult


sus

Denunta
Psihologul

16.01.2003 3:22     citat 

Nu stiu daca in Romania se fac astfel de analize dar nu cred ca aceste cauze genetice sunt singurele care produc acest simptom. In orice caz, prioritatea dvs. este cum sa incercati sa rezolvati o parte dintre probleme si este excelent ca ati vorbit cu el si accepta ajutor din partea unui psihoterapeut. Cat de curand va voi trimite numarul de telefon al doamnei Bucur care locuieste in Constanta si care este psihoterapeut-psihanalist. Pe curand.

sus

Denunta
Psihologul

22.01.2003 12:44     citat 

Doamna Cristina Mihaela Bucur practica psihoterapia psihanalitica in Constanta. O gasiti la tel: 0723.367.237

sus

Denunta
Carmella

22.01.2003 3:27     citat 

Va multumesc foarte mult. Astazi o s-o si caut.

sus

Denunta
Delia40

14.12.2004 9:51   elev problema  citat 

Stimata doamna psiholog,
nu sint sigura ca nu v-am scris si alta data. Daca este asa imi cer scuze, dar in ultimul timp am incercat prin toate mijloacele sa contactez persoane care m-ar putea ajuta cu un sfat. Nu stiu ce sa ma fac: copilul meu este in clasa a mi se cere sa-l transfer din scoala din cauza ca perturba orele, iar ceilalti parinti considera ca elevii iau note cu cel putn 1-2 puncte mai mici din cauza lui. Va rog sa-mi raspundeti, eventual sa-mi cereti toate detaliile pe care le considerati necesare. Istoria este mai lunga: eu i-am facut inainte de clasa I control neurologic, psihiatric, psihologic, analizele care mi-au mai fost recomandate. Atunci a contraindicatie referitor la scoala. Invatatorul stia despre adhd, a disciplina. Copilul este foarte istet, si asta o spun altii, nu eu. Situatia devine insa insuportabila in acest moment. Chiar azi vom merge din nou la o sedinta de cosiliu profesoral. Daca am putea discuta ceva mai mult v-as ramine recunoscatoare, fiindca eu sint intr-un mare impas. Nu stiu ce sa fac, ce este mai bine pentru copil, am o multime de intrebari fara raspuns.
Sa nu credeti ca nu am facut nimic: are sedinte la psihologul scolii, mergem in paralel (mai rar) la un specialist in psihologie infantila la cabinetul particular(intre sedinte ii comunicam periodic acestuia -telefonic- intimplarile prin care trecem) si am inceput un tratament homeopat.
Va multumesc.


sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:46     citat 

Ster

sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:47     citat 

166

sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:48     citat 

Bett

sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:49     citat 

Bett

sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:50     citat 

Daiw

sus

Denunta
vyronis

07.02.2021 2:51     citat 

Wind

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: