· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Casnicie, familie >Casa > Amenajare camera bebe-fetita?
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
subiect nou  raspunde
autor Amenajare camera bebe-fetita?     
nicopuscasu

Copii
Mara: 16 ani, 9 luni
Matei: 14 ani, 11 luni

29.05.2006 7:46   Amenajare camera bebe-fetita?  citat 

Buna ziua burtici, mamici, tatici si bunici...

Aveti vreo idee, eventual poze despre cum trebuie amenajata camera beblusului? Eu o sa am o fetita si ma gandesc ca nu prea stiu cum sa ii fac camera frumusica.
Va rog sa ma ajuati si pe mine cu sfaturi, idei, eventual imagini mi-ar prinde ff bine.
Va multumesc anticipat, Nicoleta.

sus

Denunta
KiKilinis

Copii
JR: 16 ani, 5 luni
MICA: 12 ani, 1 luna

29.05.2006 8:02     citat 

nico, si eu sunt in cautare de idei de amenajare pt camera lui beb.
cred ca miercuri o sa pun pe yahoo un album cu diverse poze pe care le-am gasit pe net, care mi-au placut mult.
eu voi face o camera vesela, cu mobila deschisa la culoare, cu pereti colorati si covor f haios. o sa incerc sa combin fagul mobilei cu verde deschis, piersica si galben. camera are 4 geamuri la care voi pune rolete in genul acestora, dar cu desene, niste rafturi pe care sa-i asez jucariile si o lada mare tot pt jucarii.

sus

Denunta
SMOKY

29.05.2006 8:03     citat 

http://www.hgtv.com/hgtv/dc_design_chil...67,00.html

cum deschizi este o lista cu idei...spor

sus

Denunta
nicopuscasu

Copii

29.05.2006 8:35     citat 

----------
SMOKY a bebei si chiar aveam nevoie de idei.( hai ca fac si rime)
ma gandesc ca mai e un pic si vine bebe si noi nici macar n-am mutat nimic de acolo.( fostul birou al sotului din care va disparea to nervos ....pt ca vineeee bebe).
Va pup si va multumesc.

sus

Denunta
goroba

29.05.2006 9:44     citat 

eu i-am amenajat-o cat de cat si bine a cezariana si lipsa de ajutor a
nicopuscasu

Copii

30.05.2006 1:57     citat 

Fetelor, va multumesc pt raspunsuri, o sa incerc sa vad ce iese, acum pozele sunt f frumoase dar sa vedem cum stam cu banii...

-Smoky, f buna trimiterea ta, dar maica, astia au alti bani decat noi. Cand vad cat costa un patut, o saltea, carucior, etc, mai ales mobila cu masa de infasat etc, te minunezi...sunt preturi mari in tara asta pt buzunarele noastre. Acum, orice parinte incearca sa faca ce e mai bun pt copil, sa vad ce-oi reusi si eu..va arat pozele dupa, ca acum nu am facut inca nimic, dupa ce se naste bebe, ca asa zice ta-su.

-Goroba, tu stai cu bebe in pat? asa ma gandeam si eu sa stau cam o luna si apoi s-o mut in patut. Una lume zice ca se invata si s-o tin separat de mine. Tu ce zici?

-Kiki, astept sa vad ce poze pui pe net...

sus

Denunta
dodosasha

Copii
S
P

30.05.2006 2:23     citat 

----------
citat:
tu stai cu bebe in pat? asa ma gandeam si eu sa stau cam o luna si apoi s-o mut in patut. Una lume zice ca se invata si s-o tin separat de mine
----------

depinde de copil daca se obisnuieste asa sau nu. nu e obligatoriu ca dormi cu el in pat (desi nu e sanatos deloc) sa se obisnuiasaca asa. deasemenea depinde si de tine fff mult cum te vei simti. si eu am nascut prin cezariana si m-am refacut ff bine. a bb a patul meu pt ca eram obosita (am dormit ff prost in spital), apoi din urmatoarea noapte acasa sasha a il lovesti din greseala? daca nu poti dormi bine de grija sa nu-l lovesti? si tati unde doarme?si intr-adevar se poate obisnui acolo, cu tine in pat si apoi ...

mi-am spus doar parerea, fiecare face cum crede ca e mai bine scot limba

si apropos de amenajarea camerei ... noi am vrut ceva simplu care se poate adapta pe parcurs: am pus parchet albastru si am vopsit un perete in albastru (e culoare linistitoare) - asa era cand am plecat eu la maternitate. apoi au aparut: un patut frumos, simplu, o lustra ff haioasa cu un baietel care sta pe o luna si are capul ... bec, un dulap de haine cu rafturi si umerase (albastru cu bej), o comoda cu usi si sertare la fel, cu manere din fluturi divers colorati, pe care (comoda) am asezat o salteluta de infasat (nu am vrut masa de infasat), o cadita bleu care statea in baie (numai acolo i-am facut baie, niciodata in camera), pe peretele albastru, intrerupator, pervaz si rama geamului desne cu luna, soare si stele, o lampa de veghe f draguta si cam atat. nu am avut covor pt imi era mai usor la tinut praful sub control. acum pe jos are puzzle din acela mare de cauciuc pe care sta si se joaca. la intoarcerea din concediu vom comanda si un pat normal, de baietel ca nu se stie cand va sari din asta.

sus

Denunta
goroba

30.05.2006 3:14     citat 

nico,
din ziua in care am ajuns acasa cu bebe, am ramas singura cu ea de dimineatza pana seara cand termina al meu lucru... asa ca al meu imi lasa la indemana tot si dus era... in camera ei este patutul ei in care usor usor ne obisnuim sa dormim si un pat pentru mine in care doarme tati... usor usor (speram) remediem situatia...
din motive de dimensiuni ale posesorilor, patul nostru conjugal are 220 pe 220, iar "teritoriul" era delimitat strict pana cand de drag ce avem de titi dormim langa mami dar nu cu titi in gura ci cu capul pe titi sa nu fuga! rad (noaptea o simt de la primul semnal si mancam dormind sau dormim mancand)
in alta ordine de idei daca poti obisnuieste-o in patut...
si inca ceva: nu am acceptat nici ajutor si nici vizite in primele 5 saptamani... in afara de pediatru, bineinteles; am scos-o afara de la 4 zile, progresiv, si... cel mai bine dormim cu capul in tzatzul lui mami si cu piciorul in gura la tati... rad

sus

Denunta
nicopuscasu

Copii

30.05.2006 9:06     citat 

Dodosasha, f frumoasa povestioara ta, iti multumesc ca ai avut timp sa-mi raspunzi. Noi avem 4 camere la bloc si ne gandeam sa facem din birou, camera lui bebe. Pana acum n-am facut absolut nimic, deoarece nu vrea Stefan, sotul meu, care ste superstitios tare.
a ce mai trebuie.
Eu am luat pe ascuns hainute si cercei, a masina sa-l ascund, dar nu m-am putut abtine. Nu cred ca o sa fiu in stare sa iau imediat dupa nastere cele necesare, dar ma lupt cu morile de vant.
Ca se va invata bebe cu mine... sper ca nu, pt ca daca vin acasa, nu am un patut cumparat unde sa-l tin pe bebe, deci va dormi pana oi putea eu sa merg la cumparat, in pat cu mine.
Ta-su va dormi in celalat dormitor unde deja i-am inghesuit hainele toate in dulap ca sa nu me/ ne trezeasca cand vrea sa-si ia ceva haine.
Dodosasha, poti sa-mi spui te rog, orientativ aici sau pe PM cam cat costa toata nebunia cu camera lui bebe? Eu numai pe cateva hainute, cercei si scaunul de masina( luat de pe okazii cu 1.5 mil) am dat deja cam 5 milioane.

Goroba, ma amuza cum doarme fata ta, f fain..."cel mai bine dormim cu capul in tzatzul lui mami si cu piciorul in gura la tati... rad" ....e super!!!
de-abia astept si eu sa vad cum doarme fata mea in casa asta care pana acum a-abia astept sa o tin in brate. Eu am noroc ca tati al nostru are un program lejer si poate sta cu noi acasa, chiar daca el pana acum n-a nu prea are idee de cum se creste unul.
Multumesc si tie ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi.

sus

Denunta
SMOKY

30.05.2006 10:10     citat 

eu zic ca daca iei patul restul e floare la ureche...o vopsea in camera poate sa dea sotul..deci va costa vopseaua; covor o sa va trebuiasca mai tirziu cind va merge; o perdelutza la geam si gata...pe parcurs poti sa mai decorezi...
singurul decor mai de bagat in seama la noi a apoi cu buretele a pereti am prins citeva jucarele de plush nu f mari(cu pioneze cu picior inalt) ici colo cit sa lumineze camera;
daca te tine spatele poti schimba copilul pe patul vostru sau pe jos pe un pled...daca nu va trebuii sa -ti iei masuta de schimbat;

sus

Denunta
KiKilinis

Copii
JR: 16 ani, 5 luni
MICA: 12 ani, 1 luna

31.05.2006 9:20     citat 

nico, uite aici cateva idei, dupa cum am promis.
eu ma gandeam sa fac ceva in genul asta, cu culorile pe care le-am scris in mesajul anterior.

sus

Denunta
cory_a

Copii
Bodgan Alexandru: 17 ani, 4 luni
Carmina Delia: 12 ani, 8 luni

31.05.2006 9:53     citat 

fetelor uitati si aici niste linkuri: http://www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?cat=86325
http://www.netkidswear.com/
-tineret---vesel-si-functional++articles+article.aid+10030.html" target="_blank" class="postlink">http://www.arhimag.ro/Mobilier-pentru-c...10030.html
si preferatul meu http://www.cesco.ro/produse.htm
sper sa va ajute sarut sarut

la primele 2 linkuri alegeti din partea stanga ce vreti sa vedeti...

sus

Denunta
diodora

Copii
MIRIAM LUANA: 16 ani, 8 luni

31.05.2006 10:31     citat 

Nico , eu am rezolvat cu bebelina sa doarma intr-un cosulet special ptr. ea , langa patul nostru din dormitor , ma gandesc pana-si regleaza suptul de noapte ..poate primele 3 luni , ca si mie mi-e drag sa o tin in pat cu noi...dar din ce am auzit de la prieteni mai cu experienta ...e atat de greu de dezvatat copilasul ulterior sa doarma cu mami si tati ... !
Mai bine sa incerci sa-l inveti sa doarma singurel !!
Eu i-am cumparat un patur mai mare 140/70cm , ce ulterior se poate face in patut normal , adica se dau jos gratiile si sper sa poata dormi in el pana la 4-5 anisori !
In legatura cu cheltuielile ....pana acum am dat bani "far numar , fara numar .... scot limba " pe patut , salteluta , cos , carucior , hainite , cosmeticale , pampersi , medicamente , lenjerie de patut plus aparatori (facute de soacra-mea , dar materialele scumpe ) , cercei .... carti , etc cadita mai trebuie sa-i cumpar !! O sa-ti fie greu sa cumperi dupa , mai bine intereseaza-te acum pe unde sunt anumite lucruri , vizioneaza si-l trimiti pe musiu sa cumpere ! Cum mergi la cumparaturi ?? Bucurestiul e mare ... intre 2 alaptari trece uneori si mai putin de 2 h ?? ce poti sa faci in 2h ???
Eu tot asa din birou i-am facut camera ei...dar deocamdata am lasat biblioteca si cartile acolo...sper sa ajunga o 'ntelectuala si mare iubitoare de carti ca ma-sa si tac-su scot limba foarte fericit
Am scos pc-ul de acolo ..am pus o masuta pe care o vom spala , am pus o draperie inchisa la culoare , ptr. somnul de zi , si i-am pus patutul !!
Succes !!!

sus

Denunta
nicopuscasu

Copii

31.05.2006 10:57     citat 

Uff, Diodora, eu l-am convins pe Stefan sa scoatem cartile ca sunt multe si vechi si ma gandesc ca au praf pe ele...si eu sunt putoare ca nu le-am sters niciodata de praf jenat ... ne-am gandit sa mutam intr-un dormitor calculatorul, mai...dar de facut n-am facut NIMIC. Nu vrea omul meu si pace... eu daca am stat pana acu o luna si ceva numai si numai la pat, nu am intrat in nici un magazin trist , acum m-am orientat si eu pe aici cam ce patut trebuie, lenjerie etc, si am fost sambata la carfour( sau cum s-o scrie) si m-am uitat dupa d=astea de bebi, dar patuturile erau uratele. Am vazut eu un patut la o prietena de-a i-am zis lui Stefan sa mearga sa ia tot de acolo, unul identic, dar asta dupa ce vin eu acasa ca inainte el nu vrea sa ia nimic, nimic.
La cosulet de dormit la inceput bebe in el m-am gandit si eu, avea sor-mea unu de acum 4 ani de la baiatul ei si ma bazam pe el, dar l-a sa stie pe la nu stiu care si ia-l de unde nu-i. surprins
ma gandesc ca asa avea nevoie si de o saltaea de infasat bebe, tu ce zici? Patutul tau e de lemn, nu?

sus

Denunta
diodora

Copii
MIRIAM LUANA: 16 ani, 8 luni

31.05.2006 11:21     citat 

Cos de bebe am cumparat de la cei cu bazarul pe marginea drumului ... , cu fete de masa traditionale, statuete de lemn , si ceramica cred ca stii despre ce vorbesc !! de infasat in patul nostru sau pe masuta de la ea din camera , da mai mult cred ca in pat !! Noi sambata asta am facut , am mutat mobila sa incapa patutul am scos cartile ..le-am scuturat de praf , sters si pus la loc .... , patutul e din pal si lemn ! este patut Ania plus de la chicbebe si punct si ro , uita-te pe site ! Eu zic sa-l mobilizezi pe al tau si sa-i explici ca dupa ce nasti, tu nexam activitati casnice 2-3 luni si sa se gandeasca daca vrea sa faca totul singur ???? si eventual ...si sa nu iasa bine ....
Eu am cumparat niste cearceafuri impermeabile si am facut pe deasupara ceva din finet ..si pe asta o sa pun bebelina sa o infasez !

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: