Salutare fetelor, voi ati tuns copiii pana acum? Nu trebuie sa asteptam pana la 1 an? Ce se intampla daca ii tundem inainte? Nu mai taiem motul la un an? Stie cineva ce ritual este cu taiatul motului, ce se pune pe tava aia etc etc? Prin urmare, ne tundem copiii pana la taiatul motului (la noi in zona n-am auzit sa fie un astfel de obicei)?
sora mea l-a 1 an.
era un chin in fiecare seara cand ii facea baitza la cap sa-l descurce, sa-l usuce si in plus transpira f tare la ceafa.
a motz, iar parintele i-a opinia nasilor.
prin urmare i-a
uite-l cum arata inainte de motz, dupa vreo 2 tunsuri.
Copii Bogdan: 19 ani, 11 luni horia: 17 ani, 8 luni
11.07.2006 9:35
Arriel, intr-adevar, pe la noi nu e obiceiul cu taiatul motului
si chiar daca se zice ca nu e bine sa tunzi copiii inainte de 1 an, multa lume o face din motive igienice mai mult
eu nu i-am tuns inainte de 1 an ca nu prea am avut ce le taia ... si nici petrecere cu motz nu am facut ... daca nu e obiceiul pe aici ...
La mine nasul a ca o sa-i creasca mai bogat. Drept ca a 1 an. Daca stam bine si ne gandim bebelusul a preot la botez. Consider ca taiatul motului este ceva simbolic si nu trebuie sa ne cramponam de asta. Nu chinui copilul pe caldurile astea si ofera-i prima tunsoare, sigur ti-ar multumi daca ar putea!