· articole · intamplari
|
 |
|
autor |
Alergii  |
dandria

Locatie: USACopii David: 20 ani, 4 luni Marcus: 15 ani, 9 luni Milo: 12 ani, 2 luni
|
10.10.2003 9:06 Alergii |
|
| |
|
M-ar interesa sa stiu daca a pe la 7-8 luni am inceput, sau mai bine zis incercat, sa ii dau iaurt. de fiecare data dupa ce ii dadeam, ii ieseau multe pete rosii in jurul guritei, care dupa aproximativ cinci minute dispareau. Mai tarziu, am patit acelasi lucru de la o lingurita de smantana - organica - pusa in supa, sau putina branza de vaci, deci cam orice orice produs lactat. Am consultat carticica, - "What to expect the first year", unde le-am identificat ca si "hives", in engleza, eruptii ale pielii care sunt asociate cu alegiile. Medicul nostru pediatru a lactate pana la un an, cand il vor testa de alergii. Eu sper ca nu e cazul, ca ar fi chiar nasol sa aiba alergie la lactate, si apoi nici nu vad de ce, nu avem asa ceva in familie, a alergii in crestere, pana la trei ani. Dar as fi curioasa sa aflu daca a vaca(lactate) pina la un an...eu zic sa mai astepti....daca si dupa un an va avea aceeasi alergie atunci trebuie sa afli de la doctor daca laptele de vaca e bun pt bb....
|
sus |
 |
|
Cora

|
10.10.2003 10:34 |
|
| |
|
Daca medicul ti-a produse non-diary care ii pot asigura puiului tau suficient Ca si vit. D, deci opteaza, zic eu, pt. ele. Ai Soy Milk, ai iaurt, brinza pe baza de soia, incearca-le.
|
sus |
 |
|
Gingirel

Copii Alex Lucas
|
10.10.2003 11:14 Re: Alergii |
|
| |
|
---------- dandria a pe la 7-8 luni am inceput, sau mai bine zis incercat, sa ii dau iaurt. de fiecare data dupa ce ii dadeam, ii ieseau multe pete rosii in jurul guritei, care dupa aproximativ cinci minute dispareau. Mai tarziu, am patit acelasi lucru de la o lingurita de smantana - organica - pusa in supa, sau putina branza de vaci, deci cam orice orice produs lactat. Am consultat carticica, - "What to expect the first year", unde le-am identificat ca si "hives", in engleza, eruptii ale pielii care sunt asociate cu alegiile. Medicul nostru pediatru a lactate pana la un an, cand il vor testa de alergii. Eu sper ca nu e cazul, ca ar fi chiar nasol sa aiba alergie la lactate, si apoi nici nu vad de ce, nu avem asa ceva in familie, a alergii in crestere, pana la trei ani. Dar as fi curioasa sa aflu daca a Alex a mult ii place smantana cu piine.
Numai bine! 
|
sus |
 |
|
dandria

Locatie: USACopii David: 20 ani, 4 luni Marcus: 15 ani, 9 luni Milo: 12 ani, 2 luni
|
14.10.2003 5:20 |
|
| |
|
Dandria absent nemotivat de la propriul subiect. Din pacate, acasa inca nu am internet, iar ieri nu a sa va multumesc pentru raspunsuri. Deci, Smoky, laptele si produsele din lactate se poate da deja bebelusilor, in cantitati mici, in mancare. Plus ca majoritatea bebelusilor mananca iaurt, iar laptele formulat are la baza tot laptele de vaca, pentru ca cel uman este inca, din pacate, "descifrat" prea putin. Cat despre laptele si produsele pe baza de soia, a ce spunea Cora, dupa aparitia respectivei reactii alergice, ne-a pe acestea, pentru ca s-ar putea sa fie vorba de o alergie la proteina din aceste produse, pe care se pare ca o contine si produsele din soia, si nu de lactoza. Asa ca deocamdata suntem pe fructe-legume-carne-ou. Care pe el nu il deranjeaza, cat poate pe mine, ca nici nu mai prea stiu ce sa ii dau sa manance. Iar calciu cred ca primeste suficient din laptele meu, iar eu imi iau in continuare vitaminele.
Cel mai mult m-a noua. Multam, la asta sper si eu. Nu de alta, dar unele reactii alergice pot fi foarte severe, si ar trebui, in cazul unei alergii, sa fie foarte atent tot timpul....
Nici mie nu imi vine sa cred, dar in doua saptamani va implini un an, si ne vom revedea cu medicul. si, desigur, va voi informa asupra celor aflate. Totusi, ma bucur sa vad ca nu prea are lumea experienta cu alergiile. Asta venind de la cineva care trebuie sa poarte adrenalina in geanta...
|
sus |
 |
|
|
ange

Locatie: MontréalCopii Maia-Ioana: 24 ani, 4 luni Robert-Mihail: 19 ani, 10 luni
|
15.10.2003 4:28 |
|
| |
|
si noi avem alergie si avem doar 5 luni...
la noi se manifesta prin eczema
inca nu am descoperit de la ce face.daca aflu am sa-ti spun.daca afli tu mai multe despre cum functioneaza alergiile astea,spune-mi tu...
eu una sunt disparata!!!!
pupic si o pielicica cat mai fina bb tau,
ange ,mamica de 2 ori
|
sus |
 |
|
Cora

|
16.10.2003 7:58 |
|
| |
|
Hai sa ma pling si eu de astea... ca vad ca-i subiect in tema.
Eu cu Alex e drept ca nu am avut probleme cu alergii alimentare... doar la ciocolata, oricit de putin ii ofereai (asta dupa 18 luni, normal) i se inrosea rau pielea capului (era cheliutza minca-l mama si blond si imediat vedeai reactia), dar si asta a 1/2.
Dar inebunesc ca dupa 4 ani, tot mai des, se scarpina la ochi, se inrosea in obraji si nu intelegeam de la ce. Am luat pas cu pas cu alimentele, nimic, apoi cu materiale, nimic, cu praful din casa si cel de afara sau cel ramas in aer de la recoltarea cerealelor din dealurile din jur, nimic. si am ajuns la sampon, sapun... astea erau ... deci se spala copilul meu de mai multe luni, peste tot, doar cu Baby Magic hipoalergenic... si gata si cu scarpinatul si inrositul.
Dar de 3 saptamini iar avem probleme... in fiecare noapte tuseste, dar rau... am crezut ca-i vreun virusel, dar dupa o saptamina ne-am dat seama ca nu are cum, daca se repeta doar noaptea . Am luat si am spalat tot ce avea in pat... cucu... mai rau parca-i ... deci am tras concluzia ca face de la detergentul ce-l folosesc (pe care insa il tot am de citeva luni )... si mai ales de la praful pe care-l lasa acesta prin scuturare... banuiesc ca masinile astea nu clatesc foarte bine, ori am pus eu prea mult la spalat. Capiez. Azi ma duc insa sa iau un Tide, mai scump, dar fara nimic: parfum, bleach sau alte minuni. Daca nici cu asta nu doarme linistit Alex... dar si eu... nu mai stiu ce naiba sa fac. Ca praful din camera este sters in toate ungherele... deci?
si apropo de alergiile astea... eu nu pot pune la spalat, la rufele ce intra in contact direct cu pielea, sau la uscat nimic antistatic... mirositor... ca ii dau "garamda" si pe tata si pe fiu.
Care a alergii prin familie? Cele de prin US mai aveti idei de detergenti hipoalergeni?
|
sus |
 |
|
dandria

|
16.10.2003 8:36 |
|
| |
|
[quote="Cora"] Azi ma duc insa sa iau un Tide, mai scump, dar fara nimic: parfum, bleach sau alte minuni. Daca nici cu asta nu doarme linistit Alex... [/quote]
Cora, eu zic sa incerci prima oara DREFT, detergentul pentru bebelusi. Cred ca mai hipoalergen decat asta nu gasesti. Cumnata mea avea probleme cu stranutatul si tot felul numai noaptea, pana a sa iti dea trimitere la un alergolog - daca asigurarea acopera asta, desigur.....
|
sus |
 |
|
Cora

|
16.10.2003 11:22 |
|
| |
|
Pene in perna nu are... de astea ma feresc eu oricum, am eu alergie la ele , dar la restul materialelor din pat sa pare ca nu. Acum le am toate iar la spalat (a testez la noapte efectul. Daca nici cu Tide nu tine, trec la Dreft si cu asta basta.
Din pacate asig. med. ce o are ALex nu ne permite astfel de teste, dar daca reusim pe viior una mai buna, o sa incercam sa aflam ce-i cu alergia.
Tanks Dandria, ca uitasem cum se numeste acel detergent pt. bebelusi... aici nu am avut nevoie sa folosesc asa ceva ca Alex era maricel. 
|
sus |
 |
|
ani

Locatie: USCopii David Valentin: 20 ani, 3 luni Daria Stefania: 16 ani, 5 luni
|
21.05.2004 3:57 si la noi alergii |
|
| |
|
---------- Cora a pling si eu de astea... ca vad ca-i subiect in tema.
Eu cu Alex e drept ca nu am avut probleme cu alergii alimentare... doar la ciocolata, oricit de putin ii ofereai (asta dupa 18 luni, normal) i se inrosea rau pielea capului (era cheliutza minca-l mama si blond si imediat vedeai reactia), dar si asta a 1/2.
Dar inebunesc ca dupa 4 ani, tot mai des, se scarpina la ochi, se inrosea in obraji si nu intelegeam de la ce. Am luat pas cu pas cu alimentele, nimic, apoi cu materiale, nimic, cu praful din casa si cel de afara sau cel ramas in aer de la recoltarea cerealelor din dealurile din jur, nimic. si am ajuns la sampon, sapun... astea erau ... deci se spala copilul meu de mai multe luni, peste tot, doar cu Baby Magic hipoalergenic... si gata si cu scarpinatul si inrositul.
Dar de 3 saptamini iar avem probleme... in fiecare noapte tuseste, dar rau... am crezut ca-i vreun virusel, dar dupa o saptamina ne-am dat seama ca nu are cum, daca se repeta doar noaptea . Am luat si am spalat tot ce avea in pat... cucu... mai rau parca-i ... deci am tras concluzia ca face de la detergentul ce-l folosesc (pe care insa il tot am de citeva luni )... si mai ales de la praful pe care-l lasa acesta prin scuturare... banuiesc ca masinile astea nu clatesc foarte bine, ori am pus eu prea mult la spalat. Capiez. Azi ma duc insa sa iau un Tide, mai scump, dar fara nimic: parfum, bleach sau alte minuni. Daca nici cu asta nu doarme linistit Alex... dar si eu... nu mai stiu ce naiba sa fac. Ca praful din camera este sters in toate ungherele... deci?
si apropo de alergiile astea... eu nu pot pune la spalat, la rufele ce intra in contact direct cu pielea, sau la uscat nimic antistatic... mirositor... ca ii dau "garamda" si pe tata si pe fiu.
Care a alergii prin familie? Cele de prin US mai aveti idei de detergenti hipoalergeni? ----------
Salut si eu si ma alatur cu o problema pe care o am cu Dav de vreo luna...
Tusea usor noaptea si credeam ca e un pic racit...daca nu a vreo 3 zile s-a tot si ziua nu numai noaptea si stranuta si ii curgea nasul. Am mers la medic si mi-a ca nu poate sa imi spuna la ce. Poate fi la polen, la praf, etc...
Acum nici unul dintre noi parintii, nu suntem sau nu am fost alergici si ma deranjeaza ca el micutul trebuie sa treaca prin asta.
si eu am scuturat si am spalat lenjeria lui de indata ce am vazut ca stranuta in pat. si folosesc tide-ul cel mai scump, e drept ca are mountain spring aroma...cred ca o sa reincep sa folosesc Dreft, cum am folosit cand era bebelus.
Medicul ne-a Claritin. Ii dau de 2 zile si e drept ca ii calmeaza tusea dar il face somnoros si acum ne-am intors la 2 reprize de somn in timpul zilei, ca pur si simplu adoarme cat ai zice peste.
a a).
NU ai mai scris continuarea, Cora, ai luat un alt detergent, a la acest subiect, nu stiu daca si exista...
Vad in jur ca multe persoane sufera de alergii, dar nu am vazut copilasi...a
Multumesc,
|
sus |
 |
|
Cora

|
21.05.2004 5:14 Re: si la noi alergii |
|
| |
|
---------- ani a la acest subiect, nu stiu daca si exista...
Vad in jur ca multe persoane sufera de alergii, dar nu am vazut copilasi...a
Multumesc, ----------
Ani da, am luat numai TIDE fara parfum si bleach si nu am mai avut probleme. Dar alergia vad ca a dermatologi inaintea mea. In decembrie am citit un articol despre alergii, se constatase ca in cazul copiilor care-si petrec timpul la tara, printre animalele de curte, acestea sint aproape inexistente. Am mers cu Alex in RO, am mers la tara si a sapun sau sampon, fara probleme. 
|
sus |
 |
|
lorrelay

|
14.06.2005 1:19 re: alergii, alergii |
|
| |
|
Revin la acest subiect cu o problema pe care o am cu Maria de vreo saptamana.
Stranuta frecvent si avea nasul infundat, dar pentru ca nu avea febra nu am luat masuri. Insa am observat ca i-a-a sus si pe obrazul drept o pata maronie-rozalie. Am mers la medicul de fam (pediatru) si mi-a manifestare e altul in cazul alergiilor - bubite rosii pe corp, pe talpa etc. Mi-a 5 zile si intr-adevar, nu mai stranuta dar parca e mai somnolenta. Pata persista si e atat de inestetica!
ma mai gandesc sa nu fie vreo intoleranta la vreun aliment. de curand i-am introdus cerealele de la nestle - orez simplu in piureul de fructe( au totusi aroma de vanilie si nu sunt indicate copiilor cu intoleranta la laptele de vaca - asta nu stiu daca are pt ca ii dau san). Voi ati avut probleme?
|
sus |
 |
|
otilutza

|
18.06.2005 4:02 alergii |
|
| |
|
Cu alergie la lactoza din laptele de vaca m-am confruntat si eu acum 11 ani la fiica-mea aia mare. Fiind prematura nu am putut sa o alaptez pt ca nu avea suficienta putere sa suga. I-am dat lapte praf dar nu l-a vaca, am fost la alergolog si mi-a vaca dar nu am ce sa fac pt ca nu pot sa cresc copilul decat cu lapte. Dar stiti cum se manifesta? Vomita. In momentul in care termina o sticluta de lapte si o ridicam sa ragaie, zbura laptele din stomacul ei in jet, pana in mijlocul camerei. si avea si diaree in acelasi timp. si nu am avut ce sa-i fac, m-am distrat asa pana la un an. La un an i-am dat PERITOL, atunci nu a putin, un biberon seara la culcare. Nu suporta produsele lactate nici in ziua de azi, nu ii plac. Asa ca ce zice Dandria poate nu e neaparat alergie la lactoza poate e o alergie la ceva din ceea ce se mai baga in iaurt, sau smantana, branza, ceva conservanti.
|
sus |
 |
|
dandria

|
19.06.2005 3:14 |
|
| |
|
Otilutza, in primul rand, nu exista alergie la lactoza. Alergia la lactate se face la proteina din laptele de vaca, care poate fi prezenta in muuuulte produse. Intoleranta la lactoza face probleme mai ales la consumarea laptelui, dar cei cu intoleranta la lactoza pot consuma iaurt, branzeturi, pe cand cei cu alergie la lactate nu. Intre timp fiul meu a diagnosticat cu alergia la lactate, dar mersi oricum, intentiile tale au fost bune. 
|
sus |
 |
|
otilutza

|
19.06.2005 10:45 |
|
| |
|
m-am exprimet gresit probabil, fiica-mea avea intoleranta la lactoza, cel putin asa zicea medicul
|
sus |
 |
|
|
|