· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Diversificarea > supa de legume
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4, 5  »
subiect nou  raspunde
autor supa de legume     
magda06

Copii
diana: 17 ani, 4 luni

02.02.2007 11:39     citat 

sunt si eu in aceeasi situatie....trebuie sa incep sa-i dau si eu supa de morcovi cu albitura(ce inseamna albitura?telina si pastarnacul?)dar nu stiu cum sa fac supa cu albitura..am o reteta de supa de morcivi (la un litr de apa 500gr morcovi)dar cu albitura?cata albitura sa pun si cata apa sa mai pun?intreb pt ca tare imi este frica sa nu dau iarasi in diaree...am si eu o gramada de intrebat..peste ceva timp cand voi ajunge sa-i dau supa de morcovi in cantitate mare(cam 120ml)inlocuiesc o masa de lapte?fetita mea bea in 24 de ore 7 mese de lapte a lapte si una de supa?parca stiu ca trebuie sa-i dau supa in jurul orei 10...si cand voi baga alt aliment ce fac?ii bag masa de supa mai tarziu ca sa-i dau alimentul nou in jurul orei 10?offf...o gramada am sa intreb..va rog sa-mi raspundeti ..pt ca este un capitol nou la mine...doctorul mi-a marul copt face parte dintr-o masa..si pe parcurs voi scoate iar o masa de lapte?)sau marul il dau intre mese?mai am de pus cate o intrebare dar astept sa-mi raspundeti la aceste intrebari

sus

Denunta
Nikoll

Copii
Marios Nikolaou: 16 ani, 10 luni

02.02.2007 11:54     citat 

In primul rand eu zic ca e prea mica inca sa ii dai mar copt sau alceva in afara de lapte.
Eu am inceput divesificarea la 5 luni si si al meu tot lapte parf a bea in continuare.
Am inceput direct cu supa fara sucuri.Albituri inseamna pastarnac si telina iar supa o poti face in felul urmator: umpli o cana de ceai cu radacinoasle,1 morcov,telina,pastarnac.Le pui intr-o oala si adaugi cam tot atata apa daca ti se pare putina ma poti dauga o jumate de cana.
Le pui la fiert si adaugi o lingurita de ulei de masline extra virgin.Pui capac si le lasi la fiert.
Dupa ce au fiert legumele,le scoti din zeama,strecori zeama,si ii pui in biberon 50 de grame,ea va bea cat ii trebe si iti vei da seama cata cantitate baut sau daca ii place sau nu.Apoi treptat maresti cantitatea.Ii dai o saptamana.
Supa din cate stiu eu se da la amiaz.
Deci incearca sa ii dai pe la 12 supa,iar apoi laptele il dai la 1 sau la 2 depinde ce program ai.

sus

Denunta
karina18

Copii
maria diana: 16 ani, 6 luni

02.02.2007 12:07     citat 

nu e prea devreme pentru mar copt. si noi tot pe la 4 luni jumate am inceput cu marul copt din cauza unui episod diareic! albitura- telina, pastarnac, patrunjel.masa de fructe este la ora 10 , iar supa reprezinta masa urmatoare, pe la 13-14. mie doctora mi-a maresc in fiecare zi tot cu 10 ml, pana ajung la 50 ml. Apoi incep sa pasez legumele, mai intai morcovul. in fiecare zi cate o leguma pentru a legume si apoi zeama in care au fiert aceste legume. mai intreaba tu, daca mai ai nelamuriri. pupici

sus

Denunta
karina18

Copii
maria diana: 16 ani, 6 luni

02.02.2007 12:09     citat 

la inceput, cand mananca mai putina supa, ii dai completare lapte. cand ajungi la 12+-150 g piure nu mai e nevoie de lapte.

sus

Denunta
onitzu

Copii
radu: 20 ani, 4 luni
luca: 17 ani

02.02.2007 12:12     citat 

Uleiul de masline se pune la sfarsit. Nu se prelucreaza termic!

sus

Denunta
Nikoll

Copii

02.02.2007 1:07     citat 

Nu vreau sa ma contrazic cu nimeni dar reteta mea e luata din carte de bebe.si asa zice ca uleiul de masline se adauga in apa in care fierb legumele si nu la sfarsit.de altfel uleiul de masline este foarte sanatos pt toata lumea.Chiar acum s-a maslin trateaza cancerul.Asta ca o informatie suplimentara :) Bolnavii de cancer care au baut suc din frunzele de maslin s-au vindecat de cancer.

sus

Denunta
onitzu

Copii
radu: 20 ani, 4 luni
luca: 17 ani

02.02.2007 2:11     citat 

Nu am zis ca nu este bun, ba din contra este indicat. Dar nu se prelucreaza termic pentru ca isi pierde din proprietati si mai era ceva....da` nu mai gasesc subiectul. Fiecare face cum vrea, ca de la discutii din astea s-a eu stiu ca uleiul de masline se adauga la sfarsit, nu in timpul fierberii.

sus

Denunta
Nikoll

Copii

02.02.2007 4:20     citat 

"schema , de la renumita DR.Culcer. Supa se face din morcov, telina pastirnac, cartof, ardei gras...se fierb cu putina sare si ulei. La inceput se da doar zeama cu 1-2 masuri de orez instant, 30 ml , 60 ml , ...pina la 200. "
Eu de aici am citit.Se pare ca e gresit.Pt ca nici decum nu se foloseste sarea pana la un an.Nu inteleg de ce recomanda sarea in prima supa a sare in papa bebelusului...si eu i-am pus lui Victor de pe la 7 luni pentru ca refuza mincarea cu desavirsire si i-a varianta asta si a eu ii pun cate un praf de sare in mancare daca e nevoie,dar evit mai bine pun smantana.
Dar pt prima data cand ii dai supa eu zic ca bebele nu are nevoie de sare,pt ca morcovul ii da un gust dulce iar telina eu asa stiu ca contine sare,deci supa va avea gust.

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

02.02.2007 5:14     citat 

----------
bebevic a eu i-am pus lui Victor de pe la 7 luni pentru ca refuza mincarea cu desavirsire si i-a faptul ca ii poate dauna la rinichi. ochi peste cap

sus

Denunta
liabalmez

Copii
Alexandru-Florin: 16 ani, 6 luni

02.02.2007 5:32     citat 

Eu stiu ca se incepe diversificarea cu sucul de fructe ( suc de morcov,mar,portocala sau mandarine -se testeaza in fiecarezi ii dai cateva lingurite din fiecare suc de fruct separat).Asta insemnand pe la ora 10 apoi ii faci piureul de fructe la care se adauga biscuit si pe la 5 luni branzica.
Apoi dupa ce ai masa de ora 10 cu piureul de fructe se incepe cu supica
La inceput se da doar morcovul pasat cu mixerul si se pune putina zeama sa fie moala putin sa nu se innece copilul.Apoi se pun pe rand celelate legume.
Eu asa am procedat cu Alex
Nu i-am dat mar copt mi se pare ciudat!
Apropo ce morcov folositi voi?Cel din piata sau de la supermarketuri cica este mai dulce? Voi de care puneti?
Lui Alex cred ca nu-i place cel din piata este mai amar

sus

Denunta
Inuca0212

Copii
yvonne: 18 ani, 10 luni

02.02.2007 5:58     citat 

acuma vin si eu cu o observatie tampita, dar rinichii mei sunt in perfecta stare de functiune, cu toate ca am mancat cu un praf de sare, de cand eram mica. e drept ca nu-s docenta in domeniu, dar din cate stiu eu, cea mai importanta sursa de iod, pe care o poate primi copilul mic, se ia din sare. cu masura, nu ca la saramura, dar nu cred ca 1 mg de sare intr-o ala de 1 L de supa poate sa fie daunatoare... socat

sus

Denunta
Nikoll

Copii

03.02.2007 7:58     citat 

Eu cand am fost insarcinata mi-a sulfamida nu are gust sarat dar da gust la mancare,ma intreb nici asta nu s-ar putea folosi pt a rinichi si inima.

sus

Denunta

< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina «  1, 2, 3, 4, 5  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: