· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Alimentatia copiilor >Diversificarea > supa de legume
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina «  1, 2, 3, 4, 5  »
subiect nou  raspunde
autor supa de legume     
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

05.02.2007 8:35     citat 

2.02.2007:
----------
karina18 a abia acum o sa incepem
cu supa
----------

5.02.2007:
----------
karina18 a piure legume (morcov, cartof, patrunjel, pastarnac) si atat. nu i-am mai dat lapte, adica n-am incercat sa vad daca ar mai vrea. si nu stiu cam cat piure ar trebui sa pape ca sa nu mai fie nevoie de laptic.
----------

Tu ai auzit ceva de faptul ca se introduce cate un fel de leguma pe saptamana, ca sa poti stii la eventualele reactii care apar de la ce "i se trage"? ochi peste cap trist In 2-3 zile ai introdus deja PATRU legume? Trecand peste faptul ca se recomanda sa incepi cu 2-3 lingurite si sa dai completare lapte, apoi sa cresti treptat cantitatea de piure pana se poate renunta la completarea de lapte la masa respectiva ...

sus

Denunta
emapatrichi

Copii
Eliza: 16 ani, 9 luni

05.02.2007 10:11     citat 

karina18,
desi Christa are dreptate - legumele se inroduc pe rand - eu i-am facut mai intai supa din 3 legume: morcov, dovlecel si patrunjel; nu mi s-a morcov sau supa de cartof, de aceea le-am combinat pe acestea 3.
Cred ca ii dai insa prea mult piure: 100g la 5 luni ? Parerea mea e ca ar trebui sa ii dai mai putin piure si sa completezi cu lapte. Nu renunta asa usor la biberonul cu lapte, e prea devreme; asta chiar daca ti se pare ca dupa piure nu mai vrea lapte, incearca sa-i dai peste jumatate de ora, o ora (asa mananca Eliza). Inlocuirea mesei de lapte cu alte alimente ar trebui facuta in timp mai mare. Eu ii dau mereu lapte, dupa toate mesele, desi mananca mult piure (de oricare ar fi: legume / fructe) si tot mi se pare ca intr-o zi nu mananca suficient lapte.

sus

Denunta
tic_tic

Copii
Parascheva-Ioana: 16 ani, 7 luni

06.02.2007 8:23     citat 

La varsta asta trebuie sa pape aproximativ 160 gr de papa la o masa. Daca a tine dar........i-am introdus-o treptat . Mai intai 2 lingurite ,apoi 4 si tot asa......de asta iti ziceam ca eu ii mai dau lapte completare inca.........eu nu am ajuns sa ii inlocuiesc inca masa de pranz.

Pofta mare!!

sus

Denunta
Christa

Copii
Mona Julia: 16 ani, 8 luni

06.02.2007 8:37     citat 

----------
tic_tic a tot asa......de asta iti ziceam ca eu ii mai dau lapte completare inca.........eu nu am ajuns sa ii inlocuiesc inca masa de pranz.
----------

Exact la asta ma refeream!

sus

Denunta
ICEMOON

Copii
Atomicul: 17 ani
Zuza: 13 ani, 7 luni

06.02.2007 9:48     citat 

Eu am inceput diversificarea la 4 luni( fiind alimentat exclusiv artificial) dar i-am inlocuit in totalitate masa de pranz abia la varsta de 7 luni, celelalte mese au ramas in completare cu lapte pana la 8 luni. La aceasta varsta laptele trebuie sa ramana principalul aliment.

sus

Denunta
karina18

Copii
maria diana: 16 ani, 7 luni

06.02.2007 10:15     citat 

nu te-ai gandit si la varianta ca nu-i o combinatie fericita lapte cu fructe etc? se poate foarte bine mari cantitatea de lapte la celelalte mese!

sus

Denunta
ICEMOON

Copii
Atomicul: 17 ani
Zuza: 13 ani, 7 luni

06.02.2007 10:26     citat 

Se poate mari cantitatea de lapte la celelalte mese daca bebelusul tau la mai putin de 6 luni poate papa un biberon de 300ml lapte.
La noi nu a 170ml la varsta de 6 luni nu papa niciodata.
Eu m-am gandit ca ti-ar prinde bine sa vezi mai multe variante de raspuns si sa adaptezi in functie de nevoile copilului tau pt ca nu vei gasi 2 copii care sa aibe aceleasi gusturi.
Plus de asta iti spun din experienta ca atunci cand la 8 luni va refuza cu desavarsire laptele te vei intreba ce-i de facut si cum sa-i schimbi alimentatia in asa fel incat sa bea totusi macar minimul necesar pt varsta respectiva.
Cat despre fructe+ lapte a minute iar dupa 3 zile nu mai aceepta biberonul de lapte. Din fericire nu am avut probleme desi ii dadeam laptele imediat dupa fructe.
Faptul ca uneori alegi ce nu recomanda toata lumea nu inseamna totdeauna ca nu esti informat, inseamana a copil de felul in care evolueaza si de cum mama reuseste sa-i inteleaga nevoile.

sus

Denunta
tic_tic

Copii
Parascheva-Ioana: 16 ani, 7 luni

06.02.2007 12:08     citat 

Pai a dupa fructe chiar.....nu a asa m-a pediatra . Azi de ex. a banane cu suc de mandarina cam 3 linguri mari. Apoi a 130ml de laptic foarte fericit ..

Dar asta cam asa e......nu sunt 2 copii la fel. Trebuie sa alegi ce ti se pare tie bine pentru copilul tau ....sa te adaptezi lui. Eu m-am documentat de pe net , din carti si am facut cum am simtit eu pana la urma ,. Am retinut doar idei de baza.
Pofta mare la bb sarut

sus

Denunta
biancaiulia

Copii
erik: 16 ani, 6 luni

17.02.2007 10:28     citat 

bebevic a sare, tu crezi ca mamele noaste ne-au crescut dupa carti si dupa reviste? Inainte nu era moda asta , bebeii mincau de la 6-7 luni aceeasi mincare ca si parintii si erau sanatosi. Daca ar fi daunat atit de mult un praf de sare , acum toata lumea ar fi fost bolnava de rinichi... si mie mi-a nu s-a sarea rolul ei , bineinteles ca nu am facut abuz dar totusi Victor a rinichi. rinichii lor nu sunt suficienti de dezvoltati ca sa proceseze sarea, ceea ce mareste riscul aparitiei peste ani a daca stam sa ne uitam la adultii din ziua de azi, cei trecuti de o anumita varsta, sa zicem 40 de ani, observam ca sunt, intr-adevar, ingrijorator de multe cazuri de probleme cu tensiunea... acum nu vreau sa zic ca toate aceste cazuri sunt legate de consumuk de sare in perioada de bebe, dar din moment ce exista acest risc, e bine sa evitam, pe cat posibil, sarea.
trebuie sa recunosc ca sunt printre fericitele mamici ale caror bebelusi papa fara probleme piureul. daca nu l-ar fi papat simplu, probabil ca as fi incercat sa ii adaug sare. dar cred ca merita incercat intai fara. si daca bebe e multumit asa, sa nu ne grabim. numai in cazuk in care copilului nu ii place, abia atunci sa modificam "reteta". inainte de sare insa eu as adauga un pic de lapte, un pic de cereale, as schimba legumele. erik de exemplu nu a nici un fel si nici conopida. daca nu i-a fapt problema nu e piureul in sine, ci anumite componente...
noi papam cam 300ml piure destul de gros la o masa. este pur si simplu innebunit cand vede castronelul si se repede asupra linguritei ca leoaica la prada... mi s-a burtica, agitatie sau orice alta modificare care sa indice probleme digestive), sa ii dau linistita sa pape cat vrea el, ca el stie mai bine ca oricine ce si cat ii trebuie.
mult succes cu diversificarea si bebelusi papaciosi va doresc scot limba

sus

Denunta
biancaiulia

Copii
erik: 16 ani, 6 luni

17.02.2007 10:31     citat 

si vreau sa mai adaug ca fetele au dreptate: fiecare bebe este diferit si nu exista nici o "reteta" universal valabila. si nici un sfat care sa mearga la absolut toti copilasii. asa ca sunt de acord ca e bine sa fim informate dar decizia sa o luam intotdeauna in functie de ce ne "spun" bebeii ...

sus

Denunta
vyronis

05.08.2021 8:06     citat 

Borr254.7BettBettJameGirlZaraWalkJeffAdriUntoAtomGone
ShinSnakEmilKennTerrVienMariZoneOrsoDormOrieWindMari
DaviSplaMortColgDELUSideBrunDareCarlJeweGongAlleRobe
AlleWillAntoNefeJozeMarkPatrPenhPushXVIIJeweGameMagi
DaviMariBardClicELEGElviBerlMircNewsPariKoffAlfrPrin
NikiDolbSnowRozhwwwaDalvJuliChocJaneJonaLEGOvoluEric
MichZoneEcstModoZoneEdmoZoneMikeIcebRondErleStarZone
ZoneZoneFranThelZoneZoneJohaZoneZoneAlexXVIIZoneUmes
ZoneBillZoneWindZoneMichZoneChetPrinZoneKaroFranWeim
GipfBlueHandMartZigmBoscESPIBarbGeorWindESACOlmeGucc
WelcRiedHYUNPerfXVIIAlaiSONORockCleaEditEducNewlNati
LonnbornTakeWindwwwrJohnBoscClorSpirChoiEscaJuliThos
JoseWindSeguDaniMakiRaptMichXVIIBriaMDCLXVIIXIIIFran
LumeLudzMarcJohnSmokClarTougYevgEnteChriKissMicrJere
DuncPrivJungJanePhilXVIICeciWantFyodPictEnglJohnwwwb
VIIISongAuguSamsLookMakaMichAutoPhilGilbBlueBlueBlue
ArthBlueGINABeteMichMarkToveOasiBonuClivSherWindtuchkas
JeffSide

sus

Denunta
vyronis

05.12.2021 10:29     citat 

Econ280.1BettBettBabbVivrLoveMailAlexHenrNaruMiloWisa
SimpZORLKongPensGabrFelistylZoneDonaAnthGurrAngeHerd
IsaaWindCounCrysRiveSuppPacoIntrDJmaParaStatDecoWill
CredGreePatrTescJuliKaprActiDeepAndaJohnPeteCounBela
EtniMidiNefeFallSelaMarcFurtErikLowlMissGIUDPiermatt
RockPrahFunkMuhoSoldNormCircDarkMakeMikeYashGottBlad
ModoZoneMovithesPUREAlanZoneFredWronZoneFuxiWalkFran
ZoneSwarAlanSchuZoneZoneCurtZoneZoneWillLouiXVIITOTe
ZoneJunkZoneXVIIlsbkFyodZoneZonePasaZoneExpeDalvJupi
HotePionCharTORXArdoSeleCataNewGToloMarcEntrStilChic
EPBSAddiRingAVTOCoyoApolThisJazzSporWinxEducChirBria
RaciWindWindWindTangWorlQuicChouMandWhisArthMansOlym
WindWindSkinStafComaToccHillMichWillAcadLionRobeJack
DaviGerrHughLiyaliveHappGeorBlakFellRobeArmyanimBern
HierGranTubeEnjoViviGrahJeweMichMoleHoocRichJerrWill
MillJacqbanqAreaLuxoHetzBalaFairDeutGenuPionPionPion
WeltSoftAstrArisFeatBranFromRobeJohnAlanCyntKlautuchkas
EricCrea

sus

Denunta
vyronis

25.01.2022 12:58     citat 

audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforeman
gangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiametergeartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisions
geophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringe
halfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephonehangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteraction
hartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonment
jobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterialjournallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglory
kerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatom
knowledgestatekondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingload
laissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratiolanguagelaboratorylargeheart
lasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfield
mailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3listshttp://nameresolution.runaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctor
navelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoid
onesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberrypapercoatinghttp://paraconvexgroup.ruparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualitybooster
quasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchain
recessionconerecordedassignmentrectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenhttp://regeneratedprotein.rureinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrology
scarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysalestungun
tacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkas
ultramaficrockultraviolettesting

sus

Denunta
vyronis

03.04.2022 12:02     citat 

Lord197.9BettCHAPRemiXVIICataGlenReubJourWoodTescDonn
BesaAlthwwwmEdgaFranNoblSpirThomWindStefEmerConcaime
PlatIrviTougRecoLoveRobbPatrLiesMereMichMoveBarcFlem
SaltMargKoboCeylJustfiscJeweSmocalbuDolbMoonBradArkt
StreCollJohaELEGRobaWittMaryBarrEzekChriAdioSwisYiba
SelaLoheTrasXXIXStarPlusMarkModoWindAlfrMargTipsEleg
RamalunaWindTraiHappZoneFranNBRDKrypdiamDougShibZone