Buna! Sunt insarcinata in 31sapt.si acum am venit de la eco. de unde am aflat ca bebelul meu are "cantitate usor crescuta de lichid in ventricolii laterali. Posibil spina bifida oculta in regiunea lombo-sacrata". Mi s-a calmez deoarece nu stiu despre ce este vorba. ma puteti ajuta cu un sfat? Stie cineva ce inseamna acest diagnostic?
07.12.2007 11:59Re: lichid in ventricolii laterali
Buna,
desi nu sunt adepta sfaturilor sau sugestiilor ad-hoc in probleme de genul celei expuse de tine, pentru ca sunt in mare parte neavizate sau superflue, iti inteleg foarte bine nelinistea. Medicul are dreptate cind nu pune un diagnostic imediat ci sugereaza un al doilea consult. Intelept ar fi sa ceara si o a acolo mi-a nu poate pune un diagnostic imediat. Trebuie sa vada o evolutie, o tendinta a rinichii bebelusului aratau foarte bine. Una din pete disparuse practic iar cealalta era foarte marunta. In cazul tau , faptul ca medicul tau a scurt timp un al doilea ecograf este un lucru pozitiv, poate ca si o a recomandat. Asta in privinta ventricolilor laterali care contin lichid.
Cel de-al doilea diagnostic "spina bifida accuta" este ceva mai delicat dar nu dramatic, adica foarte des nici nu se observa la adulti decit la un X-Ray amanuntit. Este o forma benigna si locala a la inceput.
Pentru mai multe detalii ti-as sugera wikipedia dar cu foarte multa precautie in a
http://en.wikipedia.org/wiki/Spina_bifida
Daca nu te descurci cu limba (scuze, nu vreau sa jignesc) spune-mi si o sa fac o traducere rapida a masa.
Iti doresc o zi buna si mai ales sa nu te stresezi ca se supara bebelusul. Sper ca am reusit cit de cit sa fiu un pic de ajutor!
Multumesc mult pentru sfaturi.
Intr-adevar nu este primul ecograf; si la cel anterior am fost tot la 4D, la 25 sapt. cand mi-a morfologie fetala, neexistand niciun fel de problema.
In legatura cu spina bifida oculta nu-mi fac prea mari probleme deoarece dl dr. a ca a tine. Coloana bebelusului meu arata perfect normal ecografic.M-am documentat mult in ultimele zile despre acest diagnostic si m-am speriat foarte tare de ce am aflat cu lichidul marit din ventriculii laterali. Am inteles ca limita maxima este de 10mm. La noi, in ventriculul stang este 11mm iar in cel drept 10,6 mm. Mi-e teama de hidrocefalie.
Incerc insa sa nu ma gandesc decat la aspectele pozitive(este foarte frumos, foarte activ) dar de multe ori ma mai trezesc gandindu-ma numai la tampenii. Asteptam pana miercuri sa vedem si rezultatul la urmatoarea ecografie si sper sa fie bine.