· articole
· intamplari
ultimele mesaje   |   reguli  |   ajutor  |   lista membrilor
Ultima vizita a fost

Index www.parinti.com > Materna / paterna >Sarcina > Rh negativ!
< subiectul anterior :: subiectul urmator > pagina 1, 2  »
subiect nou  raspunde
autor Rh negativ!     
Biogenis
(Banca de celule stem)
[email protected]
Daca esti insarcinata, castiga in fiecare luna un Kit de recoltare de celule stem!
Lunar ai sansa de a castiga un kit de recoltare Bebe, in valoare de 3590 lei. Kit-ul include setul de recoltare, transportul probei de la spital la laboratorul nostru din Romania, analizele, prelucrarea si criogenarea probei.

Inscrie-te chiar acum in concurs!
dd_sim

20.01.2004 3:51   Rh negativ!  citat 

Am vazut ca nu sunt singura cu Rh negativ, asa ca va rog pe cele care aveti aceeasi problema sa-mi spuneti care sunt riscurile la prima sarcina, daca sotul meu ar avea Rh pozitiv. Spun asta pentru ca eu de-abia am aflat, iar el isi va face maine testul. Credeti ca e mare riscul la prima sarcina? Se poate face face ceva sa fie totul ok? In rest, mi-au iesit bine toate celalate analize, sunt linistita! Totusi, chestia asta cu incompatibilitatea feto-materna m-a pus pe ganduri! Daca se formeaza in sangele meu anticorpi de la prima sarcina? Credeti ca se poate? As muri de suparare daca s-ar intampla ceva acum cand Nasturelul nostru are aproape sapte saptamani.
Dodutz, tu ce ai facut? Sotul tau ce Rh are?
Va rog mult sa-mi spuneti daca trebuie sa ma ingrijorez, sau ce sa fac?


sus

Denunta
Carmella

20.01.2004 4:23     citat 

Nu ai motive de ingrijorare, din cite stiu eu prima sarcina este total lipsita de riscuri. Mai ales daca bebeul preia de la tine Rh-ul si grupa sanguina. Eu am Rh negativ, grupa 0-I, sotul meu A-II RH pozitiv, iar copilul a avut si grupa si Rh-ul tatalui, adica A II pozitiv. Sarcina a decurs normal, nasterea la fel, singura problema a copilului a fost ca a facut un icter mai pronuntat si a stat citeva zile intr-un incubator cu ultraviolete (parca asa le zice). Dupa ce nasti trebuie sa ti se faca o imunizare ( confuz va rog sa ma corectati daca nu zic bine) pentru a nu exista nici o problema si la urmatoarele eventuale sarcini.
Sarcina usoara si fara griji ! sarut


sus

Denunta
fish
Locatie: Olanda
Copii
DEBORAH - albinutza
16 ani, 10 luni
VLAD DARIUS - voinicel
11 ani, 7 luni

20.01.2004 6:21     citat 

dd_sim stai linistita bre, ca si eu tot Rh negativ am, si al meu berbant la fel, si nu am avut nici cea mai mica problema cu sarcina, si uite ca albinutz mea a facut deja 5 luni si e okay....
mai tare e ca si parintii mei au avut si grupe si Rh-uri diferite, mama A ll negativ, tata 0 pozitiv si li s-a spus sa nu faca copii ca se poate sa fie probleme... si uite ca eu am trei surori, din tre care una mi-e geamana...asa ca stiinta asta e si ea relativa, la fel ca multe dintre cele spuse peste tot, azi e, maine se contrazice. Noroc cu Dumnezeu...noroc??
insa stai linistita ca nu e bai !!

sarcina linistita si frumoasa! si mai spune-ne de Nasturel.. zambet rad scot limba


sus

Denunta
Onush

20.01.2004 7:06     citat 

Asa e ! Nu ai motive de ingrijorare la prima sarcina.

In acest caz, organismul nu dezvolta anticorpi. Pentru mai multa siguranta trebuie facute analize luna de luna la centrul hematologic. E foarte important ca in ultimele luni de sarcina sa se faca aceste analize.

Dupa nastere se fac analize mamaei si copilului in termen de 72 de ore tot la centrul hematologic. Iar mama este vaccinata pentru a nu pune in pericol o a doua sarcina.
Asa a fost in cazul meu...


sus

Denunta
Dodutz
Locatie: Bucuresti

20.01.2004 7:36     citat 

Eu: grupa 01, RH negativ;
Tatal copilului: grupa B3, RH pozitiv.
--------------
A rezultat un BB cu grupa 01, RH negativ.

Mi s-a luat singe o singura data la Institutul de Hematologie, mi s-a facut o injectie (dozare cu anticorpi) cam prin luna a 7-a (parca), iar dupa nastere i s-a luat singe micutului pentru a i se stabili grupa, dar mai ales RH-ul. Mie mi-au mai administrat o injectie (dozare cu anticorpi) la o zi dupa nastere.


sus

Denunta
andreeeea
Locatie: timisoara
Copii
Patrick: 16 ani, 9 luni

20.01.2004 8:45     citat 

Stai linistita, si eu am RH negativ si evident ca sotul meu are RH pozitiv.
Avem o buburuza de baietel de 3 luni jumate sanatos si vesel!

Nu a fost nici o problema, oricum anticorpi se produc la prima nastere, in general, doar la nastere. Atunci cind intra in contact singele mamei cu cel al copilului. Pina atunci placenta e ca un scut.

Pentru copil nu mai e nici un pericol, doar ca mama poate ramine cu anticorpii la purtator si atunci o urmatoare sarcina poate fi afectata. De aceea se face analiza singelui la bebe si daca e cu Rh pozitiv atunci se face injectie de imunizare mamei (in primele 72 de ore de la nastere). Daca bebele are Rh negativ (cum s-a intimplat la noi, din fericire) atunci anticorpii nu se creaza, asa ca a doua sarcina e ca si cind ar fi prima, tot fara riscuri - in acest caz nici nu se mai face imunizarea, nu ai anticorpi, deci nu ai ce combate.

De siguranta medicul te va trimite de vreo 3 ori, probabil, sa iti faci titrarea de anticorpi in timpul sarcinii, pentru linistea tuturor foarte fericit .

Nu-ti fa griji, vezi ce multe fete cu Rh negativ sint in jurul tau?
Si daca nu s-ar putea face copii sanatosi cu Rh negativ, atunci evolutia speciei ar fi rezolvat de mult problema. scot limba

mamica vesela = bebe sanatos!


sus

Denunta
Cora

20.01.2004 8:45     citat 

Pe site exista si un articol despre Factorul Rh, si chiar ceva discutii pe tema asemanatoare.
http://www.parinti.com/modules.php?name...rh+negativ
http://www.parinti.com/modules.php?name...rh+negativ

Si la cele 40 de saptamini de sarcina gasesti despre Rh si Gamaglobulina in Saptamina 28.


sus

Denunta
Dodutz
Locatie: Bucuresti

20.01.2004 8:52     citat 

----------
andreeeea a scris:
Daca bebele are Rh negativ (cum s-a intimplat la noi, din fericire) nu se mai face imunizarea, nu ai anticorpi, deci nu ai ce combate.
----------


Andreeeea, eu tin minte ca si dupa ce am nascut mi s-a facut o injectie, desi BB al meu era tot "negativ", ca mine. Sau poate nu mai tin eu minte, o fi fost altceva? Habar n-am! Io zic totusi ca mi-au facut.
In fine, ideea e ca la prima sarcina totul e ok. Si a doua va fi ok, daca esti tratata cum trebuie.


sus

Denunta
andreeeea
Locatie: timisoara
Copii
Patrick: 16 ani, 9 luni

20.01.2004 9:49     citat 

----------
Dodutz a scris:

Andreeeea, eu tin minte ca si dupa ce am nascut mi s-a facut o injectie, desi BB al meu era tot "negativ", ca mine. Sau poate nu mai tin eu minte, o fi fost altceva? Habar n-am! Io zic totusi ca mi-au facut.

----------


Din ce am citit eu despre RH, si am citit tot ce am gasit despre acest subiect, reiese clar ca daca mama si bebele au acelasi Rh atunci nu se produc anticorpi. E si logic.

Asa stiam si eu ca de multi ani se facea injectia la toate fetele care stiau ca au Rh negativ, cel putin aici in Timisoara asa era de prin '90.

Poate ca nu aveau posibilitatea sa determine Rh-ul copilului in timp util sau nu stiau atit de multe despre... habar n-am.

Cert e ca eu am nascut in 28 septembrie, aici in Timisoara, era duminica dimineata la ora 7, si pina la prinz pe la 12 a venit personal pediatra lui Patrick si mi-a spus grupa si Rh-ul lui si l-a trecut si in fisa.

Si ea si medicul cu care am nascut mi-au spus ca nu se face imunizarea in acest caz. Poate in alte parti e altfel.

oricum chestia asta cu Rh-ul nu mai e de mult un bau-bau atit de mare.


sus

Denunta
andreeeea
Locatie: timisoara
Copii
Patrick: 16 ani, 9 luni

20.01.2004 9:59     citat 

----------
Carmella a scris:
....Eu am Rh negativ, grupa 0-I, sotul meu A-II RH pozitiv, iar copilul a avut si grupa si Rh-ul tatalui, adica A II pozitiv. Sarcina a decurs normal, nasterea la fel, singura problema a copilului a fost ca a facut un icter mai pronuntat si a stat citeva zile intr-un incubator cu ultraviolete (parca asa le zice). ...
----------


Din ce am citi eu in domeniu am retinut ca majoritatea copiilor care fac forme mai pronuntate de icter dupa nastere au grupa sanguina diferita de cea a mamei, dar nu este o regula sa o faca toti copii care au grupa diferita de cea a mamei....Statisticile astea tot in ceata te lasa pina la urma... trist

Se pare ca icterul nu are nici o legatura cu Rh-ul....


sus

Denunta
cara
Copii
Timeea: 19 ani, 3 luni

21.01.2004 11:11     citat 

Eu am Rh negativ, grupa A, sotul Rh pozitiv, grupa O. Medicul ginecolog m-a trimis de trei ori in timpul sarcinii la analize, prima oara s-au dezvoltat anticorpi, a zis ca s-ar putea sa fie nevoie de dozare, ca e putin ingrijorator, a doua si a treia oara procentul de anticorpi dezvoltati era normal (nu stiu cum s-a intamplat) .
Eu n-am vrut sa mai citesc nimic despre asta, m-am lasat total in mana Domnului si a medicului. Fetita mea are aproape 3 ani si nuici nu stiu ce Rh are, dar e OK, nasterea a fost prin cezariana( mi s-a spus ca si din motiv de Rh), desi am inteles ca se poate naste si normal, iar in primele 72 ore mi s-a facut acea injectie pentru a nu avea probleme la urmatoarea sarcina.


sus

Denunta
crisia
Copii
Iulia-Nicole: 17 ani, 7 luni

21.01.2004 12:18     citat 

Buna!
Eu am A2 Rh negativ, sotul meu 01 Rh pozitiv, iar fetita noastra a iesit cu A2, Rh pozitiv. In timpul sarcinii am facut de 4 ori la Institutul de hematologie dozarea de anticorpi, a iesit negativa de fiecare data. Mi s-a spus de multe ori ca la prima sarcina nu se creaza anticorpii, cu toate astea m-au trimis de 4 ori la analize, pt orice eventualitate. Dupa ce am nascut i-au facut si Iuliei analizele, au vazut ca are Rh poz, mi-au mai facut o data dozarea de anticorpi, tot negativa a iesit, si mi-au facut vaccinul de izoimunizare, deci la urmatoarele sarcini n-ar trebui sa mai am probleme. Vaccinul mi l-au facut la maternitatea Giulesti, gratuit, am platit totusi dozarea de anticorpi.
Va pup, Crisia si bebe Iulia-Nicole, 1 an si 2 luni.


sus

Denunta
fish
Locatie: Olanda
Copii
DEBORAH - albinutza
16 ani, 10 luni
VLAD DARIUS - voinicel
11 ani, 7 luni

21.01.2004 1:31     citat 

Dodutz, cu injectia aia de care ti-ai amintit tu...mi-am amintit si eu ceva, nu stiu nimic despre procedura uzuala din Olanda si chiar daca as fi stiut, as fi uitat deja... imi amintesc si eu ca imediat dupa ce am expulzat-o pe Deborah si apoi placenta mi s-a facut o injectie in piciorul stang, dar habar n-am de ce... probabil mi s-a spus, dar numai la aia nu mi-era capul... prostit

sus

Denunta
aly26
Locatie: bucuresti
Copii
silviu valentin: 13 ani, 11 luni
luca bogdan: 12 ani, 5 luni
am nascut deja!

15.11.2006 4:58     citat 

buna .eu am grupa B III Rh negativ,sotul A II pozitiv,am 3 sarcini pe care nu le-am tinut,iar acum am un bb de 3 luni si jum,sanatos ,voinic.iar copilul are grupa AB 4,rh negativ.nu-mi aduc aminte sa-mi fii facut vreun vaccin la nastere.......dar eram prea epuizata,asa ca se poate sa nu-mi aduc aminte.

sus

Denunta
elmi
Copii
David: 14 ani, 10 luni
Edina: 12 ani, 8 luni

02.04.2007 3:41     citat 

Offff, eu am o problema mult mai mare, Inainte sa il am pe David mi-am facut toate analizele la Medicover, toate bune si frumoase, rh pozitiv, nici un stres, la nastere David a avut icter prelungit, s-a nascut mai devreme cu o luna....trecem peste, acum e mare, voinic si sanatos. Am ramas iar insarcinata si evident mi-am refacut analizele, tot la Medicover....stupoare RH NEGATIV......ma duc la alt laborator privat si refac rh-ul, evident negativ....David are rh pozitiv si asa se explica problemele lui, dar eu ce fac acum??????!!!!! Maine vreau sa ma duc la institutul de hematologie sa vad ce pot face, imi vine sa ii omor, cum este posibil asa ceva???? Merita dati in judecata , asta e gafa medicala. Ma rog acum ca bebita mea sa fie cu rh negativ si sa nu fie nici o problema, dar si asa este o sarcina cu probleme si mult stres, exact asta mai imi lipsea trist

sus

Denunta


< subiectul anterior :: subiectul urmator> pagina 1, 2  »
Data este GMT + 2 Ore
subiect nou  raspunde
mergi la: