AdinaA

Locatie: Auckland, New ZealandCopii Matei: 22 ani, 5 luni Maria Romana: 17 ani, 9 luni Mircea Victor: 13 ani, 11 luni
|
03.12.2003 5:26 Vine Mos Nicolae !!! Cum vine la cei unde traditia asta nu e |
|
| |
|
Fetelor de peste mari si tari,
Vine Mosu Nicolae, voi ce faceti, urmati traditia, le explicati copiilor ce si cum, le puneti pantofiorii si cizmulitele ( la noi sandalutele )in geam si la usa??? Ce faceti fara betisoarele aurite sau argintate ??
Articolul Corei mi-a copilul meu, sau macar sa stie despre acest Mos care pe aici nu exista !!!
Anii trecuti nu am facut nimic de Mos Nicolae, doar ne-am aminti de el dar acum Matei e destul de mare si as dori sa incepem sa pastram si sa continuam traditia.
Povestiti ce si cum faceti voi.... 
|
sus |
 |
|
Cora

|
03.12.2003 7:43 |
|
| |
|
Tata ne punea in fiecare an betisoare argintii in cizme, si impreuna cu mama adauga dulciuri sau obiecte mici de imbracaminte. si eu si sora-mea le faceam mici felicitari sau cadouri dupa cum ne descurcam... odata le-am pus cite un prezervativ la fiecare, lipite pe o foaie mare de hirtie pe care era desenul unui prezervativ haios si sloganul cunoscut: "o caciulita pt. fericirea dumneavoastra!". de fapt numai trasnai scoteam cu sora-mea prin liceu si se cruceau ai mei mereu de minunile din cizme.
La sotul meu nu sarbatoareau acest Mos, dar de cind m-au cunoscut pe mine sta toata lumea cu cizme si ghete la usa.
Bineinteles ca obiceiul il pastrez (nu l-am intrerupt niciodata, Alex si bebe a puna ghetele (sau cizmele) la usa, la fel eu si sotul, toate frumos aliniate (si curate bineinteles ). In cizme pot fi descoperite dimineata pe 6 decembrie dulciuri sau diverse articole de imbracaminte, dupa posibilitatile financiare ale Mosului Nicolae. Betisoare nu am de unde ca ma amendeaza astia daca rup ceva. 
|
sus |
 |
|
cleomax

|
06.12.2003 9:36 |
|
| |
|
noi nu am prea sarbatorit mos nicolae in ultimii 12 ani de cand socrul meu s-a si-a la noi vine Mosul Nicoali ein fiecare an. Eu imi pun la usa, spre amuzamentul sotului meu, toate perechile de incaltari de care dispun . Asa faceam si cand eram acasa si tata mi-a mami si tati .
|
sus |
 |
|